Şimdi Ara

Otomobiller de dahil olmak üzere ABD'de üretilen ürünlere yüzde 70'e varan vergi geldi! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Yolgezer1783 Örnek vereyim sen cevapla. Diyelim ki sen suanda Amerikanin uyguladigi ek vergilere tabi bir sirkette calisiyorsun. Sirketin bütün herseyi düzgün giderken birisi gelip sirkete dedi ki "Benim Ülkeme sattigin her üründen daha önceden aldigim ürünün yanina KDV+ %25 ek vergi ekliyorum." Sende soruyorsun eee niye bunu yapiyorsun. USA da diyorki, benim Ülkemde de senle ayni isi yapan yada sattigin ürüne karsilik gelen sektörde birileri var. Ben onlari desteklemezsem dis ticaret acigim artacak, Issizlik artacak, para SIKINTim olacak gibi nedenler sayiyor." Bir sürü nedenler eklenebilir. Sonra sen himmm diyorsun düsünüyorsun. Yav adam ne kadar mantikli is yapiyor. Kendi ülkesini düsünüyor derken. Calistigin sirket seni kapi disari ediyor. Sebep olarakta degerli calisanlarimiz sizi isten cikardigimiz icin özür dileriz ama bu yilki ihracatimiz istedigimiz gibi gitmedi. O yüzden bir kac calisanimizin elimizde olmayan sebeplerden dolayi isine son verdik deniliyor. Simdik sen tekrar oturup düsünüyorsun. Keske benim Ülkemde bu sekilde davransaydi da issiz kalmasaydim. Ardindan KDV üreten bir firma az gelir elde ettigi icin devlet zarar edecek. Devlet zarar ettigi icin yapilmasi gereken isler yapilamayacak. Islerin yapilmasi icin Türkiyede herhangi bir ürüne ekstra ÖTV eklenecek. Daha arkasina siralamak mümkün... Kisacasi sizin bireysel düsünceniz yanlis. Türkiyenin yaptigini yanlis olarak kabul ederseniz issiz kalmistiniz. Birde devlet calismadiginiz halde ÖTV ödemenizi isteyecekti. O zaman daha cok sinirli olurdunuz herhalde....
    Türkiye yaptigi ticarette acik veriyor. En azindan acigi kapatarak ticareti sürdürebilir hale getirdi. Calisanda issiz kalmadi. Suanda herkes bunu yapiyor. Cin viskiye ek vergi getirdi, Almanya kot pantolona. Orada yasayanlar viski icemiyoruz, pantolon cok pahalasti kilotlami gezecez demiyor. EU-Cin gibi ülkeler olsaydik baya bir cekisme yasardik. Birazda düdügümüz öterdi. Biz Amerikadan degil Avrupadan korkmamiz lazim. Orasi bize ek vergi koyarsa o zaman ciglik atmak lazim.

Neresi dogru, neresi yanlis cevaplayiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rote -- 27 Haziran 2018; 2:8:38 >

• Simdi 100 binlik Ford 170 mi olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trident682 kullanıcısına yanıt
    @Trident682 Hangi ford'u aldigina bagli.http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm Linkten özel tüketime bakarsin. KDV eklersin. Birde uygulanacak ek vergiye bakarsin. Sonra alacagin ford'un fiyatini ögrenirsin.

• Bim, Türkiye'de ceviz pahalı olduğu için ABD'den getiriyordu şimdi mecburen zam yapacaklar.
  • tanesi 250 milyon dolardan f35 versin diye adamın kapısında yatarsın...

adamın taş kömürüne %5 sigarasına 30 vergi koyarsın.. sanki bu vergiyi ABD ödeyecek..

ulan yine Türk vatandaşı ödeyecek bu vergiyi Amerika ya giren çıkan birşey yok iyice cozuttu bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • instance kullanıcısına yanıt
    sanırım geçen hafta Çin in yaptığı işi söylüyorsun. orası Çin.. herşeyi kendisi üretiyor herşey yerli malı. burası Türkiye üretim yok ithalatla yaşayan cari açığı rekor seviyeye ulaşmış coğrafya. Çin e koymaz bize koyar çünkü sen o abd malını ipe ipe alacaksın yerine koyacağın üretimin yok. ya da aynı malı Çin den ithal edeceksin kalitesi tartışmalı orayı zengin edeceksin başka çaren yok

