Şimdi Ara

Otomobilimizde gizlenmiş KÜÇÜK AYRINTILAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
52.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mussa

yaw bu avensislerde orta konsol aydınlatması varmış,yukarda tavanda küçük noktasal turuncu bi ışık var ve o ışık orta konsolu aydınlatıyor,ilginç bi özellik!

Submarine light olmasın o dediğiniz.
  • C-max'lerde kapı açıkken araç hareket etmiyor.
  • 2004 laguna kartı sonuna kadar itin gostergeler açılsın marş pozisyonuna gelsin sonra kartı yarı geri çekin marş tuşuna basın marş pozisyonun geçecek tekrar marş tuşuna basın araç çalışacak ve kart geride olduğundan kilitlenmeyecek alıp kartı cebinize koyup kartsız çalışırken gidebilrsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

C-max'lerde kapı açıkken araç hareket etmiyor.

nasıl yani acaba cvtlerdemi var bu özellik
  • 2006 lancer da otomatik klima var.
    otomatik seçildiginde siz başka hiçbir işlem yapmadan karısık olarak ayaklara, ön ızgaraya, ön cam ızgaralarına ve bunları kombinasyonlu bir şekilde karıştırıp (ikili veya üçlü) daha iyi serinlik sunuyor.
    (20 gobegime 18 ayak ucuma muhabbeti gibi)
    yine aynı klima oto fonksiyonundayken seçtiğiniz sıcaklık derecesine en kısa sürede gelebilmesi hızını kendisi ayarlıyor. (bu her araçta var ama bu iki klima özelliği birleşince uzun yaz yolculukllarında cok keyifli bir serinleme sunuyor)

debriyajı hidrolik oldugundan baskı balatanın ömrü daha uzun ve kullanım daha konforlu

aractaki çoğu düğme push button olduğundan (basarsın calışır bi daha basarsın kapanır) motoru stop edip söför kapısı acılınca hepsi kendiliğinden sönüyor kapanıyor. farlar, parklar, arka ve ön sis farları, silecekler, cd player, klima, tavan lambaları, harita lambaları gibi gibi.
    ve bunlar istenildigi an tekrar açılabilir motoru calıştırmaya gerek kalmadan.

ayrıca aracta sigara içiliyorsa bu dumanı tahliye edebilmesi için sağ ön yolcu tarafının ayak ucu tarafında dumanı ceken bi zamazingo var. (küllükte duran sigaranın dumanı resmen oraya doğru çekiliyor.)

• bi ayrıntı da benden
    karanlıkta kapıyı açıp arabaya bineceksiniz ama haliyle delik gözükmüyor. kapı kilitli olduğu halde kapıyı açınca ( açılmıyor tabi sadece kolu kaldırıyoz :) ) , anahtar deliğinde küçük bir ışık yanıyor.
    Bu özellik benim çok hoşuma gidiyor. belki de yaygın bişeydir ama ben kimseden duymadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msumsu

Otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar

bu konunun önceki başlığı " megane II (+focus, vectra) kapıları kilitlerken camı da kapatıyor" idi. ancak konunun seyrinden gördüm ki neredeyse tüm arabalarda bulunan bu basit özellik birçok kişinin gözünden kaçmış.

bu konu ile yıllar sonra bazı arkadaşlar araçları ile ilgili faydalı ama küçük ayrıntılar keşfederek araçlarını daha zevkle kullanmaya başkladılar.

diyorum ki: burada araçlarımızda bulunan küçük ayrıntıları paylaşalım. hepimiz yeni birşeyler öğrenelim.
    burada paylaşacağımız şeyler kimsenin bilmediği, sır olan şeyler değil ama kataloglarda satır aralarında kalmış, gözden kaçmış, okumak için vakit bulunamamış şeyler olacaktır. bu yüzden "bu da çok önemsiz" diye düşünmeden paylaşalım.

ben aracımla ilgili birkaç ayrıntıyı daha paylaşmak istiyorum:

