Şimdi Ara

Otomobiller de dahil olmak üzere ABD'de üretilen ürünlere yüzde 70'e varan vergi geldi! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok iyi yapmışız. Misilleme tam zamanında olmuş.

ABD'nin köpekliğini yapmayı bıraktık bu hükümetle çok şükür...

Aslında ABD'den ithal getirilen ürün miktarlarını minimuma indirgemeliyiz fakat bizim tatlı su solcuları eylem falan yapar gene ülkenin ağzına sıçarlar... Onların vesteli değil ayfonu olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 27 Haziran 2018; 0:22:18 >
  • volkman kullanıcısına yanıt
    Tam bunu anlatmaya çalışıyordum işte. Değindiğiniz nokta güzel ancak üretmiyoruz diye de üretilecek şeyleri dışardan getirtmek de mantıksız. MR cihazını zaten biz değil devletin hastahaneleri kullanacağı için bizlik bir şey yok. Yani sorun olabilecek bir durum yok çünkü tek amerika üretmiyor o cihazı. Pirinçi zaten amerikadan almıyoruz şu anda. Alan firmalar varsa onların da vazgeçmesi gerekiyor. Zaten kendi üretebileceğimiz şeyi neden dışarıdan alalım o da mantıklı bir şey değil. Aslında üretiyoruz ancak kullandığımızı pek söyleyemeyeceğim. Daha çok yurtdışına gönderiyoruz. Şu antepfıstığı meselesi gibi. Burada bir tek bizim ocağımızı yakacak şey güzellik malzemesi. Türkiye'de kadınların en çok kullandığı şey. Dolaylı yoldan biz erkekleri vuran şeydir aynı zamanda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanki Vestel yapmıyor ithalat. Kullandığın telefonu da sormak gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Yahu ben şimdi bu yorum yazanlara zeka yoksunu desem hakaret sayılacak bunların bakış açısının saçmalığını başka nasıl açıklayabilirim söyleyin öyle yazayım. Adamların ekonomiden politakadan zerre anlamıyor üstüne eleştiriye kalkıyor. Bir şey hakkında yorum yapmadan önce bir dönün ben bu konuda ne biliyorum da ahkam kesiyorum deyin. Kör cahiller toplanıyor Türkiye Cumhuriyetine akıl vermeye kalkıyor. Aç bir bak Avrupa ve Çin Amerika'nın kararlarına nasıl karşılık vermiş desem aval aval bakar. Daha normal olan şeyleri zihni kabul etmiyenlerle farklı olmayı nasıl başaracağız bilmiyorum.
    Ha, bi tayyip le sen anlıyorsun ekonomiden... Bizler de kör cahil hüloooooğ çekiyoruz yani

Avrupa ve Çin MR cihazını üretebilir, Boeing firmasına karşı Airbus diye firmaları var, otomobil alternatifleri var, var oğlu var. Senin Çinle Avrupayla sidik yarıştırmak için, bütün bunları üretebiliyor olman gerekir.

Eeey Amerika sen kimsin ya demeden önce 40 milyar dolara uçak aldın. Onların bakım ve gerekirse yedek parçalarını da getirtirsin artık sayın ekonomi profesörümüz. Tayyipin uçağı da Amerikan yapımı diye hatırlıyorum...

Daha halkına eti bile ithal eden hükümetin, bunları karşılayacağına eminim. Nasıl olsa ek vergilerini ödeyip, boşuna kazık yiyecek olan biziz

• milli ve ulusal duruş sergilemeyi parti ve siyaset kavgasına ceviren insanlar oldugu surece Türkiye adam olmaz asıl konu yurt dışı olunca Türkiye hep bir ağızdan konusmalı ama nedense kendi ulkesinin vergilerine sovup amerikanın talep ettiği vergileri kayıran amerikan ajanlarıyla dolu bu memleket .....

Allahtan milli egemenlik nihayet sağlanmaya basladıda avrupaya amerikaya
    tapınıp donup vatanına tukurenlerin cakma saltanatından kurtulduk... !!!

