Herkese merhabalar. Toplama masaüstü bilgisayarıma 2020 yılının Nisan ayı gibi bir takım güçlendirmeler yaptım. Fakat sonradan taktığım bu parçalardan sonra bilgisayarımda yüklü olan Forza Horizon 4, Need For Speed Payback, Euro Truck Simulator 2, Asetto Corsa gibi oyunlarda bilgisayarın reset atması sorunuyla karşılaşmaya başladım. Forza'yı açtığımda belirli bir süre sonunda, nfs payback'te oyun açılmadan bu sorunu tekrarlıyor. Ekran kartında veya işlemcide ısınma problemi yok. İlginç bir şekilde de belirli bir süre sonra kendi kendine bu sorun yok olup gidiyor. Belirli bir süreden kastım birkaç aydan bahsediyorum. Bilgisayarıma son 1 yıl içerisinde 2 kez format attım. Format atmadan önce bu sorun kendiliğinden çözülmüş vaziyetteyken format sonrasında yeniden başa dönüp aynı şekilde oyunlarda reset atmaya başlıyor. İşlemci ve ekran kartının ısı değerlerini kontrol ediyorum ve hiç anormal bir durum yok. Kasanın kapaklarını açtım acaba ısınıyor mu diye yine aynı. Bilgisayardan anlayan çevremdeki birkaç kişiye kasamı götürüp gösterdiğimde kendilerinde hiç böyle bir sorun oluşmadı. Acaba bilgisayarı taktığım prizde mi bir sorun var diye başka priz denedim yine aynısı oluyor. Yakın zamanda evimizi taşıdık. Önceki evde de geçtiğimiz yeni evde de aynı şey oluyor. İşlemcinin termal macunu yakın zamanda yenilendi. Kasanın içinin, fanlarının temizliği düzenli olarak yapılıyor. Tüm bunlara rağmen çok can sıkıcı ve sinir bozucu bir hal aldı artık. Bu tarz bir sorunla karşılaşan birileri varsa fikirlerini ve yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Sistemim; İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 bit İşlemci: AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor Anakart: Asus M5A97 2.0 Ram: Kingston Hyperx Fury 8 Gb Ekran Kartı: Asus Arez RX580 8 Gb 256 bit Güç kaynağı: Corsair 750 Watt Hdd: Intenso Ssd 250 Gb - Samsung Hard drive 500 Gb < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgxtlg -- 11 Eylül 2022; 22:56:24 > |
Oyun açılırken bilgisayarın reset atması problemi
-
-
Psu nedir yeterli gelmeme sorununa benziyor -
Masaüstü kullanımda internette vs sistem yük altına girmedende reset atıyor mu? -
Ayrı olarak ekran kartının garantisi bitti ise temizleme ve thermal macun yenilemesi onada uygulayin -
Psu'yu unutmuşum yazmayı. Corsair 750 watt psu mevcut. Anakart, psu ve normal olan hdd'yi bilgisayarı ilk topladığım 2010 yılından beri kullanıyorum. Ekran kartını 2020'de pandeminin başladığı dönem almıştım. Ona herhangi bi termal macun yenilemesi yapmadım. Sorduğum kişiler 2 yıllık kullanım zarfında gerek olmayacağını söylediler. Sistemi topladıktan sonra baya bir zaman oyun vs oynamadım çünkü. Arkadaşımın pc'sinde 600w lık psu mevcut. Onun kasasından söküp kendi bilgisayarımda denemeyi düşünüyorum. Psu kaynaklı mı bilmiyorum
-
Hayır normal kullanımda hiçbir sorun yok. Ne zaman ki oyun oynamak istesem yukarıda bahsettiğim oyunlarda reset atma sorunu ortaya çıkıyor. Bilgisayarı işlemci testi ve ekran kartı testine de soktum. İşlemci testinde sorun yok fakat ekran kartı testinde de reset atma durumu oluyor. İlginç kısmı şu ki bahsettiğim kendiliğinden düzeldiği ilerleyen vakitlerde de ekran kartı testi yaptığım zaman reset atmıyor.
-
Yıllar önce buna benzer bir sorun yaşamamıştım. Sistem yük altına girince reset durumu oluyordu. Sebebi de güç kaynağının 24 pin kablolarının bir kaç tanesinin yanmasıydı. Yanık kablolar iletim sağlıyordu ama yük binince güç yetmediği için reset atıyordu. Böyle bir tecrübem oldu. Yüksek ihtimalle sıkıntı güç kaynağı olabilir. Farklı bir güç kaynağı ile test etmende fayda var. -
Dediğinizde haklılık payı var. Ama kafamı kurcalayan mesele bu reset atma olayını yapmadığı zamanlar da oluyor. Bilgisayara format attığım zaman özellikle nüksediyor tekrardan. Ama aradan birkaç ay geçiyor ve bu süreçte her ne oluyorsa reset olayı ortadan kalkıyor ve her şey normale dönüyor. Arkadaşımın güç kaynağını takıp deneyeceğim. En azından ondan mı yoksa başka parçadan mı yapıyor biraz da olsa ihtimaller azalır.
-
Çok seneler önce benzer problem yaşadım. Çok uğraştım. En sonunda ses kartını sökünce problem ortadan kalkmıştı.
Probleminiz donanımsal yada sürücü hatasından kaynaklanıyor olabilir. Bana pek yükle alakalı gelmedi.
Tavsiyem yüksek yükte diagnose programı indirin deneyin teker teker cpu ekran kartı vs gidin. Direct x vs den de kaynaklanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Eylül 2022; 0:29:1 > -
Bilgisayarımda harici ses kartı takılı. Anakartın ses girişi yandı zannedip hariçten alıp takmıştık. Fakat format sonrası anakartın kendi üzerindeki ses girişlerinin çalıştığını farkettim. Şu anda da anakarttaki ses girişlerine bağlı hoparlörler. Ses kartını söküp bi deneyeceğim. Dediğiniz programı da indirip bir de öyle test ederim. O kadar anlamsız bir problem ki neyi deneyeceğimizi şaşırdık artık
Benzer içerikler
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- ortak ağa bağlanma
- tp link modem arayüz
- machine check exception
- pcı basit iletişim denetleyici nedir
- komut istemi
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- root ne demek
- suya düşen telefon
- silinen dosyaları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X