Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu başlatan kişi olarak 24 saat içinde 60 cevap yazılmasından çok memnun kaldım. Hatta bazı modeller ile ilgili birkaç defa olumsuz yorum yazılınca Belgelerim/Otomobil bölümüne notlarımı aldım. onder46 ve serkan2120 ustaların Megane 2 hakkındaki olumsuz yorumlarına katılıyorum, 2004 model Megane 2 benzinli yarı otomatik vites elektronik klima kullanmıştım, klimayı 15 dereceye ayarlayınca ılık üflüyordu. Yaz mevsiminde ailemle öğle vakti sağa sola gidince Sefa klimayı aç diyorlardı, klimayı en soğuk ayara ayarlıyordum, yine klimayı açsana diyorlardı. kendikendine ustanın da iç sirkülasyon kullanımı ile ilgili olarak, ben tozlu,topraklı yollarda dışarıdaki tozu çekmesin diye iç sirkülasyon yapıyorum, fakat 5 dakikadan sonra solunumdan dolayı kabinde oluşan kirli hava rahatsız etmeye başlıyor. .

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI

• 98 civic 1.Kademe gayet başarılı :)
  • şimdiye kadar bindiğim arabalar içinde en başarılı klima r21 concord havalandırma uçları kar yapıyodu o derece (eski tip şuan yasak olan gaz kullanıyoduk ozaman) şimdi kullananlar ile görüştüğümde gaz değiştikten sonra değişmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

2000 e39... 22-23 derecede bile bazen üşüyorum...

bir hatırlatma yapmak isterim.... klimayı 18 ayarlayınca 18 üflemez öyle bir kanı var ama yanlış....
    iyi bir klima 3-4 derece hava üfler...

senin yanlışın var 3-4 derce ayarı olmaz klimalarda
  • ben 3-4 derece ayarı olur demedim...
    en düşük sıcaklıkta (genelde 16-18-min yazar) 3-4 derece hava üfler dedim
  • 2006, Mercedes A-150 Antalya sıcağında kullanıyorum. 20 derecede dondurucu olabiliyor, 22 derece ideal. Araba hareket halindeyken yaklaşık 15 saniye sonra tamamen soğuk hava üflüyor. Tek sıkıntı sıcak günlerde o ilk 15 saniye koku geliyor. Polen filtresini değiştirmem gerek.
  • Arkadaşlar naçiznae birkaç bilgi sunmak istedim. Araç klimalarınızı eğer dijital klima sistemi ya da r134a tipi gaz kullanan bir sistem ise rampada test etmeniz işe yaramaz çünkü bahsettiğim sistemlerde röle devreye girer ve kompresördeki debriyaj benzeri kavrama ile kompresörü devre dışı bırakır. Yani motora yük bindiğinde klimanızın performansının düşmesi normaldir. Yine r 134 gaz kullanan klima sistemlerinde hava çıkış sıcaklığı standart 5 derecedir. Tabi bu gaz kapasitesinin tamamının kullanıldığı ve kompresörün sağlıklı olduğu varsayımı ile sunulan bir standarttır. r12 gaz kullanan sistemler ise örneğin 1992 modele kadar olan concoedeler gaz tam dolu ve kompresör sağlıklı ise 0 derece hava çıkış ısısı sunar. Ancak hem 0 derece havanın sağlık sorunları çıkartması hem de r12 sistem gazın cfc içermesi nedeni ile kullanımından vazgeçilmiştir. İlk aracım 1976 skylark idi 1994 senesinde almıştım klimalı idi memnundum. 1991 concorde kullandım memnundum. Şu an 2004 mk3 mondeo kullanıyorum. Klima performansından memnunum.

