Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haraket halindeyken sol ön cam ve sağ arka camı açıyorum gayet iyi soğutuyor . dur kalk trafikte ise klimayı açıyordum hava sıcakken. soğuk havayı sevmiyorum.

işin şakası puanlamaya gelince.

2008 fsi passat : 10/10 her koşulda 42-43 derecede bile gram soğuk hava haybı olmadan soğutabiliyor. bir tek istisnayı belirteyim. marmaris - muğla yolu dur-kalk bayır çıkarken biraz güçsüzleştiğini hissettim o kadar.

1998 1.8 passat : 10/10 kalite o zamanda iyiymiş.

2006 tdi toureg : 10/10 anında aracın içi buz gibi oluyor.

2011 tdi jetta : 8/10 "eh işte" denilebilecek soğutma passattan sonra güçsüz geldi.

2011 1.4 polo : 7/10 jetta ile aynı kalite denilebilir.

2008 dci logan : 4/10 çok zayıf bir kliması var. araç güçten düşüyor iyi soğutmuyor.

kimisi ceyran olunca üşüdüm der kimisi sıcak der o yüzden bu işi anlamak için klimayı sonuna kadar açıp bayırda ve aşırı sıcak havada test etmek gerekir. eğer arabanın içi bayıra girmeden önce görece olarak daha soğuksa (zaten belli bir süre sonra ısındığınızı hissedeceksiniz. klimanız iyi soğutmuyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Eylül 2011; 12:40:42 >

• Bir süredir akrabamın 1999 model Focus aracını kullanıyorum, Mersin sıcağında aracın içinde oturulmuyor soğuktan, kliması süper. Ancak şunu farkettim, araç klimanın ayarı 1 deyken, 2 ye göre daha fazla zorlanıyor. Nasıl iş anlamadım. Klimanın gücü arttıkça aracın gücünün düşmesi gerekirken ayar 2 deyken 1 e göre daha iyi gidiyor
  • hyundai accent 1998 mödel 1.5 gls glimalı düplü şanlıurfanın 50 derece yaz sıcağında aracın içini buz gibi yapıyordu.biara üşüyüp kapamıştım.14 yıllık araba üstelik, helal olsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman
    eğer arabanın içi bayıra girmeden önce görece olarak daha soğuksa (zaten belli bir süre sonra ısındığınızı hissedeceksiniz. klimanız iyi soğutmuyor demektir.

Bu denklemi neye dayanarak kurdunuz? Yüksek devirde çıkarsanız daha da iyi soğutur...
  • Polo 2005:Klima gerçekten iyi soğutuyor.
    Leon 2009:Gayet iyi soğutuyor.
    Audi q7:Çok fazla iyi soğutuyor bazen rahatsız olup kapatıyorum...
  • 2012 Civic Elegance A/T

Isı ayarı tam olarak neyi ifade ediyor anlamadım ama Antalya'da yaz sıcağında 24 derecede 3. kademe (7 yada 8 kademe var galiba) gayet yeterli şekilde soğutuyor. En güzel yönleri ise başımı hiç ağrıtmıyor ve bu ayarlarda oldukça sessiz çalışıyor :))
  • Dijital klima her zaman araç alırken ilk önceliklerim arasında gelmiştir. Araç güneşte kalmış ise ilk bindiğimde auto 20 de çalışır daha sonra kademeli olarak 22-23 derce aralığına getiririm ve hava sirkülasyonu araç içine çeviririm. Daha önce 2004 focus ghia aracımda yokuş çıkarken ki benzinliydi araç zorlanırdı klimayı kapatır öyle çıkardım ama şimdiki aracım 2006 golf tüplü klimanın motoru zorlaması gibi birşey hissetmedim. Yeni teknolojilerden dolayı sanırım.

Gelelim etrafımda ki araç kullananların çoğu manuel klima ve kullanım şekilleri şu şekilde hava üfleyen ızgaralar şöfore dönük şekilde en soğukta çalıştırdıktan 1 veya 2 dk sonra çok üşüdüm yeter diyerek klimayı kapatmaları, hala onlara o ızgaraların vantilatör değilde araç içini belli bir serinliğe getirmek için olduğunu anlatamadım ama zihniyet değiştirmek gerçekten zor. Bknz:Brodwayden yeni nesil bir arabaya geçen birinin boşta aracın az yakacağına inanmasını değiştirmek gibi birşey.

