Şimdi Ara

Otomobilimizde gizlenmiş KÜÇÜK AYRINTILAR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
52.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımda klıma acıkken sıgara ıcemıyorum. camlar kapalıyken sıgara dumanını ceken bı sıstem yokmu acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: mpower14

yav koca topici okudum bizim HYUNDAİ ile ilgili hiçbir ayrıntı yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

yalnız bu stilolarda bi özellik var gerçekten ilginç görünmez olabilme özelligi var bazen otobanda benim alfa ile giderken arakama stilo geliyor 10 saniye gaza basılı tuttugumda stilo dikiz aynamda kayboluyor kaç sefer denedim her seferinde kayboluyorlar hayret ettim.

bunun gıbı bır ozellıkte stıloda var 10 sanıye gaza basınca otobanda alfadakıler egzos dumanı soluyo

• Diğer araçlarda varmı.Bende 2004 Renault kango vardı.Sinyal lambasının biri patladığı zaman.Eğer sinyal verirseniz sinyalin düzensiz olduğunu göreceksiniz.
  • Hyundai da arka cam rezistansı ve ısıtmalı yan aynalar 30 dakka sonra otomatik kapanıyor.
  • o düğmeyi ben biliorum ve benim maalesef deneme fırsatımda oldu..

ayrıca 2000 civicte arabayı çalıştırdıktan bir süre (hız sınırı yok) sonra kapılar kilitleniyor ve kontağı kapattığınız an açılıyolar, Ayrıca düğmeye basıp kapıları açmadığınızda kendi kendine kilitleniyor. Başkada şimdilik aklıma gelmiyor

quote:

Orjinalden alıntı: zeronr

Honda civic 99.Hiç deneme fırsatım olmadı ama,torpidoyu açıyorsun sol arkada buton var ona bastığıda motora yakıt gelişini kesiyormuş... Allah korusun kaza yaptığında
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Hyundai da arka cam rezistansı ve ısıtmalı yan aynalar 30 dakka sonra otomatik kapanıyor.

bu tüm hyundailerde var mı yoksa... yenilerde mi?
  • quote:

TRCapital:Farları aktive eden çevirmeli düğmeyi bir kez kendine doğru çekersen ön sisler, bir kez daha çekersen arka sisler yanar.

Çok Teşekkür Kaç Zamandır,Klavuza bakacağım,bakacağım derken iyi oldu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Diğer araçlarda varmı.Bende 2004 Renault kango vardı.Sinyal lambasının biri patladığı zaman.Eğer sinyal verirseniz sinyalin düzensiz olduğunu göreceksiniz.

O ÖZELLİK BENİM 94 MODEL FAİRWAY'İMDE DE VAR...:)
  • "DODGE - charger" da vitesi 1 e takıp ayağınız debriyajdayken gazı köklediğinizde(en az 6000 devir)ayağınızı debriyajdan hızlıca çekerseniz arabanın önü kalkıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msumsu

Otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar

bu konunun önceki başlığı " megane II (+focus, vectra) kapıları kilitlerken camı da kapatıyor" idi. ancak konunun seyrinden gördüm ki neredeyse tüm arabalarda bulunan bu basit özellik birçok kişinin gözünden kaçmış.

bu konu ile yıllar sonra bazı arkadaşlar araçları ile ilgili faydalı ama küçük ayrıntılar keşfederek araçlarını daha zevkle kullanmaya başkladılar.

diyorum ki: burada araçlarımızda bulunan küçük ayrıntıları paylaşalım. hepimiz yeni birşeyler öğrenelim.
    burada paylaşacağımız şeyler kimsenin bilmediği, sır olan şeyler değil ama kataloglarda satır aralarında kalmış, gözden kaçmış, okumak için vakit bulunamamış şeyler olacaktır. bu yüzden "bu da çok önemsiz" diye düşünmeden paylaşalım.

ben aracımla ilgili birkaç ayrıntıyı daha paylaşmak istiyorum:

