Şimdi Ara

Oyun bilgisayarımı güncelliyorum. Para sorun değil. Önerilerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben CSGO'yu rekabetçi düzeyde oynuyorum. Faceit'te Level 10'dayım. Başka oyun oynamyorum. Yalnızca CSGO. Şu an iyi sayılacak bir bilgisayarım var. Ama daha iyi ve performanslı olması için parçalarını güncellemek istiyorum. Aşağıya mevcut bilgisayarımı ve değiştirmek istediğim parçaları yazıyorum. Piyasaya bir göz attım ve alınabilecek muhtemel parçaları da yazdım. Ama ben uzman değilim. Her türlü parça, değişim önerisine açığım. Para sorun değil ama çok da abartmak istemiyorum. Fikrilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Mevcut PC:

Anakart: MSI z270a pro

CPU: Intel Core i7-7700 / 3.60Ghz

CPU Sogutucu: Cooler Master Hyper 212X

RAM: Corsair Vengeance 2x 8GB DDR4 3000Mhz

GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060

SSD: 250GB Crucial SSD

HDD: Seagate Barracuda 2 TB - 3.5'

PSU: Corsair VS550 550W PSU 80+

Monitor: ASUS 23,6" VG24VQ TUF GAMING 1Ms 144Hz

Keyboard: Corsair K95 RGB Platinum

Mouse: Zowie S2

Değiştirmeyi istediğim parçalar:

İşlemci: INTEL Core i9 10850K 3.60GHz (4000 tl civarı piyasası var. i9'un başka modelleri de olabilir.)

Anakart: ASUS PRIME Z490-P 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 DP HDMI ATX Anakart (1600 tl civarı / ilk gördüğüm i9 uyumlu ucuz olanı yazdım.)

PSU: CORSAIR RM750 750W 80+ Gold Full Modüler 135mm (1100tl civarı. Corsair'den başka marka PSU kullanmadığım için diğerlerini bilmiyorum. Bunu yazdım.)

M2: Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (850 tl civarı. SDD'yi çıkartıp yerine M2 takmayı düşünüyorum. Windows'u ve oyunu buna yüleyeceğim.)

Monitör: Acer Predator XB273GXbmiiprzx 27" 240Hz 1ms (HDMI+Display) G-Sync (3000 tl civarı. Şu anki monitör 144 hz. Onu da yükseltmeyi düşünüyorum.)

Burada almayı düşündüğümü yazdığım parçalar derin araştırma sonucu oluşmadı. Öyle baktım piyasaya ve bunlar olabilir diye düşündüm. Mevcut PC ve yükseltmeyi düşündüğüm PC arasında "Şunu şöyle yapsan daha iyi olur", "Ben olsam bunu değişirmezdim, bunu değiştirirdim", "Almışken şunu da al" dediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Bütçe dediğim gibi yükselebilir ya da düşebilir. O konuda yalnızca abartmamak kaydıyla harcama yapmayı planlıyorum.

• 7700 yerine 5600X yada 2060 yerine 3080 de alsan sana hiç bir faydası olmayacak. Zaten bu sistemle çok yüksek fps alırsın 400 olan fps in 1000 e çıkmasının sana faydası ne? sıfır.

Yapabileceğin en mantıklı güncelleme monitör olur. Paraya kıyar üst seviye 280hz kaliteli panele sahip bir monitör alır oyun deneyimini üst seviyeye çıkarırsın bunun haricinde işlemci, ekran kartı, anakart, m2 vs. boşa masraf.

• ben olsam AMD tabanlı bir sistem tercih ederdim. 5600X bile 10900K'dan bayağı önde CSGO'da. 5600X tercih ederseniz işlemci-anakart-soğutucu üçlüsü daha uyguna gelir. PSU değiştirmenize bile gerek kalmaz diyecektim, VS550 olduğunu gördüm, eğer turuncu modellerdense onu kesinlikle değiştirin. gri olanlardansa değiştirmeye gerek yok. arttırdığınız bütçeyi daha büyük kapasiteli bir SSD için ya da monitör için kullanabilirsiniz.