Kim nereye hayransa dehhhh biz Türkiye sevdalısıyız Muck Aslan RTE

• Abi çekmedikleri için böyle saçma işler yapıyorlar ülkemize karşı, bazı zıratpozlar da gelmiş burada hükümeti eleştiriyor ulan vergiyi amerika getiriyor millet Tayyip'e sallıyor.
  • Ne o lan seçim sonrası inlerinize kaçmıştınız, nede çabuk çabuk çıktınız deliklerinizden

Tabi seçimler geçti sonuç değişmedi , seçim öncesi yaptığınız gibi kendi kendinizi tatmin edecek konuları açmaya devam edin, taki diğer seçime kadar ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fivesecond

Sanki Vestel yapmıyor ithalat. Kullandığın telefonu da sormak gerekir...
    Güney Kore kardeş ülke sayılır... Ölürüm de ayfon almam,ABD-Avrupa üretimli şeyleri mümkün mertebe almamaya-kaleminden tut aburcuburuna kadar ufak tefek şeyler dahil- dikkat ediyoruz. Telefonu yeniliyecektim onu da vestel alacam.
    Şu yerli araba çıksın ilk işimiz 2 tane almak olacak. Sözde milliyetçi değiliz vesselam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 27 Haziran 2018; 0:36:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fivesecond

Tam bunu anlatmaya çalışıyordum işte. Değindiğiniz nokta güzel ancak üretmiyoruz diye de üretilecek şeyleri dışardan getirtmek de mantıksız. MR cihazını zaten biz değil devletin hastahaneleri kullanacağı için bizlik bir şey yok. Yani sorun olabilecek bir durum yok çünkü tek amerika üretmiyor o cihazı. Pirinçi zaten amerikadan almıyoruz şu anda. Alan firmalar varsa onların da vazgeçmesi gerekiyor. Zaten kendi üretebileceğimiz şeyi neden dışarıdan alalım o da mantıklı bir şey değil. Aslında üretiyoruz ancak kullandığımızı pek söyleyemeyeceğim. Daha çok yurtdışına gönderiyoruz. Şu antepfıstığı meselesi gibi. Burada bir tek bizim ocağımızı yakacak şey güzellik malzemesi. Türkiye'de kadınların en çok kullandığı şey. Dolaylı yoldan biz erkekleri vuran şeydir aynı zamanda.
    Arkadaşım, üretemiyor değiliz, üretmiyoruz. Çünkü verilen taban fiyatlar çiftçiyi kurtarmıyor. Lüks yata 1,5 TL den mazot satılan ülkede, çiftçiye 6 TL den mazot satıp, gübre hammaddesini ithal edersen, üzerine de çiftçiye zarar edeceği fiyatı verirsen, çiftçi üretmez.

Aynı hayvancılık gibi. Yem ithal, saman ithal, hayvanın kontrolü, veterineri, hastalığı, bakımı... Et fiyatı yükselince, ithal ediliyor. E hayvancılıkla uğraşan o fiyattan satamazsa bankadan aldığı krediyi ödeyemezse bu işin sonu ne olacak? Arabam yok, benzine gelen zamdan bana ne diyen mantık gibi, üretemiyoruz, tıkandı artık.

• Ya tamam amerika türk şirketlerine ek vergi koyup türk şirketlerini zora soktu misilleme yapılması lazım buna da kabul ama yani olan bize oluyor ve olacak bu ne iştir atarı abdye yapıyorlar şaplağı bize vuruyorlar.

