Merhaba,
Ben CSGO'yu rekabetçi düzeyde oynuyorum. Faceit'te Level 10'dayım. Başka oyun oynamyorum. Yalnızca CSGO. Şu an iyi sayılacak bir bilgisayarım var. Ama daha iyi ve performanslı olması için parçalarını güncellemek istiyorum. Aşağıya mevcut bilgisayarımı ve değiştirmek istediğim parçaları yazıyorum. Piyasaya bir göz attım ve alınabilecek muhtemel parçaları da yazdım. Ama ben uzman değilim. Her türlü parça, değişim önerisine açığım. Para sorun değil ama çok da abartmak istemiyorum. Fikrilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Mevcut PC:
Anakart: MSI z270a pro
CPU: Intel Core i7-7700 / 3.60Ghz
CPU Sogutucu: Cooler Master Hyper 212X
RAM: Corsair Vengeance 2x 8GB DDR4 3000Mhz
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060
SSD: 250GB Crucial SSD
HDD: Seagate Barracuda 2 TB - 3.5'
PSU: Corsair VS550 550W PSU 80+
Monitor: ASUS 23,6" VG24VQ TUF GAMING 1Ms 144Hz
Keyboard: Corsair K95 RGB Platinum
Mouse: Zowie S2
Değiştirmeyi istediğim parçalar:
İşlemci: INTEL Core i9 10850K 3.60GHz (4000 tl civarı piyasası var. i9'un başka modelleri de olabilir.)
Anakart: ASUS PRIME Z490-P 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 DP HDMI ATX Anakart (1600 tl civarı / ilk gördüğüm i9 uyumlu ucuz olanı yazdım.)
PSU: CORSAIR RM750 750W 80+ Gold Full Modüler 135mm (1100tl civarı. Corsair'den başka marka PSU kullanmadığım için diğerlerini bilmiyorum. Bunu yazdım.)
M2: Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (850 tl civarı. SDD'yi çıkartıp yerine M2 takmayı düşünüyorum. Windows'u ve oyunu buna yüleyeceğim.)
Monitör: Acer Predator XB273GXbmiiprzx 27" 240Hz 1ms (HDMI+Display) G-Sync (3000 tl civarı. Şu anki monitör 144 hz. Onu da yükseltmeyi düşünüyorum.)
Burada almayı düşündüğümü yazdığım parçalar derin araştırma sonucu oluşmadı. Öyle baktım piyasaya ve bunlar olabilir diye düşündüm. Mevcut PC ve yükseltmeyi düşündüğüm PC arasında "Şunu şöyle yapsan daha iyi olur", "Ben olsam bunu değişirmezdim, bunu değiştirirdim", "Almışken şunu da al" dediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Bütçe dediğim gibi yükselebilir ya da düşebilir. O konuda yalnızca abartmamak kaydıyla harcama yapmayı planlıyorum.
Merhaba,
Nvidia'nın ara yüzünden yaptığım renk ayarları, oyun oynarken eğer Alt-tab yaparsam veya bir şekilde masaüstüne geri dönersem değişiyor. Sanırım Windows kendi renk ayarlarını uyguluyor. Oyuna geri dönünce Windows'un renk ayarlarıyla devam ediyor. Maalesef engellemiyorum. Windows Game Bar'ı kapattım. Nvida ara yüzünden hepsini "Nvidia'nın renk ayarlarını kullan"ı seçtim. Ama renk değişimini engelleyemiyorum.
Bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
600 tl civarı ekran kartı ???
Ekran Kartı tavsiye - 500 tl civarı
|
Counter-Strike:GO oynamak için yardım? CS:GO
|
Counter-Strike:GO oynamak için yardım? CS:GO
|
|
Bir Windows hizmetine bağlanılamadı????
|
Windows 8 Görseller Açılmıyor?
|
Ekran Kartı Yardım/Tavsiye
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 60
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 2.633 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware