Sürekli ötv düzenlemesi ile piyasayı dengelemeye çalışmak sürdürülebilir bir şey değil. Fiyatlar çok geçmeden eski yerine geliyor. Bu daha önce yaşandı. Yeni fiyatlar hala yüksek, alım gücü iyi olan zaten aldı, alıyor. Bu sistem yüzde 20'lik dilime hitap ediyor. Fabrikadan çıkıp sana teslim edilene kadar alt takımı paslanan araçlara 200 bin üstü isteniyor. |
ÖTV düzenlemesi sonrası indirim beklenen/yapılan otomobiller (3. sayfa)
-
-
Paranız var bu listeden alınabilecek en ideal araç hangisi sizce ?
-
Biryandan haklı olsanızda işin aslı bu değil. Hükümet alabileceğinden fazla vergi topladı araçlardan ki bu son 4 ayda ilk 8 ayda topladığının neredeyse iki katını topladı 26 milyar tl. Demekki satılıyor ve alınıyor demek. Çoğunlukla filo ve kredi ile satışlar mevcut. Alan razı veren razı durumu.
-
bunlar düşmüş halleriyse vay halimize
-
Amacınıza göre çok fazla değişiklik gösterir bu fakat ben olsam; sadece bu listedekilerden boş paket olsa dahi son kasası ile gönlümü fetheden leon alırdım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boşuna heveslenmeyin adamlar arabaları satmıyor. Bugün bir kaç bayiye gitti arkadaş. Satmiyorlarmis araba yok ve ne zaman teslimat var o da belli değil diyip gönderiyorlarmis.
Ne güzel memleket valla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkanax -- 13 Ağustos 2021; 20:5:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok yetersiz olmuş. Millette alım gücü kalmadı TL değeri eridi gitti. 4 teker araba için 300k kim verebilir? İhaleden veya arsadan bir çırpıda milyonlar kazanmıyor ise? Memur asgari ücretli nasıl alsın 300k lık arabaları? Ötv nin 1 aylığına bence komple kalkması gerekiyor. Hadi onu yapmıyorsun bari A segment araçlar için ötvyi sıfırlayın.Hundai i10, reno clio vb gibi A segment arabaların ötv si sıfırlansın gariban bari uyguna kredi çekip ayağını yerden kesecek A segment bir araba alabilsin bari. Yazık günah insanlara.
-
Listede adam gibi fazla araba yok ki zaten satın alınabilicek üç.beş model var onlarda zaten 300 bin ve üstü .. 290 bin TL falanda gene seramik kaplama cam film alarm bir şeyler denir 300-310 olur gene şahsi fikrim..
Dikkatli bakın arabadan anlayanlar iyi baksın çoğu zaten piyasada yer edinememiş tutmayan modeller yada tutan modellerin tutmayan motor seçeneklileri çoğu...
Bunun dışında indiirim dediğin yerde Passat yoksa, superb yoksa meganın bile dizeli yoksa Civic in bile executive paketi yada 1.5 turbo motorlusu dahi yoksa hadi vw den bir şey yok bari seatdan bir tiguan niyetine bir ateca 1.5tsi olsaydı kısaca piyasayı döndüren model yada motor seçenekleri yoksa hayırlı olsun indirim der çekilirim..
Bir haftadır Almanya’dan gelen yeğenimle takılıyoruz. Porsche cayenne 2021 var altında. Sordum ne kadara aldın dedim. 33.000€ dedi. Ama araba da araba ha. Allah belamı versin keşke sürmeseydim.
quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Araba satilmazsa devletin bütçe dengeleri alt üst olur. ÖTV ile ayakta duran bir bütçeden bahsediyoruz. Tamam ÖTV vakti zamanında ithalatı kısmak için getirildi, ancak şu anki durumda bütçe için kolay gelir kapısı olarak kullanılıyor.
Bir iki ay araba satılmasın devlet o ÖTV'yi seve seve indirir.Galeriler alır bu sefer de:))
-
quote:
Orijinalden alıntı: McCartyParanız var bu listeden alınabilecek en ideal araç hangisi sizce ?
1.5tsi manuel yeni LEON FR mantıklı ama hiçbir araç yokki, zaten varsada yok diyorlar :/
Araba bulursanız alırsınız, yokki hic bir yerde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya yeğen seni yemiş (araba onun değil kiralık) ya da sen salladın kardeş, Porsche'nin Almanya sitesinde Cayenne'in başlangıç fiyatı 79K € yazıyor o da liste fiyatı eli yüzü düzgün Cayenne'ler 100K +
-
Aynen öyle ilk liste başından birkaç model gördüm bu indirim daha az tercih edilen modellere yapılmış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araba 43.000km ikinci el . 33.000€ +özel plaka masraf 35.000€ civarı tuttu. Yaw He He Sen salladım bil kardeş.
Edit: rakam hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingo Panda -- 13 Ağustos 2021; 21:39:58 >
Millet de saf gibi gidip galericilerin kucağına da oturmasın. Sonuçta millet alıyor ki, plaka takılmış, ruhsatında tescil tarihi ile ilk tescil tarihi haneleri birbirinden farklı yazan bir arabayı sıfırından daha pahalıya satabiliyorlar.
Millet almasın, o arabalar galeride çürüsün bakalım nasıl fiyat kırıyorlar.
Neredeyse aya çıkmış bu fiyatlara rağmen millet aç kurtlar gibi araba araba diye saldırırsa bu fiyatları mumla ararlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 13 Ağustos 2021; 22:16:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İndirimden önce de alamıyordum şimdide alamıyorum
Almazsın olur biter. Ellerinde patlıyor ki indirim yapmak zorunda kalıyorlar.
-
15-20 tane araba alıp kapalıya koyup satmaya çalışan galericiler ağlıyordur. Vallahi hiç üzülmedim.
Düşük bütçeli biri için i20 1.4 MPI 6 ileri düz MT Jump nasıl olur günlük işler için?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X