Şimdi Ara

Otomobilimizde gizlenmiş KÜÇÜK AYRINTILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
52.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar

bu konunun önceki başlığı " megane II (+focus, vectra) kapıları kilitlerken camı da kapatıyor" idi. ancak konunun seyrinden gördüm ki neredeyse tüm arabalarda bulunan bu basit özellik birçok kişinin gözünden kaçmış.

bu konu ile yıllar sonra bazı arkadaşlar araçları ile ilgili faydalı ama küçük ayrıntılar keşfederek araçlarını daha zevkle kullanmaya başkladılar.

diyorum ki: burada araçlarımızda bulunan küçük ayrıntıları paylaşalım. hepimiz yeni birşeyler öğrenelim.
    burada paylaşacağımız şeyler kimsenin bilmediği, sır olan şeyler değil ama kataloglarda satır aralarında kalmış, gözden kaçmış, okumak için vakit bulunamamış şeyler olacaktır. bu yüzden "bu da çok önemsiz" diye düşünmeden paylaşalım.

ben aracımla ilgili birkaç ayrıntıyı daha paylaşmak istiyorum:

* silecekler çalışırken geri vitese taktığınızda arka cam sileceği kendiliğinden çalışıyor.
    * aracın içinde bulunan merkezi kilitleme düğmesine 5 sn basılı tutup bip sesinden sonra bıraktığınızda araç hareket halinde kapıları otomatik kilitleme konumuna geçiyor. (Clio'larda da var sanırım.)
    * otopark görevlisine aracınızı teslim ederken kart üzerinde çeşitli tuş kombinasyonları yaparak kartı "sınırlı kullanıcı" moduna getiriyorsuz ve otopark görevlisi aracınızı mümkün olduğunca az kurcalayabiliyor, bagaj ve diğer kapılaı açamıyor vs.
    * gece aracınızı stop edip farları kapattıktan sonra uzun farları yakar gibi sinyal kolunu kendinize doğru çekip bırakırsanız farlar yanıyor ve 30 sn boyunca evinizin yolunu aydınlatıyor. (follow me home)
    * aracınız içindeki elektrik donanımını kullanmak için (örneğin çakmaktan çalıştıracağınız bir süpürge) aracı çalıştırmanız gerekmiyor. kartı yuvasına yerleştiriyor ve debriyaj veya fren pedalına BASMADAN start düğmesine basıyorsunuz. sonra da istediğiniz donanımı kullanıyorsunuz.
    * yol bilgisayarında her bilgiyi ayrı ayrı sıfırlayabiliyorsunuz. bunun için silmek istediğiniz bilgi ekrana geldiğinde sıfırlama tuşuna basıyorsunuz. yağ değişim zamanını sıfırlamak için uzunca bir süre basılı tutmanız gerekiyor.

yeni aldığım Megane II HB 1.4 16v authentique modelinde (megane 'ın en alt versiyonu) kataloğu karıştırırken bulduğum bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim:
    sürücü tarafındaki cam tek dokunuşla kapanan türdendir. bu cam açık bırakılarak arabadan indiğinizde aracı kilitledikten sonra kart üzerindeki kilitleme düğmesine ikinci defa basarsanız açık olan cam kapanıyor.

başka bir ayrıntı:
    dış kapı kollarında bulunan sensörler dikkatinizi çekmiştir. bu sensörler kartın aracın yakınında olup olmadığını takip ediyor. kapıları kilitlemeden aracın yanından uzaklaşırsanız kapılar bir süre sonra (yaklaşık 30 sn) kendiliğinden kilitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msumsu -- 25 Mayıs 2006; 14:29:00 >

• bu bahsettiğin özellik benim eski 99 focustada vardı

yeni birşey değilki niye şaşırdın anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

bu bahsettiğin özellik benim eski 99 focustada vardı

Bu opel vectaralardada olan bir sistem.2000 den sonra olan kasalarda.
  • Güzel özellikler. Güle güle kullan. Yalnız dikkat et kitapçılar genelde bütün donanım versiyonları için aynıdır. Anlatılan özelliğn altında ''mevcut versiyonda'' diye ibare vardır. Aracında denemeni tavsiye ederim. Sakın arabanı açık bırakıp gitme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Conqurer

Güzel özellikler. Güle güle kullan. Yalnız dikkat et kitapçılar genelde bütün donanım versiyonları için aynıdır. Anlatılan özelliğn altında ''mevcut versiyonda'' diye ibare vardır. Aracında denemeni tavsiye ederim. Sakın arabanı açık bırakıp gitme.

uyarın için teşekkürler. yukarıda yazdıklarımı önce denedim ve doğru olduğunu gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Şaşırmış bir halim olduğunu nereden çıkardınız.
    bu bilgiler megane sahibi olup katalog okumayı sevmeyenler içindi.

her fırsatta kendi arabalarını megane ile kıyaslayanlar için (=) değil ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msumsu -- 23 Mayıs 2006; 11:52:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: msumsu

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Şaşırmış bir halim olduğunu nereden çıkardınız.
    bu bilgiler megane sahibi olup katalog okumayı sevmeyenler içindi.

her fırsatta kendi arabalarını megane ile kıyaslayanlar için (=) değil ..

