Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Legolas246

Otomobilci_x hocam yanlış hatırlamıyor isem İnsignia sahibi. Kendisi neden insignia tercih ettiği ile alakalı bir konu açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Orayı okuyunca insignia mı 508 mi daha da anlaşılabilir. Hocam linki verebilir misiniz ?

Bence de insignia daha dinamik duruyor. Fakat 508'in tasarımını da ben beğeniyorum. Gerçi Superb'in de tasarımı çok hoş. O sınıfta çirkin araba yok galiba. Ama benim favorim yeni mondeo. (Motor şanzıman seçenekleri kötü, tasarım harika.)

Yok hocam benim insigniam yok ama almayı hep istediğim/dusundugum bir modeldir. Actigim konu 24 saat insignia testi ve benim yaptığım test ile ilgiliydi. Ben 508 kısa bir sure kullandım çok hoş rahat ve konforlu bir araç. iç genisligi ve rahatlığı insigniadan bir tık daha iyi insignianin da yol tutuşu ve tokluk hissi daha iyi . yalıtım vesaire hakkında birşey yazmam doğru olmaz çünkü üzerinden çok zaman gecti yanıltıcı olabilir makyajla 508 in dış tasarimida mükemmel oldu. Bence bu tur araçlar ikinci el alınmalı (fiyat fayda anlamında rakipsiz oluyorlar) bu minvalde de 508 dizel otomatiğe düşük maliyetle ulaşmayı sağlandığından mantıklı bir tercih olabilir ama benim gönlüm büyük ihtimalle insigniayi seçerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

6 Ayda 2 kez servis yolu Çıkardığın problemlerlede büyüksün polo

Aslinda bu gidis benim hatam akil bes karis havada olmasaydi gecen biraktigim da bu sorun da halledilirdi. Fuzuli oldu bu is.

• Shadow hocam izledim direk sen aklıma geldin.

Hocam şu aracın iç dizaynına bir bakın yaa. Konsept felan değil direk seri üretim otomobil. Abartmıyorum ayakkabı çıkarılıp binilir buna. Bizim valide hanım eve bile almaz beyaz halı, adamlar döşeme yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Haziran 2016; 19:05:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Sende bir düz ayaklık var, galiba?

Var bir sorun da anlamadim. :) birsey degil gidip vag araci aldik adamlar zaten mimli ben durumu tetikliyorum. :)

1.0 hacminde Focus kadrajimda ama onunda fiyat cok yuksek kaliyor. Astra'nin tipi haric motorun verimli oldugunu dusunuyorum.

Hayirdir degisiklik mi var? :)

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam şimdi böyle yazınca tam oturdu kafamda. Ben yanlış hatırladım.

Bizim memlekette sürüş pek önemsenmiyor, sebebini bilmiyorum. Fakat 2'si arasında kalsam benimde tercihim kesinlikle İnsignia olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Haziran 2016; 19:03:21 >
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar, AstraK 1.0T 105bg MTA Enjoy Plus paket için ne düşünüyorsunuz?

70.500+2.100= 72.600tl

Herhalde! 70.000 civarına alınabilir?

Az yakıt,az mtv,Yeterli donanım,yeterli performans,İyi yol tutuş,Yüksek sürüş keyfi,Tok ve kaliteli bir genel yapı.. MİSS!

Yakıtı iyi duruyor, gerçek kullanım verisi 23-25km ortalama şehir içi hızı ile 6.5-6.8lt lt gibi olsa kabul edilebilir.

@otomobilci_x Hocam, yılların Opel kullanıcısı olarak 1.0T 105bg ve MTA(3.0 Easytronic) hakkında ne düşünüyorsun?

