Şimdi Ara

ÖTV düzenlemesi sonrası indirim beklenen/yapılan otomobiller (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
18
Favori
35.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Captur touch lar hala 280-300 bandında sahibinden de 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazloo kullanıcısına yanıt
    Galericiler bilhassa matrah sınırına yakın olan, çıplak fiyatı 90-91 bin ve 148-149 bin civarında olan, arabaları toplayacaklar. İki ay sonra artan döviz kuruyla sonra bu arabalar tekrar bir üst matraha çıkıp fiyatları artınca üstüne 50 bin 60 bin Allah ne verdiyse koyup satacaklar. Milletimiz de sazan gibi bu arabalara atlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Ağustos 2021; 18:20:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Galericiler bilhassa matrah sınırına yakın olan, çıplak fiyatı 90-91 bin ve 148-149 bin civarında olan, arabaları toplayacaklar. İki ay sonra artan döviz kuruyla sonra bu arabalar tekrar bir üst matraha çıkıp fiyatları artınca üstüne 50 bin 60 bin Allah ne verdiyse koyup satacaklar. Milletimiz de sazan gibi bu arabalara atlayacaklar.

Maalesef

• Yaz ayında 50 bin artmıştı, zamdan indirim olmuş..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seramik kaplamalarla, ek özelliklerle bayi size 20-30 bin daha ekleyecek 50 bin indirime sevinmeyin.

• arkadaşlar toyotanın 1.8 hbrd motorunda mtv nasıl işliyor ? teşvik varmı yoksa yüksek mtv mi var ?

• ipli jeton kullanıcısına yanıt

Sürekli bunu görüyorum ama galericiler daha ellerindeki sıfır araçları çıkaramadılar.

Girin sahibindene model yılını 2020 seçin, km'i 1000 seçin bakın kaç tane araba var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

arkadaşlar toyotanın 1.8 hbrd motorunda mtv nasıl işliyor ? teşvik varmı yoksa yüksek mtv mi var ?

onlarda 1.8 motorun hacmine göre MTV alınıyor hocam herhangi bir istisna yok maalesef, sıfır araçta senelik 1940x2 (3880 lira) toplamda.

• crashris kullanıcısına yanıt
    Almayabilirsin?

• bu indirimleri kıvırsınlar .............. ceplerine koysunlar piyasayı anasını ağlatılar zehir zıkkım olsun  

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Almayabilirsin?

arabam yok napcam ikinci elde milletin turşu arabasını mı alayım :D gerçi 150ye benzin otomatik temiz araba çok

• püü fiyatlara bak. gerçi alanda da suç yok almayın almayın diyorsunuz da.

ben yeni almamış olsam bir tane araç çekerdim hemen indirime girenlerden. nasıl olsa matrahı aşıp 50 bin zam yiyecek. 10 bin sıfırından ucuza satsan 40 bin kar bu devirde kim o kadar para veriyor bir anda?

• galericilik mesleği bitsin araç satış işini sadece yetkili bayi kendi markasını satacak şekilde yapsın.(2.el dahil)

Yeter be bayi galerici ile anlaşıyor prim farkı alarak galeriye satıyor galeride stoklar tükenince üstüne koyup satmaya çalışıyor. lanet olası kapitalizim  

• Philae kullanıcısına yanıt

Zaten bu mantıktan bazı galeriler ve al satçı tayfası sıraya giricek..

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    İthalatla uğraşıyorum. Gümrük birliğince ithal arabalara kol gibi ötv de koyamamanız lazım ama koyuyoruz.

Gümrük birliğinde olmamıza rağmen avrupadan gelen bazı ürünlere de ek gümrük vergisi koyuluyor. Bizzat yaşadım gördüm. Avrupadan gluten ithal ederken görmüştüm bunuda.

Bilip bilmeden cevap yazmayınız.

• corollanın sıfırı ikinci elinden ucuzmuş lan

burdaki fiyatlara bakınca anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

İthalatla uğraşıyorum. Gümrük birliğince ithal arabalara kol gibi ötv de koyamamanız lazım ama koyuyoruz.

Gümrük birliğinde olmamıza rağmen avrupadan gelen bazı ürünlere de ek gümrük vergisi koyuluyor. Bizzat yaşadım gördüm. Avrupadan gluten ithal ederken görmüştüm bunuda.

Bilip bilmeden cevap yazmayınız.

Hocam, bilmeden yorum yapmayın diye arkadaşa çıkışmışsınız ama içinde bulunduğunuzu söylediğiniz sektördeki düzenlemeleri bilmeyen sizsiniz.

Sanayi ürünlerinin tamamında Gümrük Birliği kuralları geçerlidir. Otomobil de dahil.

Tarımsal ürünlerde ise istediğin gümrük vergisini koyabilirsin. Orası anlaşmaya dahil değil.

Gluten örneğini vermişsiniz: İşlenmemiş tarım ürünlerinde gümrük birliği geçerli değil. İşlenmiş tarım ürünlerinde ise sanayi girdisi payı ayıklanır, oraya ülkeler kendi başlarına gümrük vergisi koyamaz. İşleme payı hariç kısma ise vergi konabilir.

Bu arada, zaman zaman bazı ülkeler bazı sektörleri için koruma başvurusunda bulunup gümrük duvarlarını yükseltebiliyor.

Sözün kısası: Arkadaşın dediği doğrudur. Otomobillere ve otomotiv parçalarına yerli üretimi koruyayım diye gümrük vergisi koyamıyorsunuz. ÖTV’de de yerliye ayrı yabancıya ayrı oran dayatamazsınız. Anca motor hacmi, karbon emisyonu, ağırlık vb. genel kriterlere göre farklı ÖTV getirebilirsiniz. Ona da yerine göre yerli de girer, yabancı da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkelios -- 14 Ağustos 2021; 16:5:42 >

• Arkadaslar yapilan bu indirimlere ikinci ele yansir mi? Yansirsa ne kadar bir yansima olur? Tecrubeli arkadaslara duyrulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: blasko77

Hocam nereye gittiniz hangi galeriye allah aşkına.

bu araç 280 bine hiç satılmadı.

alan bir keriz yok yani.

daha nediyim.

Alıntıları Göster

Hocam şirket için aldık biz başka türlü hiç bi türlü alınmaz rentcar çalışıyoduk personelle sorun yaşadık diye aldık mecbur çoğunluk böyle

• serkelios S kullanıcısına yanıt
    Benim yazdığımla sizin yazdığınızın neresi çelişiyor?

Otomobil de kılıfına uydurup vergiyi koyuyormuyuz? Koyuyoruz. Bak ne yaptılar motor hacmiyle kurtarmayınca belirli fiyat aralıkları belirleyip ötv dilimlerini ona göre değiştiler yine koydular mı koydular. Avrupa bizden giden araçlara vergi koyuyor mu? Bildiğim koymuyor. Bizim kol gibi vergilere itiraz ediyorlar mı? Hayır.

Gıda da işlenmişlere vs koruma kapsamı vs bahanesiyle koyuyoruz.

Az mı çok mu koyuyoruz? Bana göre az koyuyoruz. Avrupanın sanayisi güçlü bizim piyasayı domine edip sindiriyor.

Bizim için şu haliyle gümrük birliği zarar mı? Zarar. O nedenle güncelleme yapılmasına yanaşmıyor avrupa.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.