ben arabamı megane ilemi kıyasladım.. sadece bu özelliğin birçok arabada olan eski bir özellik olduğunu söyledim o kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 23 Mayıs 2006; 13:37:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim 95 vectrada anahtarı ön kapılardan birine sokup 45 derece sağa çevirip 2 saniye beklediğiniz zaman açık olan kaç cam varsa hepsi kapanıyodu. bir 45 derece daha çevirdiğiniz zaman da çift kilitleme yapıyodu.
  • arkadaşım benim arabamda niye böyle bi özellik yok anlayamadım.arabayı daha yeni aldık bir hafta oluyo.vw passat 2.0tdi full.yoksa bu özellik var da ben mi bilmiyorum.vw si olan arkadaşlar lütfen bana bu konuda bilgi verin.
  • BENDE VECTRA DA BU ÖZELLİĞİ YENİ GÖRDÜM 2,5 SENE OLDUM NE GÜLDÜM YAV
  • anahtarla olduğunu bliyorum da kumandayla olduğunu bilmiyordum. gerçi daha denemedim belki benimkinde yoktur
  • benim stılomdan 4 cam da uzaktan kumandayla açılabiliyor ve kapanabiliyor. ön camlar tek dokunuşla kapanıp açılabiliyor, arka camlarsa tek dokunuşla açılabiliyor. ve stılo 2001'den beri yollarda.

ayrıca stıloda kumandaya iki defa basarsan deadlock oluyor, kapı hiçbirşekilde camı kırsan bile içerden dahi açılamıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: msumsu

yeni aldığım Megane II HB 1.4 16v authentique modelinde (megane 'ın en alt versiyonu) kataloğu karıştırırken bulduğum bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim:
    sürücü tarafındaki cam tek dokunuşla kapanan türdendir. bu cam açık bırakılarak arabadan indiğinizde aracı kilitledikten sonra kart üzerindeki kilitleme düğmesine ikinci defa basarsanız açık olan cam kapanıyor.

başka bir ayrıntı:
    dış kapı kollarında bulunan sensörler dikkatinizi çekmiştir. bu sensörler kartın aracın yakınında olup olmadığını takip ediyor. kapıları kilitlemeden aracın yanından uzaklaşırsanız kapılar bir süre sonra (yaklaşık 30 sn) kendiliğinden kilitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinemre -- 23 Mayıs 2006; 15:25:25 >

• yoktur senin arabanda kesin.

vw de herşey opsiyoneldir bilmiyon mu?

quote:

Orjinalden alıntı: codelinker

arkadaşım benim arabamda niye böyle bi özellik yok anlayamadım.arabayı daha yeni aldık bir hafta oluyo.vw passat 2.0tdi full.yoksa bu özellik var da ben mi bilmiyorum.vw si olan arkadaşlar lütfen bana bu konuda bilgi verin.
  • arkadaşlar yardım edecek yok mu?
    bu özellik vw de yok herhalde.varsada bilmiyorum.vw si olan arkadaşlar lütfen bu konuda bilginiz varsa paylaşın.
  • eğer kapıları denemediyseniz.....katalogda yazana bakıyorsanız......katalog tamamen yalan...aracın kullanma kılavuzundan bahsediyorum....onda esp yi bile bi güzel türkçe anlatıyor ancak esp hiç bir modelde yok megane da......cam kapama olayı bizim laguna için yazıyor kitapçıkta ama hiç de öyle bir özellik yok ....megane da da dinamiklerde falan sensör yerleri olmasına rağmen içlerinde sensör yok ..kapı kollarının altında mor sensör yerleri war içleri boş=)......makyajlı megane da geldimi bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla yoktu.....
    lagunalarda war ama kapı özelliği...
  • bu iki kere kilitlemeye basınca camları kapatıyor megane2
    nerdeyse arabanın en çok kullandığım özelliği o ya.. unutkanlık olduğu için bende
  • bnm eski tiponun bi üst wersiyonundada wardı euheuuhe arkadasın cok üstüne gitmemek gerek örneğin bende frene cok sert basdığında frenin altına vuranın abs olduğunu bilmiodum bana
  • Codelinker anahtar deliğe sokup sağa çevir ve biraz bekle belki o zaman açık olan camlar kapanır benim eski Golf Pacific'te öyleydi
    saygılar
  • o senin tiponun arka kampanaları ayarsızdır veya diskleri çizilmiştir. ondan titriyodur.

benim tempra sxa arabam vardı. onun üstünde bi tek klima sx-ak vardı. onda bile abs yoktu.

quote:

Orjinalden alıntı: HeaDMasH

bnm eski tiponun bi üst wersiyonundada wardı euheuuhe arkadasın cok üstüne gitmemek gerek örneğin bende frene cok sert basdığında frenin altına vuranın abs olduğunu bilmiodum bana
  • vw ye laf atan arkadaşlar vw ye gereNk yoq. skoda da bile benim fabia ki 99 da yollara merhaba demiş bir araçtır, sürücü tarafından kontroller tam otomatiktir açma-kapama dahil ayrıca sıkışma kontrollüdür, yine anahtarla tüm camları açıp kapayabilirsiniz. ama uzaktan kumandadan olmuyooooo
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.