Şimdi Ara

Otomobiller de dahil olmak üzere ABD'de üretilen ürünlere yüzde 70'e varan vergi geldi! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

Prinç ile pirinç farklı şeyler sayın okur

Alıntıları Göster
    Buyrunuz Türk Dil Kurumu referansı:

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5b332e9ef29bf5.44543070

Ayrıca belirttiğiniz haber kaynağında da pirinç yazıyor, sizin yanlışınız olduğu aşikar.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/abd-urunlerinin-ithalatina-ek-mali-yukumluluk/1187623?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 27 Haziran 2018; 9:37:18 >

• Hükümetin misilleme anlayışına bak direk halka zarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Yahu ben şimdi bu yorum yazanlara zeka yoksunu desem hakaret sayılacak bunların bakış açısının saçmalığını başka nasıl açıklayabilirim söyleyin öyle yazayım. Adamların ekonomiden politakadan zerre anlamıyor üstüne eleştiriye kalkıyor. Bir şey hakkında yorum yapmadan önce bir dönün ben bu konuda ne biliyorum da ahkam kesiyorum deyin. Kör cahiller toplanıyor Türkiye Cumhuriyetine akıl vermeye kalkıyor. Aç bir bak Avrupa ve Çin Amerika'nın kararlarına nasıl karşılık vermiş desem aval aval bakar. Daha normal olan şeyleri zihni kabul etmiyenlerle farklı olmayı nasıl başaracağız bilmiyorum.
    Aynen burda her zaman söylüyorum bunlar ya cahilin en cahili yada hainin en hainidir. Adamlar diyorki ABD azimizada sicsa ses cikarmamak lazım.

Lakin bu vergi konulan urunleri tr de pek kullanan varmidir bilmiyorum. Asıl tepki iPhone a konulan vergi ile olması lazım.

• No more Bourbon guys!

• quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

Buyrunuz Türk Dil Kurumu referansı:

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5b332e9ef29bf5.44543070

Ayrıca belirttiğiniz haber kaynağında da pirinç yazıyor, sizin yanlışınız olduğu aşikar.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/abd-urunlerinin-ithalatina-ek-mali-yukumluluk/1187623?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Alıntıları Göster
    Doğru, o kısmı güncelledim

• quote:

Orijinalden alıntı: instance

Evet hocam sanıyorlar ki türkiye nin keyfi olarak yaptığı bir uygulama hatta abdnin sadece türkiye ye karşı uyguladığı bir politikaymış gibi algılayanlar bile var o yüzden asıl cahil bunlar hocam

Alıntıları Göster
    Cahilin önde gideni hemde

• Yeni türkiye çok istikrarlı geliyor.
  • Amerika çok yanlış yapmış. VERGİ konusunda Türkiye’ye kafa tutamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Çin değil sadece tüm avrupa ülkeleri yaptı. zamanla diğer ülkeler de Abd nin bu uygulamasına aynı şekilde misilleme yapmak zorunda. Bundan abd zararlı çıkacak bence hatta kararını geri çekeceğini bile düşünüyorum yoksa büyük şirketlerinin başka ülkere taşınışını izler yakında

• Vergiyi yine biz ödüyoruz, nasıl bir atar bu

• sioux kullanıcısına yanıt
    başka markalara yönelsinler diye yapılıyor , sen şimdi gidip pirinci amerikan yerine çorum alacaksın :)
  • adamlar sana vergi koyacak sen onlara vergi koyunca forum fareleri köpürecek. sen önce ülkeni korumaya bak nerde milliyetçilik. gerçi bunların zihniyeti o malum zihniyet ve şükürler olsunki ülkemizde istenmiyorsunuz

• Beter olun abede!

Herşeyimizi ithal ettiren kim? Dedem mi? Firmaları satan kim? Nenem mi?
    Dikta turump!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 27 Haziran 2018; 11:48:46 >
  • instance kullanıcısına yanıt
    Trump son dönemde bizim faiz konusunda yaptığımıza benzer bir hata yapıyor. Emirle, tehditle, ekonomi bilimiyle bağdaşmayan yöntemlerle yurt dışındaki üretimini ülkeye çekmek istiyor. Hedefi mantıklı tabii ki ama yöntemi bu olamaz. İşleyen çarka çomak sokuyor boşuna. Teknoloji şirketlerin, savunma sanayiin muhteşem. Çelikle melikle uğraşacağına bunları daha da geliştirmeye uğraşsana. İlk seçimde bunu sopayla kovalarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

adamlar sana vergi koyacak sen onlara vergi koyunca forum fareleri köpürecek. sen önce ülkeni korumaya bak nerde milliyetçilik. gerçi bunların zihniyeti o malum zihniyet ve şükürler olsunki ülkemizde istenmiyorsunuz
    Avatarındaki işlemci yerli malı mı asıl fare sensin sığırı ve samanı aynı anda ithal eden başka bir ülke var mı ? götüne giyecek donu ithal eden bir ülke %70 vergi koyması boş kahramanlıktır kendi kendinize dağa küsüyorsunuz haberiniz yok.
  • Rockefeller ailesi ve Rothschild ailesi'sini araştırın,dünyayı kimler yönetiyor!.

• rote R kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinizde haksızsınız diyemem ama dış ticarette en büyük açığı enerji oluşturuyor. Mal ve hizmet üretirken personeli çıkartırsak yine en önemli kalemi enerji oluşturuyor enerjide dışa bağımlı bir ülke üretimi ucuz yapamaz. Bunun sonucunda ek vergiler bir yere kadar bu sıkıntıya kısa vadede çözüm üretsede uzun vadede kesinlikle çözüm olmayacağına kaniyim.

• USA TR den aldığı ürünlere yeni ek vergiler uyguluyor TR de cevaben aynı mali degerde USA dan alınan urunlere vergi artışı yapiyor Kanada ve bir kac ulke bu vergi artisi karsinda USA menseili urunlere vergi artisi yapiyorken sorun TR de öyle mi ? Nasıl ticari bir zeka ile bu sonuca variliyor anlamak mümkün değil ?

• Gene forum her konuya muhalefet çanak kafalılar bu kararada tepki göstermiş. ABD son 2 aydır yaptıklarını bilmeden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.