Hocam bana gore mükemmel bir kombinasyon k astra geldiğinde bu aracı getirsinler diye çok bekledim ama bagaj çok küçük olunca bana uymadı geçen ay sw i getirmeye başladılar ama bu versiyonlu sw getirmiyorlar. Getirsinler ilk müşterisi olurum. Sen zaten easytronici biliyorsun o anlamda bir şey söylemeye gerek yok benim tahminim bu aracın üst vitesleri çok uzun bu yüzden de özellikle şehir dışında dizel arabalara nal toplayacağını düşünüyorum. Kısacası genç suruculeri tatmin eder mi bilmem ama benim için biçilmiş kaftan eminim senin içinde oldukça ekonomik olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Otopark'ın fk2 type r testini nasıl buldunuz

iyiydi cidden iyiydi, hatta uzun bir ara sonra ilk kez otopark testini zevkle izledim.

otopark inşallah pistte daha çok test yapabilir artık.

kurumsallaşma ayağına artık eleştirileri daha üsturuplu yapıyorlar ama halen yapıyorlar. bu yüzden halen araç almadan önce ilk bakılcak test onlarınki.

matt watson'da yeni kanalında fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Var bir sorun da anlamadim. :) birsey degil gidip vag araci aldik adamlar zaten mimli ben durumu tetikliyorum. :)

1.0 hacminde Focus kadrajimda ama onunda fiyat cok yuksek kaliyor. Astra'nin tipi haric motorun verimli oldugunu dusunuyorum.

Aslında, ileri ki zamanlar da(çok yakın değil) A180d AMG yada 116d M ye geçme planları yapıyorum.

Ama şu an bile alım gücüm olmasına rağmen 120-130.000TL li fiyatlar bana çok muşş gibi geliyor? Yani! bir arabaya o kadar para bağlamak
    ne kadar doğru olur/doğruyu verir bilemedim??

110-130 yerine 70.000 li seviyeler de yeni nesil küçük hacimli turbo beslemeli, az yakan az mtv si olan, otomatik, yeni kasası ile uzun
    süre güncelliğini koruyacak vs. bir araç daha mı iyi olur? Diye düşünmeye başladım. Sıfır faiz döneminde para vermeden aylık taksit ile
    (Haziran da var mesela) böyle bir araca mı geçsem?(*biraz eskiyen ve güncellemesi gelen, 9-10 ay benim kullandığım ama kardeşimin
    olan 1.4 CivicHB aracı takaslayıp 1.2 Cactus'ü ona verip)

Acaba!!

*AstraK nın yeni kasası bana mı küçük/zayıf geliyor? Bu kasa çıktığından beri hep bir adım geride duruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

quote:

quote:

70.500+2.100= 72.600tl

Az yakıt,az mtv,Yeterli donanım,yeterli performans,İyi yol tutuş,Yüksek sürüş keyfi,Tok ve kaliteli bir genel yapı.. MİSS!

Yakıtı iyi duruyor, gerçek kullanım verisi 23-25km ortalama şehir içi hızı ile 6.5-6.8lt lt gibi olsa kabul edilebilir.

@otomobilci_x Hocam, yılların Opel kullanıcısı olarak 1.0T 105bg ve MTA(3.0 Easytronic) hakkında ne düşünüyorsun?

Hocam bana gore mükemmel bir kombinasyon k astra geldiğinde bu aracı getirsinler diye çok bekledim ama bagaj çok küçük olunca bana uymadı geçen ay sw i getirmeye başladılar ama bu versiyonlu sw getirmiyorlar. Getirsinler ilk müşterisi olurum. Sen zaten easytronici biliyorsun o anlamda bir şey söylemeye gerek yok benim tahminim bu aracın üst vitesleri çok uzun bu yüzden de özellikle şehir dışında dizel arabalara nal toplayacağını düşünüyorum. Kısacası genç suruculeri tatmin eder mi bilmem ama benim için biçilmiş kaftan eminim senin içinde oldukça ekonomik olacaktır.

Ben de otomatik versiyonunu bekledim ama uzayınca başka yerlere yöneldim.

ileri ki zamanlar da, 110-120.000TL lik dizel otomatik bir araç almak bana para/fayda hesabında mantıklı gelmeyecek ise
    bu aracı listeme aldım.

Tek sıkıntısı, Enjoy Plus Paketi yada Çevre Görüş Paketi olarak alınabilmesi, birisini alınca diğeri eksik kalıyor.
    Sunroof da alınamıyor(Hanım da ben de sunroof yada cam tavansız araç istemiyoruz).

