Şimdi Ara

oyun bilgisayarı soğutma sıkıntısı çekiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar donanım ve internette dolanırken ısınma şekli bu. (stockfan)

Kasa : Zalman ms800plus

alttan giriş fanı
    arka çıkış
    üst çıkış
    birde bu kasanın hdd takma bölmesinde alt tarafta bulunan küçük fanla beraber 4 fanım çalışıyor.

Olay = Zalman lq310la bf1 de 80 dereceyi görünce bunun suyu bitmiş heralde diye düşünüp sinirlenip içini karıştırırken mefta olan bir sıvı soğutmam var :) neyse şimdilik bf1 arma3 ve dota2 oynamak için iyi bir soğutucu almam lazım. Kime sorsam yükte 50-60 derece aralığı diyor. Bu nasıl bir şakadır? Ben bu derecelere nasıl ulaşırım? Tavsiye istiyorum.

Dipnotlar : bf1 arma3 falan oynarken sıvı soğutma ile 75 dereceleri görüyordum ekran kartımda keza 65-70 arası. Yaşadığım şehirde bu konularda danışacak kimseyi bulamıyorum.

THERMALTAKE Water 3.0 Performer 12cm şuan bunu gözlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivrisnake1 -- 1 Kasım 2016; 13:7:43 >

• yardım edebilecek yokmu ya :/
  • haydi beyler yardım eli uzatınız.
  • dostum sıcaklıklar cokta anormal değil ama. işlemci nin voltaj değerinde bir sıkıntı var bana kalırsa bir kaç gün öce benzeri bir problemi yaşadım. anakart işlemciye kafasına göre 1313 v vermiş. 80 leri görüyordu. 1200 e kadar düşürdüm. işlemci çok stabil çalıyor vede gayet serin.
    prime 95 ile 63 dereceleri gecmedi. 30 dkka teste ragmen baktım sıkıntı yok fanları silent mode ye aldım takılıorum öle cs go fln filan oynarken 42-45 derece arası çalışıyor yani.

voltajı kontrol et sakın arttırayım demeyesin ha. bir voltada bak diyelim ki 1300 de ise 150 ye cek prime 95 ile test et cekirdekler hata vermezse 1200 e cek ideal sıcaklığı görünce dahada aşağıya cekme. bu şekilde bir ayar cekersen problemin ortadan kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

dostum sıcaklıklar cokta anormal değil ama. işlemci nin voltaj değerinde bir sıkıntı var bana kalırsa bir kaç gün öce benzeri bir problemi yaşadım. anakart işlemciye kafasına göre 1313 v vermiş. 80 leri görüyordu. 1200 e kadar düşürdüm. işlemci çok stabil çalıyor vede gayet serin.
    prime 95 ile 63 dereceleri gecmedi. 30 dkka teste ragmen baktım sıkıntı yok fanları silent mode ye aldım takılıorum öle cs go fln filan oynarken 42-45 derece arası çalışıyor yani.

voltajı kontrol et sakın arttırayım demeyesin ha. bir voltada bak diyelim ki 1300 de ise 150 ye cek prime 95 ile test et cekirdekler hata vermezse 1200 e cek ideal sıcaklığı görünce dahada aşağıya cekme. bu şekilde bir ayar cekersen problemin ortadan kalkar.

voltaj olayını nasıl ayarlıcam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sivrisnake1

quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

dostum sıcaklıklar cokta anormal değil ama. işlemci nin voltaj değerinde bir sıkıntı var bana kalırsa bir kaç gün öce benzeri bir problemi yaşadım. anakart işlemciye kafasına göre 1313 v vermiş. 80 leri görüyordu. 1200 e kadar düşürdüm. işlemci çok stabil çalıyor vede gayet serin.

voltaj olayını nasıl ayarlıcam ?

dostum biosa gireceksin. overclok kısmında voltaj ayarları vardır. cpu ower yazar başka bişi yazar asus anakartlarda ai tweaker diye geciyor mesela internetten araştır biraz kafana göre voltaj verme ama. bu arada voltajdan olduğuna eminim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.