• muaz1984 kullanıcısına yanıt
    ABD menşeli ürünlere ek vergi uygulamasını beğenmemenin kapitalist olmakla alakasını göremedim -ki Türkiye Cumhuriyeti devletine hükumet eden AKP de sayın cumhurbaşkanımız da kapitalist politikalar izlemekte yani yerdiğiniz "yerli kapitalistler" arasında yer almaktadır. ABD'ye misilleme vergi uygulanması gayet gerekli ve yerinde bir karardır. Bu konuda sizinle aynı görüşü paylaşsak da bu uygulamaya çeşitli sebeplerle karşı olanlara çamur atmanızı kabul edemem. Biraz akıl yürütürseniz çamur atma seviyesizliğine düşmeden de kendi fikrinizi beyan edebileceğinizi fark edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhandngiz

Volvo alıp 1 ay sonra satacağım hiç yoktan yüzde 60 kâr

geç kaldın 21 haziranda yürürlüğe girmiş zaten, seçim var diye yeni açıklanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    bu forumda bu tarz hesaplamalar bir işe yaramıyor, son 1 senedir yapılan hesap kitap ile vatandaşa ne girmiş, ne çıkmış kimsenin umurunda değil. seçim sonuçları bunu apaçık gösteriyor. şahsen ben bilgilendirme amaçlı olsa bile bu tarz konularda hiçbirşey yazıpta paylaşmama kararı aldım. kısaa herkes halinden memnun. hayıırlı işler demek düşer bu saatten sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde Amerikan üretimi çok fazla bir ürün yok. O nedenle günlük hayatı etkileyecek birşey değil. Zaten ABD'den ithalatımız yerine beska ülkelerden benzer ürünler alabiliriz. Çok kafaya takılacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem552

Ne alakası var yeni Türkiye ile? Amerika her şeye vergi getirdi. Bütün Avrupa ülkeleride benzer şekilde misilleme olarak vergi eklediler. Biz yapınca neden suç oluyor?

Tabi benim burada kastım misilleme olarak yapılan vergiler için. Onun dışında vergilerin yüksek olduğu ve sömürüldüğümüz zaten bi gerçek.
    "Biz yapınca neden suç oluyor?"

Çünkü sen her şeyden bağlısın adamlara, onlar seni yok sayıp hayatına devam edebilir. Muz ve kivi gibi meyveleri bir tarafa bırakırsak sadece tropikal tarım ürünlerinin yetişmediği ülkemize amerikadan, kanadadan pirinç ithal ediyoruz. Seviye buralarda. Sen istediğin kadar vergi koy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

hahah dalgıç pompası en garibiymiş
    en iyi dalgıç pompalar Japon ve italyan malıdır.

Amerikadan dalgıç pompa kimse almaz çünkü AMerika İNCH kullanır biz ise mm

gereksiz bir seçim olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jizzy Quuatily

"Biz yapınca neden suç oluyor?"

Çünkü sen her şeyden bağlısın adamlara, onlar seni yok sayıp hayatına devam edebilir. Muz ve kivi gibi meyveleri bir tarafa bırakırsak sadece tropikal tarım ürünlerinin yetişmediği ülkemize amerikadan, kanadadan pirinç ithal ediyoruz. Seviye buralarda. Sen istediğin kadar vergi koy.

Alıntıları Göster
    Pirinç en ucuz Hindistan, Tayland, Çin gibi yerlerden ithal edilir. ABD'den falan almak gereksiz. Mis gibi Basmati, Jasmine pirinçleri var sudan ucuz.

• uzun zamandır yaptıkları akıllı işlerden biri olmuş. trump geldiğinden beri ticaret ortamında avrupa ve amerika arasında açık bir savaş var. türkiye bu savaşa avrupanın yanında katılmış oldu. ihracatımızın çoğunu avrupaya yaptığımız için mantıklı olan da buydu.
    bunun yanına avrupalılara da vergi koyarlarsa yanlış yapmış olurlar zira biz vurursak bela okurlar avrupalı türk malına vergi koyarsa ekonomimize sela okuruz
  • iphone a zam yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAMMSTEIN-

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    cevap yazdığın kişi bende aktoll olarak bloklu
  • Yav asıl misilleme yapmasa bas bas bağırmanız gerekirken adamlar diğer ülkeler gibi misilleme yaptı diye saçma sapan espriler yapıyorsunuz. Sizin bu hiç birşeyi beğenmeyişinizin, üsyen bakma tavrınızın akp yi daha da güçlendirdiğine ikna olmaya başladım.

• Fakirin köylünün umrundamı araba almak hala anlamadınız işte. Vergisi 100 olmuş 200 olmuş pek önemi yok. Köylüye çayını ver yudumlasın ne yapacak arabayı. Daha üstüne pantolon almıyor araba alacakmış gülüyorum. Akp bence bu olayda haklı dahada arttırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

cevap yazdığın kişi bende aktoll olarak bloklu

Alıntıları Göster
    Belli etti kendini zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kill_them_all kullanıcısına yanıt
    Çinden ithal ediliyor iphonelar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.