Şimdi Ara

Otomobil Vitesteyken Çalıştırılırsa Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Marş motoru, aküden aldığı elektrik gücü ile otomobilin motoruna ilk hareketi veren parçadır. Tek işlevi motora ilk hareketi sağlamak olan marş motoru, otomobilin debriyaj pedalına basılmadan çalıştırılması durumunda debriyaj balatası, debriyaj mili ve debriyaj baskısını da çalıştırmak durumunda kalır. Otomobilde en fazla elektrik enerjisini tüketen marş motoru, bu hareket nedeniyle daha fazla elektrik tüketmek zorunda kalır ve akünün daha hızlı bitmesinde neden olur. Aküsü zayıf olan bir otomobilde debriyaja basmadan aracı çalıştırmanız bile mümkün olamayabilir. Ayrıca, işlevi nedeniyle daha basit parçalarla üretilen marş motorunun ömrünün çabuk bitmesine de sebep olur. Dolayısıyla aracı vitesteyken çalıştırmak aküye ve marş motoruna zarar verebilmektedir. Vitesin boşta olduğu durumlarda ise şanzımanın rölanti devri çalışarak yine fazladan güç tüketilmesine neden olacaktır.

• Vitesi mitesi bırak şimdi de bana şunun hesabını ver ;

Size bir araç getirdim 700-800TL toplamda para ödedim. Hava yastığı kontrolleri için ekstra 300-400TL para verdim. Hava yastıkları orijinal diye sözle beyanda bulundunuz ama raporda hava yastıkları servis kontrol yazıyor.

Neden ?

• Vitesi mitesi bırak şimdi de bana şunun hesabını ver ;

Size bir araç getirdim 700-800TL toplamda para ödedim. Hava yastığı kontrolleri için ekstra 300-400TL para verdim. Hava yastıkları orijinal diye sözle beyanda bulundunuz ama raporda hava yastıkları servis kontrol yazıyor.

Neden ?

• Geri bildiriminizi

https://otorapor.com/arac/sikayet adresinden yapabileceğinizi hatırlatmak

isteriz. Formu doldurduktan sonra müşteri ilişkileri departmanımız konuyla

ilgili inceleme başlatacaktır.

• Malik the Mafia kullanıcısına yanıt
  • Konu başlığı yanlış, araç vitesteyken zaten sağlıklı çalışmaz ki zıplar ve marş almaz, araç vitesteyken zaten debriyaj ile çalıştırılır bu normal bir hareket daha da sağlıklısı boştayken bile debriyaj ile çalıştırılmasıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.