Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2000 Audi A4 9/10 çoğu 2010+ araçtan daha başarılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Departed

1985
    Eylül
    Adana
    Çok Sıcak
    Büyük Garaji İçi "Fen-İş" Oto Tamir Atölyesi

Lise eğitimim başlamadan önce 3 haftalığına amcamın yanında çalışmıştım. 131, 124, 12TS, Taunus, Skoda vb. tamir ediyorduk. Sonra bir otomobil geldi, Darth Vader'in The Empire Strikes Back filmindeki EXECUTOR Uzay Gemisi gibi birşeydi. Beşik gibi sallanan, abartılı bir şekilde 2 yerli araç genişliğinde, 3 yerli araç uzunluğunda, heryeri chrom, nikelaj, hele jantlar zaten ayrı bir dünya en az 100 tane ince çubuktan ibaret, camlar yeşil tonlu.

Amcamın bir müşterisi, hava üssünden hazır kahve çıkmarış, geçerken amcama bırakmak için durmuş. Aracı sanıyorum 10 ya da 15 saniye inceleyebildim, kuzenim"Taner bak, klima..." dedi ve elini sağ ön kapının açık olan camından içeriye soktu ve buz gibi hava üfleyen havalandırma ızgarasının önünde tuttu, tabi ben de tuttum.

O hissi anlatamam.

Amerikalıların klima anlayışı bizim tabi olduğumuz Avrupa ve Uzakdoğu piyasasının klima anlayışından demek ki çok farklı. [size=3]Islak, sulu, nemli, buzlu bir soğuk hava esiyordu klimadan.

20 kg'lik buz kalıbını alır, rendeler, bir eleğin içine koyar ve sonra yanından veya altından vantilatörle hava üflemesine benzer bir etki ile soğuk bir hava esiyordu.

Anlatabildim mi? Anlatabiliyor muyum? İdrak edebiliyor muyuz? Klima bence orada ve burada farklı şeyler. Bizdeki klimalar tamam, bir bakıma teknik anlamda soğutuyor, ya da daha doğrusu terletmiyor, ama oradaki, o zamanki ve o arabadaki klimalar ÜŞÜTÜYOR. DONDURUYOR, bir garip birşey yapıyordu.

Beni anlayanlar lütfen el kaldırsın.

hort olacak ama görende klima değil everest tepesinde kışın mahsur kalan 4 dağcının bşından geçen hikayeden alıntı sanacak
    abartmak bu olsa gerek

• avensis 2010 ısıtma ve soğutma çok başarılı agustos sıcağnda üşüdüğünüzü hissediyorsunz

• 2008 focus 2.5 tdci cok basarili 42 derece sicaklikta dahi insani ferahlatiyor pufur pufur ohhh

• A3 8V başarılı ama bir miktar sesli çalışıyor.
  • Klima işinde japonlar genel olarak Avrupa araçlarından iyiler, özellikle Mitsubishi araçların üzerine tanımam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agerra -- 16 Ağustos 2014; 9:06:08 >
  • 2008 mondeo 10/9 gayet yeterli sürede çok iyi soğutuyordu.

• Passat 1.6 tdi comfortline kliması gerçekten çok iyi. 9/10

Mondeo 2.0 tdci da gayet güzel,araba hemen soğuyor 9/10
  • Honda Accord Digital çift yönlü otomatik klima 10 numara soğutuyor :)
  • Albea b*k gibi soğutuyor bide yeni gaz dolduruldu, arkadaş siz benle tashak mı geçiyorsunuz biri yazmış böyle soğuk biri yazmış 40 derecede içerisi Antartika bu ne ya, biraz sallıyorsunuz yada kimse kendi arabasına laf etmek istemiyor.

• -Nissan Micra K12 berbat
    -Nissan Micra K13 idare eder
    -Renault Captur iyi
    -Suzuki Swift çok iyi,Antalya sıcağında usuyup dereceyi yukseltiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Terios Galaxy 2011 Tam otomatik klima= Berbat,hatta güneş altında soğutamıyor.
    Accent Blue 2014 Manuel Klima= İdare eder,başarılı.
    Passat 2020 3 Bölgeli tam otomatik klima= Çok iyi,hiçbir koşulda üzmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 27 Mayıs 2021; 20:18:29 >
  • 2005 model c4 antlaya da yaşıyorum bazen güneş altınada kalıyor klimayı açıyorum çok geçmeden buz gibi serinletiyor ben çok memnunum klimamdan daha gaz bile basılmadı orijinal yani

• tarum_58 kullanıcısına yanıt

Hocam bu orijinal gaz bence çok önemli. 2 sene önce sanayide gaz bastırdım klima pek verimli soğutmuyor sonra kaza yaptım serviste orijinal gaz bastılar klimayı bir açıyorum biraz zaman geçiyor kulaklarım üşüyor kısmak zorunda kalıyordum.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Orjinal gaz ile alakalı değil. gazın kalitesi ile alakalı

• 2012 mitsubishi asx anında içeriyi buz gibi yapıyor. fabrika çıkışı gazı duruyor hala, hiç ellenmedi.

bugün yol bilgisayarı 38 derece gösterirken araba güneşin altında yatarken çalıştırıp yola çıktım, içerisi hamam gibiydi doğal olarak. klimadan dolayı üşümem sadece üç beş dakika aldı. bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde gördüğüm en iyi klimaya sahip.

• 1234yf gazlar dünyanın en iyi gazıdır

• Klimanın soğutma performansı neme göre çok değişiyor. Sıcak da olsa aynı araç Antalya'da ve Ankarada farklı performans verecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.