Şimdi Ara

Otomobilinizi temizlemenin ilginç ve ucuz yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
11
Favori
11.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar üşenmemiş formülasyon yapmış resmen

Reader's Digest isimli dergide yer alan habere göre, otomobilinizi temizlemek ve uzun süre temiz tutmak için basit, ucuz ve ilginç önerilerimize kulak verin:

Kabartma tozu-bulaşık deterjan
    Kabartma tozunu temizleyici olarak kullanın: Yaklaşık 4 litrelik su kabına çeyrek fincan kabartma tozunu dökün, çeyrek fincan bulaşık deterjanı ile kap dolana kadar yeterince su ekleyin. Kapağını sıkıca çevirin, iyice çalkalayın ve bu karışımı daha sonra kullanmak için saklayın. Otomobilinizi yıkama zamanınız gelince, karışımı iyice çalkalayın ve sonra 8 litrelik kovanın içine bir fincan bu karışımdan dökün. Kovayı ılık suyla doldurun ve karıştırın, ev yapımı temizleme solüsyonunuz kullanıma hazır hale gelecektir.

saç bakım kremi
    Parlaklık için saç bakım kremi: Otomobilinizi lanolin içeren saç bakım kremiyle yıkayın. Otomobilinizin cilalanmış gibi parlak olduğunu ve yüzeyinin yağmuru püskürttüğünü görünce sürekli otomobilinizi saç bakım kremiyle yıkamak isteyeceksiniz.

cam sil
    Otomobilinizin farlarını parlatın: Evde kullandığınız cam silme sularıyla farlarınızı cilalayın ve yumuşak, pamuklu bir kumaş ile de güçlü bir şekilde ovalayın. Ayrıca otomobilinizin ön camını ve diğer pencerelerini torpido gözündeki ıslak bebek havlusuyla ovalayıp temizleyebilirsiniz.

amonyak
    Cam sileceklerinizi temizleyin: Ön cam silecekleriniz kirlendiyse, silecekleriniz camı temiz ve parlak yapmak yerine camlarınızı daha çok kirletecektir. Çeyrek fincan amonyak ile 1 litreye yakın soğuk suyu karıştırın. Bu karışımla ıslattığınız yumuşak bir kumaş ya da kağıt havlu ile kibarca sileceklerinizin iki tarafını da silin. Sileceklerinizi yerine yerleştirmeden önce kuru bir kumaşla silin.

tartar krem
    Sokak kirlerini uzaklaştırın: Otomobilinizi çok fazla kırsal alanda, patika yollarda kullanıyorsanız ön camınız yağlı tozla kaplanacaktır. Bu çamurdan kurtulmak için ön camınıza tartar krem (Tartarik asidin potasyum tuzudur) püskürtün ve sabunlu suyla silin ve iyice durulayıp kurulayın.

gazyağı
    Cilasız şaşırtıcı temizlik: 10 litrelik suyla dolu kovaya bir fincan gazyağı ekleyin ve bu karışımı süngerle otomobilinizin her yerine yayın. Yağacak ilk yağmurda, yağmur suyu yuvarlanıp gidecek ve otomobilinizin paslanma ihtimalini azaltacaktır.

Otomobilinizin kendi kendine kurumasına izin vermeyin: Otomobiliniz dışarıda kurumaya bırakmak ya da yıkandıktan sonra ıslak olduğu halde sürmek dış cephesinde göze hoş görünmeyen su lekelerine yol açar. Aşırı suyu emmek için lastik cam sileceği ile otomobilinizi kurulamak için yumuşak bir havlu kumaş ya da güderi kullanın.

• Müsaadenle only-e30 kardeşhttp://www.sonax.com.tr/sayfalar/musteri-aydinlatma.php bu linktende faydanılabilir.
  • amonyak bana biraz tahriş edici geldi ama sulandırılmış sanırım %3 lük falan
  • Evimin yakınında BP istasyonu var. Mazotu devamlı oradan alırım..

Orada normalde 100 tl ve üzeri yakıt alanlara yıkama bedava.

Ben kaç liralık alırsam alayım yıkamacı abiye 5 tl veriyorum köpüklüyor önce sonra bir güzel yıkıyor aracı.

Diğer araçlara köpük bile vurmuyor

Paspasları bile yıkatıyorum hemen o arada dışarı atıp.. Sonra paspasları kenara alıp süpürge makinesine yanaştırıyorum arabayı 1 tlyede arabanın içini güzelce temizliyorum.