3.0 Easytronic'in yeni güncellemesi ile daha iyiye gittiğini düşünüyorum, zaten eski nesilde de sıkıntı duymuyordum..

*Aralık 2015 son günlerin de, 1.6 BLUEHDI 120HP EAT6 DS4'ü 80.000TL ye teklif etmişlerdi(bana özel), son aldığım araç daha 2 aylık
    olunca almamıştım, şimdi gözümü karartıp almadığıma çok pişmanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Haziran 2016; 19:44:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Kampanyalı fiyat 68.600 görünüyor şu anda. 67.500 zorlanır büyük ihtimal. 1.4 T 70 bin civarı

http://www.opel.com.tr/tools/fiyat-listesi.html

Şuradan bakıyorum, farklı?

Sen doğrusun hocam ben manuele göre konfigüratöre girip yapmıştım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

quote:

quote:

70.500+2.100= 72.600tl

Ben de otomatik versiyonunu bekledim ama uzayınca başka yerlere yöneldim.

ileri ki zamanlar da, 110-120.000TL lik dizel otomatik bir araç almak bana para/fayda hesabında mantıklı gelmeyecek ise
    bu aracı listeme aldım.

Tek sıkıntısı, Enjoy Plus Paketi yada Çevre Görüş Paketi olarak alınabilmesi, birisini alınca diğeri eksik kalıyor.
    Sunroof da alınamıyor(Hanım da ben de sunroof yada cam tavansız araç istemiyoruz).

3.0 Easytronic'in yeni güncellemesi ile daha iyiye gittiğini düşünüyorum, zaten eski nesilde de sıkıntı duymuyordum..

*Aralık 2015 son günlerin de, 1.6 BLUEHDI 120HP EAT6 DS4'ü 80.000TL ye teklif etmişlerdi(bana özel), son aldığım araç daha 2 aylık
    olunca almamıştım, şimdi gözümü karartıp almadığıma çok pişmanım

Hocam daha önce konusmustuk ds4 u çok kötü kacirmissin gerçekten hem araç güzel hem fiyat Opele gelince bu tur saçmalıklar yapmaktan vazgeçmiyorlar insanlara istediği motoru istediği donanımla satmak bunlar için çok zor iş. Bu yıl yeni corsa aldık çok cuzzi bir miktara enjoy pakete sensorler ekleniyor ve enjoy alacak 100 kişiden 95 i o cuzzi miktarı verip far, yağmur sensoru gibi donanimlarida almak ister ama gel gelelim butun Türkiye yi aradım bir tane o paketli araç yok. 1.0 motorlu sw almanyada satıyor ama turkiyeye getirmiyorlar sonuçta kendileri bilir. VW vw yapan bu müşteri isteklerini tam karşılama yaklaşımıdır opel gibi diğer firmalarında bu anlamda vw ye yetişmek için kırk fırın ekmek yemeleri gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

Kampanyalı fiyat 68.600 görünüyor şu anda. 67.500 zorlanır büyük ihtimal. 1.4 T 70 bin civarı

http://www.opel.com.tr/tools/fiyat-listesi.html

Şuradan bakıyorum, farklı?

Sen doğrusun hocam ben manuele göre konfigüratöre girip yapmıştım.

Senin yazdığın fiyat insanın gözüne daha bi güzel gözüküyor. Keşke ben yanılmış olsaydım.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Bana 80'e verecekleri aracı 1-1.5 ay sonra 85'e birisi teklif edince vermişler

Bizim Türklerin SW antipatisi var, "NB sevici" çoğu kullanıcı!..
    O yüzden firmalar SW/ST gibi seçenekleri getirirken minimum seçenek sunuyor.

Beklemek koşulu ile istenen donanım paketleri şipariş edilebilmeli. Ben istediğim araç kombinasyonu için bekleyebilirim(Makul süre),
    mesela bu araç ilesunroof niye alınamıyor? Yapılamıyor mu yani! Ne saçma...

Parasını vereceğim/bekleyeceğim, niye yok ki??

Plus paket alıyorsun, 17" jant var(o da bana göre çirkin), park sensörü var(vesaire). Çevre görüş paketi de gayet iyi(fiyatı da 1800TL) onu da
    almak istiyorsun ama bu sefer de Plus paketi alamıyorsun!! Bu sefer de 16" jant var park sensörü yok. 70.000TL ver 16" çirkin jant kullan
    park sensörünü sonradan taktır. Ne saçma??

Cactus aldım, cam tavanından tut navigasyon/geri görüş kamerası/dijital klima/sensör mensör vs. vs. standart yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Haziran 2016; 21:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Shadow hocam izledim direk sen aklıma geldin.