• 7700 yerine 5600X yada 2060 yerine 3080 de alsan sana hiç bir faydası olmayacak. Zaten bu sistemle çok yüksek fps alırsın 400 olan fps in 1000 e çıkmasının sana faydası ne? sıfır.

Yapabileceğin en mantıklı güncelleme monitör olur. Paraya kıyar üst seviye 280hz kaliteli panele sahip bir monitör alır oyun deneyimini üst seviyeye çıkarırsın bunun haricinde işlemci, ekran kartı, anakart, m2 vs. boşa masraf.

• CSGO nedir kardeşim bu oyun için sistem yenilenir mi? bu çok rahat zaten şu an ki sisteminde de oynuyorsundur.

Paran cok ise sevabına biraz bana veriver.

• Parçalar güzel anakart daha iyi olabilir anakart önerisi için

https://forum.donanimhaber.com/intel-11-10-nesil-islemciler-ana-konu--143567436-230#147863592

Bu konudan tavsiye isteyin derim.

Donanımhaber forumunun işlemci bölümünün %90 ı amd fanı intel sistem toplamayı düşündüğünüz için size kişisel bir düşmanlık bile besleyebiliyorlar amd küçük şirket yardımcı olmamız lazım diye amd önerenlerde cabası. Tek ihtiyacınız üstteki konudan anakart tavsiyesi almak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 11 Şubat 2021; 7:1:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem de değiştireceğiniz 4 parça mevcut.

9900k ve kaliteli bir z390 anakart yapabilirsiniz.
    Ramlerinizi daha iyi ramlerle değiştirin.
    1adette işlemci soğutucu gerekli.

Yada
    10600kf
    Z490 tomahawk
    Ram

Olarak sistem i güncelleyin.

Amd tarafına bakmayın. Cs goda pişman etti beni...

Yazmış olduğum mesajı bulursam paylasırım..

• StG 44 kullanıcısına yanıt

AMD'de FX serisi kullanmıştım yıllar yıllar evvel. Tekrar Ryzen'lere karşılaştırma açısından bakacağım. Teşekkürler tavsiye için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu da bir seçenek olabilir. Monitörü kesin değiştireceğim. Sağ olasın.

• SeSioN kullanıcısına yanıt

Sevgili güzel kardaşım :) Hayatımın çoğunu evde çalışarak geçiriyorum. Evde kalan boş zamanlarımda deşarj olmak için oyun oynuyorum. Tek hobi bu, maalesef. Bu yüzden paraya önemli değil. Keyif önemli. Yarı pro gibi oynuyorum oyunu. Bu pc bile nadiren de olsa CSGO'da takılma (shutttering) yapıyor. Düşük çözünürlük yüksek FPS almak istediğim için daha güçlü bir işlemci lazım diye düşünüyorum. Para keşke daha çok olsa daha herkese dağıtabilsem!

• Eyvallah. Orada yazacağım. Sağ olasın!

• 10700-z490 ile devam edilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

İşlemciyi i9 10'uncu gen yapmayı istiyorum. Birkaç yıl daha güncellemekle vs. uğraşmak, bunu düşünmek daha istemiyorum.

Z490 tomahawk, güzel görünüyor, biraz inceleyeceğim. Sağ olasın tavsiye için.

• ninja34 kullanıcısına yanıt

9. Nesil daha iyi performans veriyor deniyordu. 9900k için.

O sebeble aklınızın bir köşesinde dursun derim..

Burada da amd 2600 3600 10600kf geçişleri hakkında mesajım.

https://forum.donanimhaber.com/rekabetci-oyunclar-icin-amd-intel-farki--147587271#147587421

• acura07 kullanıcısına yanıt

Baktım hepsine. Tebrikler GE :)

• ninja34 kullanıcısına yanıt

Eski refleksler kalmadı ama iş bitmiş de değil  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.