Şimdi Ara

Otomobilimizde gizlenmiş KÜÇÜK AYRINTILAR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
52.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayağı detay varmış. Bizim külüstürde varmı bunlar hiç bilmiyorum valla. Ama Escalade'de uzaktan bagaj açma olayına hastayım.
  • Arkadaşlar tüm forumu okuyamadım ama Grande Punto'da araba hareket edince kapıları otomatik kilitleme fonksiyonu varmı? Varsa nereden devreye sokuluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Arkadaşlar tüm forumu okuyamadım ama Grande Punto'da araba hareket edince kapıları otomatik kilitleme fonksiyonu varmı? Varsa nereden devreye sokuluyor?

Fiat otomobillerinde bulunan bi özellik (en azından stiloda var palio ve albeanında üst donanımlarında var)

yol bilgisayarından ayarlanıyor, belki puntoda da vardır, yol bilgisayarını bi karıştır derim
  • bende bir başlık açmıştım böyle yakın zamanda...
    forumdan arama yapmayı beceremiyorum ama
    birleşse başlıklar daha çok bilgi içerirdi
  • 1995 yılında babamın almış olduğu hacı murat 124 kontak deliğine girebilen herşeyle çalışabliyordu anahtar kayboldu derdi yoktu

Bir de hacı muratımızda benim bulduğum bi özellik sinyal kolunu bi yöne çevirip bir de 4lüleri açınca kontağı çevirmiş gibi akü ve yağ lambası yanıp sönmeye başlıyodu

Bi özellik daha vardı onu unutmuşum 1973 model hacı muratımızda şuandaki sıfır arabalarda bile olmayan bişey vardı 4 teker de diskti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 12 Nisan 2008; 1:00:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototube

1995 yılında babamın almış olduğu hacı murat 124 kontak deliğine girebilen herşeyle çalışabliyordu anahtar kayboldu derdi yoktu

Bir de hacı muratımızda benim bulduğum bi özellik sinyal kolunu bi yöne çevirip bir de 4lüleri açınca kontağı çevirmiş gibi akü ve yağ lambası yanıp sönmeye başlıyodu

Bi özellik daha vardı onu unutmuşum 1973 model hacı muratımızda şuandaki sıfır arabalarda bile olmayan bişey vardı 4 teker de diskti

• Peki bunu biliyor muydunuz...?

1988'den sonraki "yeni kasa" ŞAHİN otomobillerin dörtlü flaşörünü çıkartıp 90 derece çevirdikten sonra yerine taktığınızda göğüse elektrik geliyor (kontak açılmış gibi bir durum oluyor) ve aracı 2. vitese takıp ittiğinizde de çalışyordu... Bu nedenle akü başlığındaki (+) kutup kablosu arasına yumruk büyüklüğünde 400V 50A 3~ kilitli şalter taktıran amcama hak veriyordum.
  • Benim dayılarım sanayicidirler ve macera hastasıdırlar.Dükkana tamir olmak için gelen arabalar ne olursa olsun gezelerdi...

Koca bmc kamyon gelirdi tamir edip sahibi gelene kadar gezerlerdi Nışanlısıı görmeye giderlerdi..Böyle deli herifler...

Dedemin bi reno12si vardı orjinal fransızdı ve taş gbiydi 73 model o araca yıllarca bindiler dağ bayır asfalt otoban tüm yolları görmüştür hatta yol olmayan yerleride görmüştür tarla bağ bayır Dedem de motorcuydu gaz ilk çıktığında kendi taktı gazı renoya ama bi fark vardı tankı bildiğimiz 12 ltrelik mutfak tüpüydü...Dedim ya dayılar deliydi diye onlar biri gelip beni şuraya götür dese hemen götürürlerdi ve genellikle arabada var olan yakıtla yola çıkarlardı yeter yeter diye ama yetmezdi ve yolda kalırdık:hele bi keresinde renoyla gidiyoruz dayım gaz bitiyo gaz bitiyo deyip duruyo benzin zaten yok gaz bitti araba teklemeye başladı dayım bize dediki arkada oturuyoduk ve yanımızda mutfak tüpü tüpü sallayın leeennn...!! dedi biz de salladık araba biraz daha tekledi felan ama nafile kaldık belki başlıkla alakası yok ama anlatmak istedim forumu kirlettiysem affola

• Puntolarda menüden kapılarıb otomatik klitlenmesini ayarlayabiliyorsunuz...
  • son kasa vw golfle ilgili gizli ayıntılar bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis
    son kasa vw golfle ilgili gizli ayıntılar bilen varmı?