• Satarex, Transporter klimalar soğutma açısından ve temiz hava sirkülasyonu açısından başarılı ancak hacimlere göre dizayn edilmemiş 10/8
  • VW Jetta - Klimasına 10 üzerinden not verecek olursam 9 verebilirim.
    Toyota Auris D4D - Memnun kalmadım hiç * 10 üzerinden 6
    Fiat Grande Punto 1.4 Tjet Sport - 10 üzerinden 7.5 verebilirim
  • Lancer 10/10 bırakın da o kadar iyi olsun Mitsubishi Electric.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Lancer 10/10 bırakın da o kadar iyi olsun Mitsubishi Electric.

civic 10/10 japonlar bu işi güzel yapıyor başkan :)))

arka koltuklarda havalandırma deliği yok ama cidden 5-10 dk çalıştıktan sonra arkadakiler rahatsız oluyor :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

arka koltuklarda havalandırma deliği yok ama cidden 5-10 dk çalıştıktan sonra arkadakiler rahatsız oluyor :))

2 ön koltuğun altından arkadakilerin ayaklarına da mı hava çıkışı yok acep??
  • quote:

quote:

Ön koltuk altlarında hava kanalları var ama

• quote:

quote:

quote:

2 ön koltuğun altından arkadakilerin ayaklarına da mı hava çıkışı yok acep??

yok öle bişey görmedim öndekilerin ayağına fazlasıyla geliyor zaten ordan arkayada gidiyordur :)

• Megane II hakkında bende katılıyorum klima yetersiz. Dijital klimada sıcaklık 15 dereceye ayarlanabiliyor ama araç içinin bu sıcaklığa gelmesine imkan yok.Polen filtresi çok etkiliyor klimanın performansını.Polen filtresinide , servis bakımlı araçlar hariç kimse doğru dürüst değiştirmediği için genellikle ikinci el alınan araçlarda klima ölü performansında oluyor. Polen değiştirdikten sonra klima orta düzeyde yeterli oluyor, ılık felan da üflemiyor gayet soğuk üflüyor ama performansı sıcakta beklemiş bir araçta malesef yetersiz kalıyor .
    VW bora ve Astra G kasada klimalar çok iyi değil ama yeterli seviyede.
    Birde ithal olanda fark oluyor mu bilmiyorum ama Megane III güneşte beklemiş , siyah ve cam tavanlı araçta ,1-2 dakikada klima üşütüyor.Klima bu araca bence fazla.
  • Araç 2011 Toyota Auris 1.6 - BRC LPG var.

35 - 36 derecelerde dahil çok iyi performansı var. Bir süre sonra içeride üşütüyor. Sol taraftaki ızgaradan gelen havadan dolayı direksiyonu tutarken sol elimin baya baya buz gibi
    olduğunu ve ızgaranın yönünü değiştirdiğimi biliyorum. Eşim üşüdüm diyerek klimayı ya kapattırıyor yada kısmak zorunda kalıyoruz. En güzeli orta seviyede tutup yol almak. Üst kademede araçtaki herkes üşüdüm klimayı kapat dedi. En üstte sesli çalışıyor.
  • GOLF T 100 üzerinde 100 bazen digitali lo seviyesine alıyorum üşüyorum lan o derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: laprace

fluence 1.5 dci klima başarılı 1.kademede çalıştırıyorum yetiyor arka tarafa da yetiyor koltukların arasındaki hava çıkış deliği sayesinde arka tarafı da serinletebiliyorum.%80 alır
    Bundan önceki accentimde klima hem renonun ki kadar etkili değildi hem de motora çok güç kaybettiriyordu.%50 diyebiliriz.

Kardeş peki klima çalışırken aşırı ses geliyor mu? Mesala fanlı şekilde klima çalışırken arabayı durdurunca dışarıdaki ses inanılmaz yüksek, sanki araba bozulmuş gibi, rahatsız edecek seviyede ses geliyor, bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvnt38

quote:

fluence 1.5 dci klima başarılı 1.kademede çalıştırıyorum yetiyor arka tarafa da yetiyor koltukların arasındaki hava çıkış deliği sayesinde arka tarafı da serinletebiliyorum.%80 alır
    Bundan önceki accentimde klima hem renonun ki kadar etkili değildi hem de motora çok güç kaybettiriyordu.%50 diyebiliriz.

Kardeş peki klima çalışırken aşırı ses geliyor mu? Mesala fanlı şekilde klima çalışırken arabayı durdurunca dışarıdaki ses inanılmaz yüksek, sanki araba bozulmuş gibi, rahatsız edecek seviyede ses geliyor, bu normal mi?

Hayır öyle bir ses yok benim arabada.1 yılı aşkındır kullanıyorum bahsettiğin durumla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lvnt38

quote:

Evet, bu araçlarda klima çalışırken araç dışında oldukça yüksek bir fan sesi duyuluyor. Ama bir sorun değil, normaldir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.