Edit: 2004 Focus 7/10 motoru zorladığı için, golf V 8/10 arka koltukları soğutmadaki yetersizliğinden dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joseph33 -- 12 Eylül 2011; 16:06:23 >

• 2007 leon klimasına 10/10 veriyorum bu kadar iyi sağutabiliyor olması çok iyi daha 3 kademede hiç çalıştırmadım desem yalan olmaz
    2002 mondeo bunada 10/10 bi keresinde 42 derece sıcaklıkta sadece ön cama vererek tam güçte çalıştırmıştım klima çıkışının olduğu yerde cam üstünde buzlanma yapmıştı tehlikeli derecede iyi soğutuyor
    2006 ve 2008 megane malesef 10/3 bu kadar kötü bir klima sistemi olamaz bir türlü soğutmuyordu
    96 rover 220 turbo 10/0 daha soğuk üfleyebilidiğini görmedim :)

sağutma kısmını bilöiyorum ama ısıtma konusunda 2005 civic çok iyiydi birde lada samara kış aylarında kullanmıştım sadece nasıl soğutuyor bilmem ama iyi ısıtıyordu
  • B6 Passat 10/10 diyebilirim klimaya düşkün biri olarak ama fazlası çarpıyor adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

araç içi soğumamasının sadece klima değil yalıtımla da ilgisi var...
    bizim fiat panda 4. seviye çalıştırıyorum canavar gibi buz gibi hava geliyor ama içerisi epeeey sonra istenen seviyeye geliyor... yalıtım pek olmadığı için soğuk hava kaçıyor =)

bana göre pandanın kliması içi ufak olduğu için başarılı avensiste adana sıcağında güneş altında kalınca başarısız ! önce tüm kapıları açıp bi 5dk içrideki ısınmış sımsıcak havnın dahılmasını beklemem lazım

klima iyi canavar gibi üflüyor hele o fındık motor düşünüldüğünde gayet güzel...
    lakin yalıtım çok az olduğu için her yerden havamı kaçıyor nedir cam mı hiç kesmiyor bir türlü içerisi soğumuyor ilk başlarda....

• 1.9 tdi transporter ımda çekişten dolayı fazla klima acamıyorum. ama 2.5 lik 140hp starexim ile klimayı direk acıyorum ve sogutması harika hatta direksiyona cok yakın oldugu için direksiyon buz gibi oluyor. yanımda oturanlar bir süre kapat şunu hasta olucaz diyorlar. yani son derece memnunum
  • 2001 Accent GLS 8/10 biraz fazla motora yükleniyor gibi ama soğutma mükemmel.
    2009 Leon 10/10 Üşütüyor
  • 45 - 50 derecede beklemiş araçların birkaç dakikada buz gibi soğuttuğunu duyunca aracımı servise götürmeye karar verdim. Benim 407 40 derecede birkaç saat güneş ltında kaldıysa ilk birkaç dakika içinde soğuk bile üflemiyor ki içeriyi soğutsun. Bildiğiniz ılık hava geliyor içeriye.
  • 2000 Model mk2 ford mondeo ghia otomatik dijital klima son derece başarılı içeriyi buz gibi yapıyor ve ayarlanan sıcaklıkta tutuyor yok açtın kapattın falan gibi derdi yok ayarla dereceyi gerisine bakmana gerek yok mondeo halleder
  • Sağlıklı yorum yapmadan önce aracın polen filtresinin durumunu da analiz atmek gerekir.
    Yeni civic aracımın klima performansı gayet yeterli, 3-4 dakikada istenilen derecelere geitrebiliyor.
    Polen filtresini 20bin km sonunda değiştirince üfleme hızı bariz %40 kadar artmıştır.
  • 2004 model clio var bizim.ön koltukta oturanlar için güzel fakat arka sıcak oluyor.daha iyi olabilirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

45 - 50 derecede beklemiş araçların birkaç dakikada buz gibi soğuttuğunu duyunca aracımı servise götürmeye karar verdim. Benim 407 40 derecede birkaç saat güneş ltında kaldıysa ilk birkaç dakika içinde soğuk bile üflemiyor ki içeriyi soğutsun. Bildiğiniz ılık hava geliyor içeriye.

servise gitmenize gerek yok ilk açılışta 2-3 dakikada soğutmaya başlar. kimse yoğurdum ekşi demez

araba güneş altında kaldımı önce camları komple açıp biraz bekledikten sonra sadece ön camları kapatıp sonrada arka camları kapatmak en mantıklısı. böylece arabanın içinde sıcak hava kalmamış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orijinalden alıntı: vozer

45 - 50 derecede beklemiş araçların birkaç dakikada buz gibi soğuttuğunu duyunca aracımı servise götürmeye karar verdim. Benim 407 40 derecede birkaç saat güneş ltında kaldıysa ilk birkaç dakika içinde soğuk bile üflemiyor ki içeriyi soğutsun. Bildiğiniz ılık hava geliyor içeriye.

servise gitmenize gerek yok ilk açılışta 2-3 dakikada soğutmaya başlar. kimse yoğurdum ekşi demez

araba güneş altında kaldımı önce camları komple açıp biraz bekledikten sonra sadece ön camları kapatıp sonrada arka camları kapatmak en mantıklısı. böylece arabanın içinde sıcak hava kalmamış olur.

Yinede birkaç dakika ılık üflemesi pek normal değil bence, belki aracın yapısı öyledir ama o şartlarda en fazla 10 saniyede soğuk (buz gibi olmasada) üflemeye başlar kendi aracım.

• Pazzat diyorum birde toyota corolla/avensis 10/10...
  • 2009 Chevrolet Aveo, çok sıcak izmir havalarında 2. konumda açınca 3-5 dk içerisinde içeriyi güzel soğutuyor. son konuma getirip açınca daha kısa bir sürede soğuma sağlıyor klimadan yana bi sorunum yok cok sükür
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.