yalnız bu stilolarda bi özellik var gerçekten ilginç görünmez olabilme özelligi var bazen otobanda benim alfa ile giderken arakama stilo geliyor 10 saniye gaza basılı tuttugumda stilo dikiz aynamda kayboluyor kaç sefer denedim her seferinde kayboluyorlar hayret ettim.
quote:
Orjinalden alıntı: cemy22tr
yalnız bu stilolarda bi özellik var gerçekten ilginç görünmez olabilme özelligi var bazen otobanda benim alfa ile giderken arakama stilo geliyor 10 saniye gaza basılı tuttugumda stilo dikiz aynamda kayboluyor kaç sefer denedim her seferinde kayboluyorlar hayret ettim.
son noktayı koymuşunuz ...
quote:
Orjinalden alıntı: Woodpecker
Son dönem Mercedeslerde sinyal lambalarından biri bozulduğunda araç o köşedeki sis lambasını sinyal vazifesi yapacak şekilde kullanıyor. Bizzat gördüm.
ARKADAŞIM,O VİRAJ AYDINLATMASI.. YANİ SİNYALLE FALAN ALAKSI YOK..ŞU AN TAM HATIRLAMIYORUM AMA,BELLİ BİR HIZA KADAR SİSLERİ BELLİ BİR HIZDAN SONRA DA FARLARINI DÖNDÜREREK VİRAJ,DÖNÜŞ LAMBALASI OLARAK KULLANIYOR
quote:
MUH-TE-ŞEM!! BU ÖZELLİĞİNİ BİLDİRMEK LAZIM FİAT'A
2006 corollam kapıları uzaktan kumandayla açıp hiç bir kapıyı açmazsanız 30 sn sonra tekrar kilitleniyor kilit açıkken kapama yerine yanlışlıkla açma tuşuna basarsanızda 30 sn sonra otomatik kilitliyor kapıları
quote:
Orjinalden alıntı: Teknogreat (...) hala sisleri nasıl yakıyorum tam bilmiyorum (...)
Farları aktive eden çevirmeli düğmeyi bir kez kendine doğru çekersen ön sisler, bir kez daha çekersen arka sisler yanar.
Eski kasa Mondeo ve Focus'larda bizzat denediğim (bütün ince çubuk şeklinde olan Ford anahtarlarla tüm modellerde olduğunu duyduğum) bir özellik var, aracı başka herhangi bir Ford'un anahtarıyla kitleyebiliyorsunuz.
Arkadaşımı kandırmak için ebay'den tüm Ford'ların kapılarını açabilen anahtar aldığımı söyledim, tabii ki inanmadı. O zaman kumandaya bas senin anahtarın kodunu öğrenecek ve ondan sonra ben müdahale edebileceğim dedim, o da kumandayla kapıları açtı ben de arabanın yanına gittim, Mondeo'mun anahtarını Focus'unun anahtar deliğine yerleştirerek aracı kitledim.
Yeni anahtarlarda da oluyor mu bilmiyorum, denemek lazım.
Seat Cordoba
Park halindeyken sinyal kolunu çevirdiğiniz tarafın park lambası yanıyor,
Sinyal koluna tek dokunuşta 3 kez sinyal veriyor
Tavan lambasının hemen önünde küçük bir parça var onu açınca tavan lambasının ışığı hemen önündeki aynaya vurmuyor böylece tavan lambası aynayı etkilemiyor (bir ara resmini koyarım)
Ön yolcu koltuğu altında yanlış hatırlamıyorsam 15 kg ya da 5 kg kapasiteli çekmece gibi bir şey var,
Kumandadan iki kez basılınca içeriden dışarıya kimse çıkamıyor,
İçeriden ve ya kumandadan kilit açılmadığı sürece bagaj açılmıyor,
20 km/h ı geçince otomatik olarak kapılar kilitleniyor,
Araç kilitli iken kumandadan bir kez basınca sadece şöför kapısı açılıyor ikinci kez basınca bagaj ve diğer kapılar açılıyor böylece mesela aracın arka koltuğunda çantanız var siz kilidi açtınız bir kapkaççı arkadaş diğer taraftan kapıyı açıp çantayı kapıp gitmek isterse başarısız oluyor
Anahtarı çevirip bir kaç saniye bekleyince 4 cam kapanıyor
Bir de şöyle bir ayrıntı var gerçi çoğu araçta vardır ama söyleyeyim mesela sileceği birinci kademede çalıştırdınız silecek kolunda başka bir düşme var ordan sileceğin kaç sainyede bir çalışacağını ayarlayabiliyorsunuz ki en sevdiğim özelliklerden biri..!
Başkada aklıma gelmiyor..!
quote:
2006 ford fiestam ghia var kumandadan kapıları açıp eğer 45 saniye boyunca arabanın hiç bir kapısına dokunmasanız otomatikmen kilitliyor.
ve
bagajı açık unutup uzakdan kumanda ile kapatma düğmesine basarsanız 4lüler yanımıyor nezaman bagajı kapatırsanız ozaman yanıyor
haa bide emniyet kemeri takılmayınca göstergede bir ikaz ışığı yok
1994 model renault safrane 3,0 v6 ; geri vitese takildiginda hafizali koltuk sistemi devrede ise(bir tus ile sistemler devreye alinabiliyor veya cikartilabilniyor) sag ayna ozel bir konum alarak arka tekerlegi gosteriyor ve park etmenize cok buyuk katki sagliyor, hatta vites bu konumda iken aynanin 'ozel geri vites' konumunu istediginiz gibi joystigi kullanarak ayarlayabiliyorsunuz. safrane da da kapilar veya ic aydinlatma acildiginda yanan bir konsol aydinlatmasi var ic aynanin arkasina entegre. ayrica kapilarda yer aydinlatmalari da fonksiyonel. arac asiri motor isinmasi durumunda sesli uyari veriyor, kullanilmaya devam edilirse motorun yanmasini engellemek icin araci stop ediyor. (en azindan bir kere basima geldi, yandi yanacak korkusundan ben mi istop ettirdim arabayi bilmiyorum ama sanirim kendisi motor yanmasin diye etti) kapilar kumanda uzerinden kilitlenince camlarin otomatik olarak kapanmasi 1994 model safrane da mevcut. ayrica, safrane da da arka koltuklara bakan bir cift kulaklik girisi var, cd calarini kurcalamadim ama sanirim twin audio safrane da da var. ayrica saga sola ayri derecede hava verebilen dijital klimasinin derece birimleri santigrad ile fahrenheit arasinda degistirilebiliyor. ayrica on camdaki kilcal rezistans sayesinde havalandirma ayarlariyla oynamaya gerek kalmadan her turlu olumsuz gorus sarti ortadan kaldirilabiliyor. torpidonun icinden alarm sistemi(kontak anahtari kullanilarak) motor kaputu altindan ise sadece alarmin sireni(yine kontak anahtarina ihtiyac duyuyor) kapatilabiliniyor. farlar acikken camlara su puskurtulurse farlar da otomatik olarak yikaniyor. arka yolcular icin on koltuklar altinda ayak havalandirmasi kanallari + on kol dayanagi arkasinda arkaya bakan haalandirma kanallari mevcut. hizlanma durumunda radyo sesinin artmasi olayini hic test etmedim, olmasi muhtemel. arac durmadan geri vites kanalini acmiyor; isteseniz de geri vitese takamiyorsunuz arac hareket halindeyken. on cam ve arka cam rezistanslari otomatik olarak 5 dakika sonra devreden cikiyor. ve aklima gelmeyen bircok ayrinti daha var.
bizim arabada aynaların açısı bozulduğunda geri eski haline geliyor mesela ben yıkarken açısı bozuldu arabaya binip çalıştırığımda eski haline geri geldi
araç megane2 sedan
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
bizim arabada aynaların açısı bozulduğunda geri eski haline geliyor mesela ben yıkarken açısı bozuldu arabaya binip çalıştırığımda eski haline geri geldi
araç megane2 sedan
megane2 sedan da kapıları açınca farların yanmasını sağlamak gibi bi durum var mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: tniaskrad
quote:
araç megane2 sedan
megane2 sedan da kapıları açınca farların yanmasını sağlamak gibi bi durum var mı ?
hayır yok octaviada kapı kilitlerini açınca farlar yanıyor galiba sen ondan bahsediyorsun o özellik megane da yok
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: tniaskrad
quote:
araç megane2 sedan
hayır yok octaviada kapı kilitlerini açınca farlar yanıyor galiba sen ondan bahsediyorsun o özellik megane da yok
tamam teşekkür ederim
peki kartallarda neler war:)
Benim yariste birak sürücüyü yolcunun bile kemer takmasina öyle bir israr ediyorki takmadan duramiyor yolcu
benm de bildiim bişi war...
i-vtec motorlardaaraç 5700 devirin üstündeyse yokuşta bile ivmelenebiliyor...
ben en başta buna inanmıyodum ama otobanda yokuşta(aşırı dik değil tabii ama yokuştu bayaa:) 5. viteste 4000 devirde giderken geldi aklıma birden ve 4 e aldım vitesi ve gazı kökledim...O NE??? bismillah araba kaptırdı gidiyor...7000 deviri araba ilk kez o zaman gördü bizim civic(2007 sedan 1.6), hem de yokuşta ve 4. viteste...eminim 7000deyken 5leseydim ilk kez 200 vurcaktım....
Honda civic 99.Hiç deneme fırsatım olmadı ama,torpidoyu açıyorsun sol arkada buton var ona bastığıda motora yakıt gelişini kesiyormuş... Allah korusun kaza yaptığında
yav koca topici okudum bizim HYUNDAİ ile ilgili hiçbir ayrıntı yok...