* silecekler çalışırken geri vitese taktığınızda arka cam sileceği kendiliğinden çalışıyor.
    * aracın içinde bulunan merkezi kilitleme düğmesine 5 sn basılı tutup bip sesinden sonra bıraktığınızda araç hareket halinde kapıları otomatik kilitleme konumuna geçiyor. (Clio'larda da var sanırım.)
    * otopark görevlisine aracınızı teslim ederken kart üzerinde çeşitli tuş kombinasyonları yaparak kartı "sınırlı kullanıcı" moduna getiriyorsuz ve otopark görevlisi aracınızı mümkün olduğunca az kurcalayabiliyor, bagaj ve diğer kapılaı açamıyor vs.
    * gece aracınızı stop edip farları kapattıktan sonra uzun farları yakar gibi sinyal kolunu kendinize doğru çekip bırakırsanız farlar yanıyor ve 30 sn boyunca evinizin yolunu aydınlatıyor. (follow me home)
    * aracınız içindeki elektrik donanımını kullanmak için (örneğin çakmaktan çalıştıracağınız bir süpürge) aracı çalıştırmanız gerekmiyor. kartı yuvasına yerleştiriyor ve debriyaj veya fren pedalına BASMADAN start düğmesine basıyorsunuz. sonra da istediğiniz donanımı kullanıyorsunuz.
    * yol bilgisayarında her bilgiyi ayrı ayrı sıfırlayabiliyorsunuz. bunun için silmek istediğiniz bilgi ekrana geldiğinde sıfırlama tuşuna basıyorsunuz. yağ değişim zamanını sıfırlamak için uzunca bir süre basılı tutmanız gerekiyor.

yeni aldığım Megane II HB 1.4 16v authentique modelinde (megane 'ın en alt versiyonu) kataloğu karıştırırken bulduğum bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim:
    sürücü tarafındaki cam tek dokunuşla kapanan türdendir. bu cam açık bırakılarak arabadan indiğinizde aracı kilitledikten sonra kart üzerindeki kilitleme düğmesine ikinci defa basarsanız açık olan cam kapanıyor.

başka bir ayrıntı:
    dış kapı kollarında bulunan sensörler dikkatinizi çekmiştir. bu sensörler kartın aracın yakınında olup olmadığını takip ediyor. kapıları kilitlemeden aracın yanından uzaklaşırsanız kapılar bir süre sonra (yaklaşık 30 sn) kendiliğinden kilitleniyor.

DOSTUM BUNLARI ÖYLE BİR ANLATTINKİ WAOOOOWW...DİCEM AMA NE YAZIK...
    BUNLAR COK BİLİNDİK ÖZELLİKLER DOSTUM ARACININ YENİ OLMASI HEVESİ İLE BELKİ HERKESİN BİLMEDİĞİNİ FARK ETTİN AMA YANILDIN DOSTUM...

PEKİİ...YENİ FOCUSDA OPSİYONEL OLARAK SUNULAN ARACIN ANAHTARLARI CEBİNDE İKEN KAPILARI ACABİLDİNİ BAGAJI ACABİLDİNİ HATTA ANAHTAR CEBİNDE İKEN FOCUSU ÇALIŞTIRABİLDİNİ BİLİYORMUSUN..
    YİNE FOCUSDA CD ÇALARI, KLİMAYI, VE CEP TELEFONUNU SESLİ KOMUT SİSTEMİ İLE KENDİ SESİNLE YANİ YÖNETEBİLDİNİ BİLİYORMUSUN...
    YENİ FOCUSDA Akıllı Güvenlik Sistemi sizi ve yolcularınızı her zaman güvende tutacak şekilde koşulları sürekli izleyen algılayıcılara sahip. IPS, gerektiğinde birkaç milisaniye içinde sizi çepeçevre saran hava yastıkları ve hızlı tepki veren emniyet kemerleri gibi uygun güvenlik sistemlerini devreye sokuyor.