* silecekler çalışırken geri vitese taktığınızda arka cam sileceği kendiliğinden çalışıyor.
    * aracın içinde bulunan merkezi kilitleme düğmesine 5 sn basılı tutup bip sesinden sonra bıraktığınızda araç hareket halinde kapıları otomatik kilitleme konumuna geçiyor. (Clio'larda da var sanırım.)
    * otopark görevlisine aracınızı teslim ederken kart üzerinde çeşitli tuş kombinasyonları yaparak kartı "sınırlı kullanıcı" moduna getiriyorsuz ve otopark görevlisi aracınızı mümkün olduğunca az kurcalayabiliyor, bagaj ve diğer kapılaı açamıyor vs.
    * gece aracınızı stop edip farları kapattıktan sonra uzun farları yakar gibi sinyal kolunu kendinize doğru çekip bırakırsanız farlar yanıyor ve 30 sn boyunca evinizin yolunu aydınlatıyor. (follow me home)
    * aracınız içindeki elektrik donanımını kullanmak için (örneğin çakmaktan çalıştıracağınız bir süpürge) aracı çalıştırmanız gerekmiyor. kartı yuvasına yerleştiriyor ve debriyaj veya fren pedalına BASMADAN start düğmesine basıyorsunuz. sonra da istediğiniz donanımı kullanıyorsunuz.
    * yol bilgisayarında her bilgiyi ayrı ayrı sıfırlayabiliyorsunuz. bunun için silmek istediğiniz bilgi ekrana geldiğinde sıfırlama tuşuna basıyorsunuz. yağ değişim zamanını sıfırlamak için uzunca bir süre basılı tutmanız gerekiyor.

yeni aldığım Megane II HB 1.4 16v authentique modelinde (megane 'ın en alt versiyonu) kataloğu karıştırırken bulduğum bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim:
    sürücü tarafındaki cam tek dokunuşla kapanan türdendir. bu cam açık bırakılarak arabadan indiğinizde aracı kilitledikten sonra kart üzerindeki kilitleme düğmesine ikinci defa basarsanız açık olan cam kapanıyor.

başka bir ayrıntı:
    dış kapı kollarında bulunan sensörler dikkatinizi çekmiştir. bu sensörler kartın aracın yakınında olup olmadığını takip ediyor. kapıları kilitlemeden aracın yanından uzaklaşırsanız kapılar bir süre sonra (yaklaşık 30 sn) kendiliğinden kilitleniyor.

açıklamaların için sağol dostum. bizde 2006 model toyota corolla 1.6 terra sedan var bu özelliklerin hiç biri yok diye biliyorum acaba toyota da ne gibi özellikler var. kolay gelsin teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: dicey_celo

açıklamaların için sağol dostum. bizde 2006 model toyota corolla 1.6 terra sedan var bu özelliklerin hiç biri yok diye biliyorum acaba toyota da ne gibi özellikler var. kolay gelsin teşekkürler

yukarıda bazı toyotalar için yazılmış ayrıntılar var onları denemelisiniz.

eminim en az diğer araçlar kadar gözden kaçmış ayrıntı vardır. kataloğunuzu detaylı şekilde incelemenizi öneririm.

TOYOTA COROLLA sahibi arkadaşlara sesleniyorum. lütfen bildiklerinizi paylaşın. ihtiyaç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msumsu -- 2 Haziran 2006; 9:48:31 >
  • quote:

quote:

Benimki CVT.
    Kapı açıkken gitmiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Benimki CVT.
    Kapı açıkken gitmiyor.

devir falan artıyomu deniyim bari hoş bi özellikmiş. giderken kapıyı açmayı denedinmi.
  • Ben de anahtarın camları indirip kaldırdığını 2 sene sonra öğrendim.
    Ayrıca güneşliktaki makyaj aynasını açınca güneşligin üst tarafında lamba var o yanıyor. Ön koltuklarda çekmeceler var onlar da çok işe yarıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: codelinker

arkadaşım benim arabamda niye böyle bi özellik yok anlayamadım.arabayı daha yeni aldık bir hafta oluyo.vw passat 2.0tdi full.yoksa bu özellik var da ben mi bilmiyorum.vw si olan arkadaşlar lütfen bana bu konuda bilgi verin.

