Şimdi Ara

Oyun esnasında ekran donması ve PC kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum.

Son model bir masaüstü bilgisayarım var

Deskop - PC

ASUS B150M PRO GAMING
    Intel Core i7 6700 CPU @ 3.40GHz (4.0GHz Turbo)
    Asus Invidia Geforce GTX 970 4GB DDR4 256bit Ekran Kartı
    8GB DDR4 RAM 2133MHZ -
    1TB +8GB SSD HDD
    Windows 10 Professional - 64bit
    DirectX 12.0

Fakat GTA5, CS:GO vb. günümüz güncel oyunlarını çalıştırdığımda, oyuna girdikten 5dk sonra, ekran belirsiz bir renge bürünüp donuyor. O sırada seste takılıyor (tekrar ediyor) Resette atamıyorum, mecburen komple kapatıyorum PC'yi (6sn basılı tutma)

Tüm sürücülerim güncel, işletim sistemim güncel, biosta hiçbir şey kurcalamadım.
    Bilgisayarımı formatlayıp, tüm sürücülerin son sürümlerini yeni baştan kurdum.

Asus Tweak 2 - CPU-Z - ASUS Performance and Power Saving Utilities, gibi ekran kartı ayar programlarım da kurulu ve mevcut.

Ekran kartının ısınma gibi bir sıkıntısı yok. Canavar gibi çalışıyor. Bilgisayarı 1 ay önce toplattım.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Canavar gibi çalışan ekran kartları ısınmıyor mu ? :) Oyuna girip 5 dakika sonra ekran belirsiz bir renge bürünüyor ve donuyor dediğine göre ilk olarak akla ekran kartı gelir. Oyun sırasında ekran kartının ve işlemcinin ısı değerlerine bak. Bu gibi donmaların sebebi ısıdır.
  • Canavar gibi çalışıyordan kastım zaten fanda ya da ısıda bir sıkıntısının olmaması.
  • bu soruya cevap verebilecek bir bilgisayar kullanıcısı yok mu ?
  • Adam cevabi vermis. Ekran kartı nedenli fakat tam olarak anlatamamış. Sıkıntı ekran kartından buna neden ram arızası olabilir psu yetmiyor olabilir. Bir çok nedeni var.. Tek tek denemek lazim Ekran kartıda arızalı olabilir.
  • PSU Kaç W
  • Yeni oyunlarda ekran kartı daha çok güç istediği için PSU ekran kartına yetmiyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.