• o dediğin özellik megan'da da var hatta sistem kurulu ama ne hikmettense çalışmıyor...
    bugün megan'da bir özellik daha buldum,belki herkes biliyordur ama...
    aracın kapılarını açtıktan sonra anahtarlığın üzerindeki bagaj kilidine basıp kitlerseniz aracın kapıları açıkken,bagaj açılmıyor ne işe yarıyorsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: salatan
    aracın kapılarını açtıktan sonra anahtarlığın üzerindeki bagaj kilidine basıp kitlerseniz aracın kapıları açıkken,bagaj açılmıyor ne işe yarıyorsa

Güzel özellik, siz arabayla giderken kırmızı ışıkta durduğunuzda falan bagajı biri açıp sizi soymasın diye yapılmış olmalı.

Hep güzel özellikler yazıldı isterseniz bir de kötü özelliklere girelim. Focus'ta kapılar kitli değilse bagaj da kilitlenmiyor.
  • kilometreyi sıfırlamak için basılan çubuğu sağ-sola çevirdiğimde aracı içindeki bütün ışıklandırmaların şiddetini ayarlayabiliyorsunuz (:

94 w124 e200
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

Benim yariste birak sürücüyü yolcunun bile kemer takmasina öyle bir israr ediyorki takmadan duramiyor yolcu

nişanlımın arabasını ben kullandığımda o yan koltuğa öyle bi oturuyorki sensör yolcunun olduğunu anlayamıyor ötmüyor, korkuyorum hava yastıkları da aynı prensible çalışıyordur belki diye
    2004 avensis
  • Güzel detaylar eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reddlion111

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

Benim yariste birak sürücüyü yolcunun bile kemer takmasina öyle bir israr ediyorki takmadan duramiyor yolcu

nişanlımın arabasını ben kullandığımda o yan koltuğa öyle bi oturuyorki sensör yolcunun olduğunu anlayamıyor ötmüyor, korkuyorum hava yastıkları da aynı prensible çalışıyordur belki diye
    2004 avensis

koltugun merkez kısmına en az 15 kg lık bır agırlık vermek gerekıyo.eger koltugun yan kısımlarına agırlık verılırse airbagler devre dısı kalabılıyor.2005 corolla da ole oluyo.benim arkadas nasıl oturuyosa (bende anlamadım) oturuyo ve emniyet kemer uyarıcısı ötmuyor.saygılar...

• geçen sene sattığım 2001 astrada kontağı kapatıp anahtarı çıkarsanız dahi, camlar açılıp kapanabiliyor, ancak herhangi bir kapı açıldığı zaman özellik devreden çıkıyor.
    anahtardaki kitleme düğmesine iki kez basıldığı zaman içerden de açılmayı engelliyor.
    dışardan manuel veya otomatik kitlendiğinde camlar otomatik kapanıyor.

ayrıca başına gelen arkadaşlar olabilir, herhangi bi sebepten dolayı aracın aküyle bağlantısı kesilirse, cam kaldırma modülü ve dokunmatik cam tuşları devreden çıkıyor, tekrar bu özelliği devreye sokmak isterseniz, kontağı açıp, camları acın, sonra camları kaldırma düğmelerine (tüm cam düğmelerine) basılı tutun, camlar kapandıktan sonra 5-6 saniye kadar daha basılı tutmaya devam edin, özellik aktif olacaktır

bu özellikler benim 2001 astrada vardı, büyük ihtimalle tüm G kasa astralarda vardır.

yav bide bu astraların tavan lambasında düğme yok, ulan sattıktan sonra öğrendim, meğer farları yaktığımız zımbırtıyı geriye çekince yanıyomuş meret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geshu -- 11 Nisan 2008; 8:05:54 >

• 2000 Model SEAT Toledo 1.6 Signum aracımda kapılar araç 20 km/saat hıza ulaştığında kendiliğinden kitlenmiyordu. 2001'de servise bakıma götürdüğümde proğramını güncelleştirdiler ve basit bir ayarla bu özellik devreye girmiş oldu. Çok da iyi oldu bence. Ondan sonra satın aldığım tüm otomobillerde bu özellik vardı, Passat'ta Coming Home/Leaving Home da çok işime yarıyor mesela.

T.G.
  • focus connect aynı tip teyip kullanan fordlar (2004 ) 3 ve 6 tuşuna aynı anda 5 saniye kadar basarsanız teyip kolanları test yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.