Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
16.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diyarbakır sıcağında bindiğimiz yeni kasa avensiste üşüdük.

Amerikada kiraladığımız Nissan Altimada da.

Ufacık 2008 jazz bile sıfır meganenimdan daha iyi soğutuyor.
  • Çok sıcaksa biner binmez camları-sunroofu açıyorum.Sıcak çıktıktan sonra klimayı LOW'a getirip AUTO'ya basıp köklüyorum.
    1-2 dakika içinde yeterli soğutuyor.
    Uzun yolda sürekli sigara içtiğim için klimayı çok uzun süre kullanamıyorum
  • Yeni nesil araclarin istisnalar mevcut olmak uzere hepsinin ve eski nesil olup da zamaninin iyi olan araclarinin klimalarinin asagi yukari ayni oldugunu dusunuyorum (luks araclarin klimalari ayri mesela 40 derecede guneste beklemis e200 un daha park yerinden cikarken arabanin icini buz gibi yapmisligina sahit oldum)

Oyle ki ben normal binek arabada klima sesine onem veriyorum, mesela toyotada (2005 model corolla) klima gayet sessiz calisirken logan 2007 de 4. Ve 5. Kademede asiri ses cikiyor ve arabayi sogutmak istiyorsan ilk 10 dk 5. Kademede tutmakta fayda var o da cok feci kafa utuluyor. Megane II nin klimasinin 2005 corolladan daha basarili oldugunu dusunuyorum bu baglamda cunku gayet sessiz bence.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 16 Haziran 2021; 14:8:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

.....
    Beni anlayanlar lütfen el kaldırsın.

Taner bey bu durum klima ile olan ilk tecrübemi hatırlattı bana.Yıl 1993 bilgisayar sistemlerinin bulunduğu bir kulede, sistemin sağlığını korumak için odayı soğutmak üzere pencere tipi bir klima (artık kaç btu'ysa) çalıştırılıyordu. Ben de sizin duygularla yazın sıcağında büyük bir muhabbet duymuştum cihaza. Sonraki gün önünde biraz fazla kaldığımı anladım. Temmuzda ciğerlerim hırıl hırıl ötüyordu çünkü.

Benim araç citroen 2011 c4 hızlı bir şekilde ortamı soğutuyor. Hava akımını vücudunuzda hissetmiyor rahatsız olmuyorsunuz. Ön arka farkı da oluşmuyor. 2 de çalıştırıyorum genelde 5 kademe olan havalandırmayı. Eski aracım scenic ten dertliydim bu konuda biraz. Tatil dönüşü kızım hariç herkes nezle grip hasta olmuştu. Gariptir soğutmasından da şikayet ediliyordu sürekli. Özellikle arka koltuk yolcuları.

• opel astra 1.3 cdti klimayla dağ bayır çamur toz toprak demeden soğuttu puanım :100

OTOMOBİLLERİNİZİN KLİMA SOĞUTMA BAŞARISI
  • Fiat Marea 1.6 Liberty

Yazın şiddetlli sıcaklarında en düşük sıcaklığa ayarlayıp ve fanı da 3. kademe de çalıştırınca 2. dakikanın sonlarına doğru serinletiyor. Aracın içini buz gibi yapmasa da gayet yeterli bir serinlik oluyor. 10 üzerinden 8 veririm.

Opel Vectra B 2.0 aracımın kliması ise beni çok etkilemişti. En düşük sıcaklıkta çalıştırdığımda İliklerime kadar üşürdüm. Buna puanım 10 üzerinden 11 olurdu.
  • araç içi soğumamasının sadece klima değil yalıtımla da ilgisi var...
    bizim fiat panda 4. seviye çalıştırıyorum canavar gibi buz gibi hava geliyor ama içerisi epeeey sonra istenen seviyeye geliyor... yalıtım pek olmadığı için soğuk hava kaçıyor =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

araç içi soğumamasının sadece klima değil yalıtımla da ilgisi var...
    bizim fiat panda 4. seviye çalıştırıyorum canavar gibi buz gibi hava geliyor ama içerisi epeeey sonra istenen seviyeye geliyor... yalıtım pek olmadığı için soğuk hava kaçıyor =)

bana göre pandanın kliması içi ufak olduğu için başarılı avensiste adana sıcağında güneş altında kalınca başarısız ! önce tüm kapıları açıp bi 5dk içrideki ısınmış sımsıcak havnın dahılmasını beklemem lazım

• fluence 1.5 dci klima başarılı 1.kademede çalıştırıyorum yetiyor arka tarafa da yetiyor koltukların arasındaki hava çıkış deliği sayesinde arka tarafı da serinletebiliyorum.%80 alır
    Bundan önceki accentimde klima hem renonun ki kadar etkili değildi hem de motora çok güç kaybettiriyordu.%50 diyebiliriz.
  • 2010 corolla dizel soğutması çok iyi ızgaralardan gelen hava ciddi derecede soğuk o yüzden hiç 3.4. kademelere ihtiyaç duyulmuyor dışarısı 35-38 derecelerde olsa bile 3.4. kademe üşütüyor