6 TL'ye iç - dış gayet güzel bir temizlik yapıyorum :)

Limonlu cam-sil'im ilede içten ve dıştan camları bir güzel siliyorum çil çil oluyor. Lastik parlatıcısınıda sıktık mı sıkıntı yok

• gazyağı zift çıkarmada filan iyi oluyor

diğer yöntemlerde değişikmiş
  • Yararlı bilgiler.

Elinize sağlık.
  • amway LOC koltuklar için biçilmiş kaftan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elente

Lastikleri Le' Cola ile parlatsak olur mu? :)

Helal cola daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi tamamda,kabartma tozu ne işlevi görüyor onu çözemedim
  • Mesajım bulunsun.
  • Ben arabamım hertarafını camlarını kaportayı her yeri CAMSİL ile silerim...Gercekten çok işe yarıyor...Tavsiye ederim.
  • kabartma tozu dedikleri karbonat olsa gerek. Karbonatın temizleme etkisi vardır zararsızdır kullanabilirsiniz fakat bulaşık detarjanı öyle değil malesef. Bulaşık detarjanındaki bazı kimyasallar boyanın rengini solduruyor zamanla. Belki çok kalitelileri bu etkiyi yapmaz hani kremli ve sıfır alkollü tamamen zararsız olanlar. Ama standart bulaşık detarjaınını tavsiye etmiyorum. En ucuzundan bir oto şampuanı alın ya da evdeki normal kremli saç şampuanını kullanın daha iyi.

Gaz yağı olayı eskiden uygulanırdı zararı var mıdır bilmiyorum boyaya fakat plastik aksamlarda güneş ışığında zararlı olabiliyor çatlama vs.

Lastikleri parlatmak için standart çözüm arap sabunu. Bununda yeni ve kremli yumuşatıcılu olanlarını tercih ederseniz iyi olur.

Gönül isterki herşeyin kalitelisini kullanalım ama bugün oto şampuanı alayım dedim en uygunu 20 lira iyi markalarda. Cilalar falan alıp başını gidiyor. Bunlar da da yüksek vergiler var ben anlamıyorum niye bukadar pahalı. Madem pahalı 1 litrleik 500ml lik yapmayında 100 lük falan yapın 4 5 kullanımlık.

• Bende ayakkabı parlatıcısı ile tamponları parlatıom çok güzel olii
  • aracimin icini en son 6 ay önce süpürdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Hepsi tamamda,kabartma tozu ne işlevi görüyor onu çözemedim

Kabartma tozu sonrasında toz tutmasın diye heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

jantlar güzelmiş
    Bende dün itibariyel ibiza 6l sahibiyim.
    Jantlarda kapak var değiştirme düşüncem var biraz.
    Senin jantların modeli nedir acaba ?
    Yeni ibiza nın orjinal jantına benziyor

quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Hepsi tamamda,kabartma tozu ne işlevi görüyor onu çözemedim

köpürtmesi için galiba. Temizlemeye bir etkisi olduğunu sanmıyorum ben

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Bende ayakkabı parlatıcısı ile tamponları parlatıom çok güzel olii

Bu iyi fikre benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 22 Haziran 2012; 9:53:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

jantlar güzelmiş

Evet hocam yeni ibiza jantları, elegance donanım ibizaların jantıdır
  • mesajım otlanadursun geliyorum
  • Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Evimin yakınında BP istasyonu var. Mazotu devamlı oradan alırım..

Orada normalde 100 tl ve üzeri yakıt alanlara yıkama bedava.

Ben kaç liralık alırsam alayım yıkamacı abiye 5 tl veriyorum köpüklüyor önce sonra bir güzel yıkıyor aracı.

Diğer araçlara köpük bile vurmuyor

Paspasları bile yıkatıyorum hemen o arada dışarı atıp.. Sonra paspasları kenara alıp süpürge makinesine yanaştırıyorum arabayı 1 tlyede arabanın içini güzelce temizliyorum.

6 TL'ye iç - dış gayet güzel bir temizlik yapıyorum :)

Limonlu cam-sil'im ilede içten ve dıştan camları bir güzel siliyorum çil çil oluyor. Lastik parlatıcısınıda sıktık mı sıkıntı yok

Yakınlarda opet varsa birde onu deneyin tavsiye ederim 5tl benzinlikte yıkamak için çok fazla. Opetlerde 2tl ye köpüklü yıkama var ve yakıt almanıza gerek yok reklam gibi oldu ama

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

jantlar güzelmiş

Evet hocam yeni ibiza jantları, elegance donanım ibizaların jantıdır

Alıntıları Göster
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 22 Haziran 2012; 12:04:33 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.