Bu özellik, Passatların bütün modellerinde bulunan bir özelliktir. Kullanım klavuzunu okursanız gerekli bilgiyi bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 9 Haziran 2006; 0:23:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: avdr

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

yaw bu avensislerde orta konsol aydınlatması varmış,yukarda tavanda küçük noktasal turuncu bi ışık var ve o ışık orta konsolu aydınlatıyor,ilginç bi özellik!

Submarine light olmasın o dediğiniz.

o nedir ki?
  • Yeni astralarda kapı kilitlerini açıp kapıyı açmazsan 5 dakika sonra araba kapılarını tekrar kilitliyor,
    Kapıyı kilitleyip gittiğinde eğer bir camı açık bırakmışsan bir süre sonra camı kendiliğinden camı kapatıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

* otopark görevlisine aracınızı teslim ederken kart üzerinde çeşitli tuş kombinasyonları yaparak kartı "sınırlı kullanıcı" moduna getiriyorsuz

bu bahsettiğin megane2 nin bir özelliği mi?
    bilmiyordum
    biraz açıklar mısın

katalogda okumuştum ve model sınırlaması yapılmamış bir özellikti. yanlış bir tuş kombinasyonu vermemek için ayrıntı yazamadım.
    şu anda katalog yanımda değil ama hafta başında ayrıntısını burada yazacağım. (hafta sonu internet erişimim olmadığı için)

bizimde 2003den beri megane2 miz varda bilmiyordum hiç bu özelliği

megane2 sedanda kartın birini aracın içine takın daha sonra dışarıda kapıları kapatın yedek kartın açma ve kapama düğmelerine aynı anda basın 1-2 sn bekle daha sonra git şöför kapısını aç artık sınırlı kullanımda kitapçıkta yazdığına göre torpido dahil heryri kilitliyor şöför kapısı hariç artık sınırlı kullanımda çıkarmak için o iki düğmesine aynı anda bastığınız anahtarla kapıları açtığınızda sınırlı kullanım kalkıyor ben hiç denemedim ama kitapçık öyle diyor

• bende 2003 focus var ama anahtardan camlar kapatılamıyor
  • bizim astrada alarm sisteminde adam dörtlüleri tavan lambasına bağlamıştı kapılar açıldığında tavan lambası yanıyor ve dörtlülerde yanıyordu ama bu dediğim sadece kontak açık yada araba çalışırkendi gerçekten iyi birşeydi ama tek kötü yanı ihtiyacın olduğunda tavan lambasını yakamıyordun çünkü dörtlüleride yakıyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

96 Model Opel Vectra CD de daha geçen sene ön torpido gözünün soğutmalı olduğunu fark ettik.

Torpido gözünün içersinde küçük bi sürgü kapakçık var klima havasının torpido gözüne gitmesini sağlıyor yada hava girişini kapatıyor.

Yıllarca arabayı kullan bunu görme ilginç durum.

Ve 96 model arabada bu özelliğin olacağını sanmazdım 2 kutu kola atın buz gibi olsun.

Saygılarl...

bizde 91 modeli var torpido soğutma onda bile var sen şaşaırma yanii

• Bazı arkadaşlar araba hareket etmeye başlayınca(belirli bi hızın üstüne çıkınca) kapılar otomatik kilitleniyor yazmışlar. Bu sakat birşey değil mi yav? Ben şahsen yola çıkarken kapımı her zaman açık bırakırım, kaza falan olursa kapıyı açmak için çok uğraşırlar. Şehir içi dur-kalk yapılan trafikte kilitlerim tabii ama bence TEM, D100 gibi yollarda çok saçma bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm

Bazı arkadaşlar araba hareket etmeye başlayınca(belirli bi hızın üstüne çıkınca) kapılar otomatik kilitleniyor yazmışlar. Bu sakat birşey değil mi yav? Ben şahsen yola çıkarken kapımı her zaman açık bırakırım, kaza falan olursa kapıyı açmak için çok uğraşırlar. Şehir içi dur-kalk yapılan trafikte kilitlerim tabii ama bence TEM, D100 gibi yollarda çok saçma bu.

kapılar kilitleniyor ama dışardan açanlar için içerden açılıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.