3.4. kademelere sadece araç yazın tatilde güneş altında pişmişse ilk çalışmada 1 dakika kadar ihtiyaç oluyor yetiyor

1-2 kademelerde fan sesi yok gibi sessiz ve etkili bir soğutması var en sevdiğim yanı ise motordan güç yememesi ve yakıta etki etmemesi
    yakıta etkisi 0 değil tabi ama 100 km de 0.3 0.4 litre kadar o da zaten kimsenin umrunda olmaz

klima manuel bu arada
  • 2002 den beri klima en fazla 2 000 km kullanılmıştır. motorun hala ayakta durmasının sebeplerinden.
    açmıyoruz çünkü hasta ediyor.açınca da baya iyi işlev görüyor son kademede üşüyorum resmen
  • aracın yalıtımıda önemli.. sıcaklığı-soğukluğu koruma açısından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 12 Eylül 2011; 0:29:20 >
  • Opel Astra 1.6 105 HP Easytronic BRC LPG kitli

Klima performansı güzel 8/10 ama klima açınca araba gitmem ben diyor deli ediyor beni. Yokuşta kalkmıyor bile.
  • opel astra enjoy twinport 1.6 115hp benzin 2008 model alındığı günkü o km hali gibi kliması anında soğutur anında ısıtır ben böyle klimayı çoğu arabada göremedim sessiz ve performansa etkisi anlaşılmayacak derecede 5 kişi rampa çıkıyoruz klima 2.derecelerde daha fazlaya gerek kalmıyor çekiçte düşme yok tabi 30 40 derece eğimli rampaya 2.vitesle girmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 12 Eylül 2011; 0:39:02 >
  • 2011 Auris 1.4 dizel çift bölgeli otomatik klima.Gayet memnunum özellikle sessizliğinden.
  • klimayı kullanırken sogutmak icin en so ayara getirip sogudukca fan hızını mı azaltıyorsunuz?

cogu kisi usumekten sikayet etmis, genelde bizim insanımız klimayı tarif ettigim sekilde kullanır, hatta cok soguyunca kapatıp camları acar, bence bu yanlıs bir kullanım tarzı. ben arac ilk basta soguduktan sonra sıcaklıgı arttırıyorum, manuel oldugu icin ayarı orta ile soguk arası bir yere ayarlayıp devam ediyorum, boyle baya konforlu oluyor, gidecegim yere kadar bir daha klimayla ugrasmaya gerek kalmıyor
  • Klimalarla ilgili 1-2 ekleme yapmak isterim :
    1. "Aracımın kliması 50 derece sıcakta bile 2 dakikada aracın içini buz gibi yapıyor" diyenlere inanmayın, külahlarınızı gösterin. Sonuçta standart araçlardaki klimaların hepsi kompressör teknolojisi ile soğutma yapıyor ve kapasiteleri belli. Elbette arada ciddi farklar olabiliyor ama mucizeler beklemeye de gerek yok. Hem 50 derece güneşin altında bekleyen bir aracın kabinini 23-24 gibi derecelere düşürmek öyle kolay ve kısa sürede olacak bir iş değil.
    2. Bazı araçların klimaları nedense sesli çalışıyor. Peugeot 207'lerin klimaları çalıştığında sanki motorun içinde bir elektrik süpürgesi çalışmış gibi (fan sesi değil, klimanın kendi sesi) ses çıkıyor; aracın klimasını ilk çalıştırdığımda motorda arıza var diye düşünerek sağa çekmiştim, düşünün artık. Hatta aracı sattığımda muhtemelen alan kişi 1 hafta içinde beni arayarak, klima motorunda arıza mı var diye soracak...
    3. Aynı marka ve model araçlar arasında bile klima soğutma performansı olarak fark olabiliyor. Yine 207'den örnek verirsem, 207 forumunda bazı üyeler klimanın neredeyse hiç soğutmadığından şikayetçi iken, bazıları (örn. ben) soğutma konusunda oldukça başarılı olduğunu söylüyor.
    4. Bundan önce 3-4 farklı Ford marka aracım oldu. Nedense klimaları hep başarısızdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 12 Eylül 2011; 11:26:16 >

• Megane 2 Sedan klima olarak kullandığım en yetersiz araçtı.

Toyota Corolla yeterli, Astra'lar ise en iyileriydi.
  • benim kullanıp tarzım sondan bir önceki ayarda çalıştırıyorum 5 dk civarı arabanın içi soğuyor ardından klimanın etkinlik katsayısını artırmak adına hava emiş şeklini aracın içinden almasına getiriyorum. o şeklide 1. kademede bile istedğim soğukluğu veriyor. bu nu yapmaktaki amacım ise klimanın sıcak havayı soğutmaya çalışması gerekmiyor. zaten yeterli serinliğe ulaşmış olan aracın içindeki sern havayı emiyor ve daha serinleterek üfleme yapıyor. hatta bu şekilde klimayı kapattığım zaman bile yaklaşık 15 dk civarı sadece funlada serin havayı üflemeye devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.