Hocam şu aracın iç dizaynına bir bakın yaa. Konsept felan değil direk seri üretim otomobil. Abartmıyorum ayakkabı çıkarılıp binilir buna. Bizim valide hanım eve bile almaz beyaz halı, adamlar döşeme yapmış

Şunu giymeden içine oturulmaz.

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Aslında, ileri ki zamanlar da(çok yakın değil) A180d AMG yada 116d M ye geçme planları yapıyorum.

Ama şu an bile alım gücüm olmasına rağmen 120-130.000TL li fiyatlar bana çok muşş gibi geliyor? Yani! bir arabaya o kadar para bağlamak
    ne kadar doğru olur/doğruyu verir bilemedim??

110-130 yerine 70.000 li seviyeler de yeni nesil küçük hacimli turbo beslemeli, az yakan az mtv si olan, otomatik, yeni kasası ile uzun
    süre güncelliğini koruyacak vs. bir araç daha mı iyi olur? Diye düşünmeye başladım. Sıfır faiz döneminde para vermeden aylık taksit ile
    (Haziran da var mesela) böyle bir araca mı geçsem?(*biraz eskiyen ve güncellemesi gelen, 9-10 ay benim kullandığım ama kardeşimin
    olan 1.4 CivicHB aracı takaslayıp 1.2 Cactus'ü ona verip)

Acaba!!

*AstraK nın yeni kasası bana mı küçük/zayıf geliyor? Bu kasa çıktığından beri hep bir adım geride duruyorum.

Kardesinin a180 amg araci yok muydu? Yada Civic baska kardesinin mi?

Son zamanlarda dizel+otomatik premium olmayan arabalara verilen paralarin ne kadar dogru bir karar oldugunu dusunmeye basladim. Hele ki fiyatlar bu raddeye vardiktan sonra..

Tabiki benimde favorim diyebilecegim C/D segmenti premium olmayan araclar var kafamda ama fiyatlarina bakiyorum, onca para verdikten sonra premium bir markanin, modelini alirim diyorum.

Astra yeni kasada bana da cok hafif geliyor. Alt yapi daha iyi ama arac gozumde tok bir hal alamadi. Bu yuzden o araca o parayi vermek ne derece dogru bilemiyorum. (Olumsuz soyledigim hersey icin aklini karistirma ihtimalimden de tedirginim..)

Guncel olarak: Butceyi korumak adina premium'lara cikmak istemiyorum. Tercihimi dusuk hacim benzinli modellerden yana kullanarak durumu biraz daha insafli hale getirmeye calisiyorum. Ancak yukarida da dedigim gibi bu kistasta Astra benim her turlu tercihim disinda kaliyor.

• arabalara yeni yeni merak saldım yaşım 22 çok az trafik tecrübem var
    Kendi bütçeme göre bişeyler bakıyorum 20 30 bin civarı otomatik bakıyorum bu fiyat aralığında yaşı geçmiş kilometreli araba alınır mı otomatik vites ? Mesela bakıyorum sanzuman sorunsuz yazıyor ama insan güvenemiyor:)
    Yoksa manuel mi al dersiniz fakat manuel de kullanamıyorum zorlanıyorum ondan hiç istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 4 Haziran 2016; 21:33:26 >
  • Evet benimde konuya katkım olsun.Eski model araçlardan paylaşayım.Taksi filmi ile tanınan 406.Gerçekten kullanımı keyifli ve döneminin en iyi araçları arasında yer alır.
     Otomobil Severler Sohbet Konusu.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Sedan? Hb? Yarı otomatik olur mu ? İllede olmaz dediğiniz bir marka var mı ? Sadece siz mi kullanacaksınız ?
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Tabi daha yeni olduğum için bu kriterleri belirtmek aklıma gelmedi
    Sedan tercihim
    Sadece ben kullanacağım
    Bildiğim kadarıyla tam otomatik daha avantajlı o yüzden tercihim bu yönde olur
    Markalar konusunda bişey diyemem
    Geçen aylarda araba almıştım hyundai excel çok temiz ve sağlam denk geldi 8 bine aldım bir süre kullandım ama işte vites olayı can sıkıcı sonradan aldığım fiyattan bir kişiye verdim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.