Şimdi Ara

overclock yaptım bilg reset atıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD 2500 işlemcim var ASUS A7N8X-X anakart var işlemcinin calışma frekansı 166 ve budurmda işlemci 1.84 ghz oluyor firekensı 200 yapınca işlemci AMD 3200 olarak görünüyor ve 2.2 ghz de calısıyor yanlız bilgisayar bu sekılde yarım saat cıvarında calıstıktan sonra reset atıyor

ısınmadan kaynaklanan bir sorun degıl cunku işlemcının sıcaklıgı 30 40 cıvarı zaten kasa acık ve işlemcıye daha büyük bir sogutucu taktım

FSB ayarlarıyla da oynamadım bu durumda RAM lerden kaynaklanan bir sorunda yoktur galıba

RAM ler OEM
    yardımcı olursanız menlun olurum
    şimdiden tesekkur ettım

• Ramlerden dolayıdır.mhz değerini düşür 400 ise 333 yap.Sistem kitleniyodur.Yada cpu volt istiyodur.sıcaklığı kontrol et.
    overclock bölümüne topik açarsan daha ayrıntılı bilgi alırsın.
  • bence de sorun ramler gibi görünüyo
    ilk önce ramler5in casını düşür olmazsa voltaj ver o da olmazsa frekansını 333 yap
    yine reset atarsa bu sefer işlemcide sorun var demektir
    işlemciye çok az voltaj ver baktın olmuyo
    oc yapma zararlı çıkma
  • frekansı kafadan 200 yapmışsın bu çok tehlikeli bir durum.. eğer işlemcinin garantisi bittiyse çarpanını kırdırt bi yerde o şekilde kademe kademe arttır..
  • bence de ram'lerdendir sorun bende oem ram kullanıyorum sıfr o/c için iyi bir ram almayı düşünüyorum....
  • kasanı kapat ve içini aç ankartın içindeki pili çıkar ve bekle 10sn falan sonra yeniden tak maksat kasanıun içinde ewlektrk kalmasın ha kabloları fişten çek kasa tamamen elektriksiz olsun sonrada yeniden tak tüm bios ayarların sıfırlanacak sonrad yeniden daha dikkatli overclock yap sistemini fazla zorlama yoksa nakartı yakarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.