Benim için son kasa golf tamamen ayrıntılarla dolu ve son derece gizemli çünkü hiç kullanmadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Arkadaşlar tüm forumu okuyamadım ama Grande Punto'da araba hareket edince kapıları otomatik kilitleme fonksiyonu varmı? Varsa nereden devreye sokuluyor?

bu özellik golfte varmı acaba 2005 model?
  • Bu özellik 96 Corolla'da bile var.Golf'te de olmalı,Gp de de...
  • peki peugeot 407 de yokmu herhangi bir numara arkadaşlar?
  • avensiste yolbilgisarında anlık tüketime tıkladıgınızda sağa bir tur çevirirseniz veriler ters gidiyor gaza bastıkça sayılar düşüyor az yaktıkça ortalama yakıt yükseliyor
  • Benim megane2 de paspasın altınsa 2x3 litrelik göz var.birde makyalı megane2 de farları açık bırakıp aracı terkettikken 2 dakika sonra farlar otomatik olarak sönüyor aynı özelliği mercedes e200de görmüştün güzel bir ayrıntı.
  • evet o paspasın altındaki göz 2004 megane II hb de de vardı. hem sağ ön hem sol ön paspasın altında. kullanım klavuzu falan orda duruodu. çok kullanıışlı bi göz. gizli şeyler falan için.
  • opel lerde küllüklerin düğme ile açılması çok güzel bir özellik.

ayrıca renault 12serilerinde kül tabaklarının üstünde metal bir plaka olurdu sigarayı söndürmeden bile atsan hava almadığından dolayı sönerdi(bu arada ben sigara kullanmıyorum ama kullananlarınkini çok gördük)

bi arkadaş söylemişti opel astra 92-98 model arası ya da 99-01 classic modellerinde saat ayarlama düğmelerine aynı anda basıyorsun radyo ekranında dijital hız göstergesi çıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: snıper92

Benim megane2 de paspasın altınsa 2x3 litrelik göz var.birde makyalı megane2 de farları açık bırakıp aracı terkettikken 2 dakika sonra farlar otomatik olarak sönüyor aynı özelliği mercedes e200de görmüştün güzel bir ayrıntı.

Benzer özellik makyajsız megane II lerde de var.Aracı kapattıktan sonra far kolunu 2 defa çekip bırakırsan belli bir süre yolunu aydınlatıyor.
    İşlemin nasıl yapılacağını yanlış anlatmış olabilirim.Megane II kısa yolları adlı bir konu var orda daha ayrıntılı anlatılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Saab'ım 94 model ve hergün beni hala şaşırtıyor...

Bir kere Araç kontağı kapandığında şanzuman da kitleniyor, sonradan farkına vardım...

Araçla yolda giderken el freni cekildiginde "ding dong" diye bir ses gelip el freni ısıgı yanıyor, ancak sonraki el freni cekmelerde ses ve ısık yok... Yani alet sanırım soför bey manyak gününde artistlik yapıyor diye dusunuyor.

Yol bilgisayarı her türlü arıza ve değişmesi gereken parçayı söylüyor. Hatta kasetçaların temizlenme vaktinin geldigini bile soyluyor. Buji, Buji kaseti, Turbo basıncı arızası, motor suyu eksikligi, yag eksikligi, yag degistirme zamanı, silecek suyu eksikligi, vs.vs.vs. Sogutma arızası, sanzuman problemi, servise gitme zamanı, ıdı zamanı bıdı zamanı ... Daha hepsini gordugumu sanmıyorum.

Araçta konsol uzerinde black panel diye bir tus var. Bu tusa basıldıgında yol bilgisayarı ekrani dahil, butun gostergeler ve ısıkları kapanıyor, konsoldaki ısıklar sonuyor, sadece hız gostergesi ve hız gostergesi ısıgı acık kalıyor; ancak deviri 5500'e kadar cıkarınca devir gostergesi de calısmaya baslıyor ve ısıgı yanıyor!!!

Cogu modern araba gibi hızlandıkca muziksetinin sesini acıyor, ama ciddi hızlarda kısmaya baslıyor.

arabanın 4 yan camına da ayar ayaklarda olsa bile hava üflüyor.

Torpido gozundeki ısık, torpido acılınca acılıyor, ancak ısıgın yanındaki minik bir tusla devre dısı bırakılabiliyor, Aynısı bagaj ısıkları icin de gecerli.

herhangi bir kapı belli bir sure acık kaldıktan sonra yanan ısıklar sonuyor...

stop ederse, aracın kontagını tamamen kapatıp, yeniden acmak gerekiyor... Sebebini bilmiyorum.

çok iyiymiş saabın hangi modeli bu?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.