• volkman kullanıcısına yanıt
    @volkman Senin yazdiklarinin yarisina katiliyorum yarisina katilmiyorum. Türkiyede Ciftcilik, Konya ve Edirne haric diger bölgelerde Türkiyede üretilen üretimin kalitesini istenilen seviyeye cekemiyor. Konyada üretilen bir ürün ile Doguda veya Batida kücük arazilerde üretilen ürünün kalitesini tutmuyor. (Bilhassa kuru tohumlarda (Bugday,arpa gibi...) Bu yüzden Devlet bölgeye göre Ciftciyi yetistirmesi lazim. Burada eksik kaliyor 1. Yanlis yaptigi 2. hata; bir destek sagladigi zaman bölge ayirmaksizin herkese destek veriyor. Yada sunu ekersen sana dönüm basina su kadar destek yaparim diyerek yönlendirme yapiyor. Burada yaptigi 3. hata her ciftci tarlasina ayni seviyede bakim saglamiyor. Bu yüzden ürün istenilen düzeyde üretilemiyor kalite de bir standart tutmuyor. 6TL'ye satilan mazot desteklerle yariya geliyordur ciftciye. Yoksa, suanda Türkiyede ciftci diye birsey kalmazdi. 2000 öncesi dönemlerde Ciftciye simdiki kadar destek olmadigi icin ne yazikki Ciftci gelismedi/gelistirilmedi. Herkes Ciftciye verilen destegin bir kösesini kopardi. O zamanlar sadece Mazot ve Gübreye destek veriliyordu. Ama onuda dogru dürüst duyurulmadigi icin koparan kopardi. 2002 de Türkiyede ciftciye mazot ve gübre destegini 2000 ve ondan önceki yillarda verilmesi gereken destek verilmeye calisildi. O siralar borclar cok oldugu icin bir süre erteleme yapildi yada az destek saglandi. Suanki Ciftcinin ürettigi ürüne/hayvana irili ufakli bir destek var. Ciftcilikte sorunu cözmek icin Medeni Kanundaki veraset ilani ve mirasla ilgili basliklar degistirilmesi lazim. Araziler ne kadar bölünürse üretimdeki kalite o kadar düsüyor. Arazilerin büyük olmasi ciftcilikte cogu gideri yariya indiriyor. Kaliteyi arttiriyor. Ciftcilerimizi üretimde yetistirmemiz lazim. Topraga uygun üretimin yapilmasi lazim. Her toprakta hersey yetismiyor. Yetissede kalite tutmuyor.

• Hükümet karşıtları yine burda hiç vazgeçmiyorlar

Akp Erdoğan yazsın yeterli haberi okumadan dalıyorlar

• RTE diyeceksiniz RTE !!

Makarna yeriz ekmek arası ekmek yeriz yeter ki reis olsun bize yeter

Soğan 8 lira olmuş banane ben hep 50 liralık alıyorum

• Çünkü onların tek tatmin kaynağı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem552

Ne alakası var yeni Türkiye ile? Amerika her şeye vergi getirdi. Bütün Avrupa ülkeleride benzer şekilde misilleme olarak vergi eklediler. Biz yapınca neden suç oluyor?

Tabi benim burada kastım misilleme olarak yapılan vergiler için. Onun dışında vergilerin yüksek olduğu ve sömürüldüğümüz zaten bi gerçek.
    Küresel ticaret savaşları başladı bunu da Abd başlattı ama değerli forum halkının haberi yok. Çıkıp Abdnin bu kararına karşı aynı oranda vergilendirme yapılmasaydı ekonominin ne hale geleceğinden kimsenin haberi yok sadece türkiye ye özel bir uygulamaymış gibi sanıyor millet. Bari cahil çomar diye hitap ettiğiniz kitleden bir farkınız olsun tüm ülkelerin abdnin bu gümrük vergisi kararına aynı tutarla karşılık vermek zorunda olduğunu öğrenin mesela araştırın az dünyadaki gelişmeleri öğrenin

• Süper güç ABD ye misilleme yapsan ne olur yapmasan ne olur. Peki ABD üretimi bilişim hizmetleri ne olacak? Tıbbi cihazlar ne olacak bunları devlet kendisi ithal ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haylaz__

Hükümet karşıtları yine burda hiç vazgeçmiyorlar

Akp Erdoğan yazsın yeterli haberi okumadan dalıyorlar
    Evet hocam sanıyorlar ki türkiye nin keyfi olarak yaptığı bir uygulama hatta abdnin sadece türkiye ye karşı uyguladığı bir politikaymış gibi algılayanlar bile var o yüzden asıl cahil bunlar hocam

• Sigaramı yaktım izliyorum fragman bitti film başladı.
  • orientem kullanıcısına yanıt
    Hocam diplomasi- siyaset- ekonomiden anlamayan gerizekalıların toplandığı başlıkta kime neyi anlatıyorsun ki ?

Ben 10 diyorum ama 5 sene hatta 3 sene içinde devlerin Çin'e taşınmasını izleyeceğiz gibi. Geçen aylarda Tim Cook Çin'den Trump'a sallıyordu.

• Nota verelm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.