Şimdi Ara

Oyun Esnasında Yeni Topladığım Makine Reset Atıyor! (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşin ilginç tarafı Assassin's creed, Lord of the Rings Conquest gibi oyunlarda hiç bir hata almadan full grafik oyun oynuyorum ancak NFS Undercover, Wheelman gibi oyunlar oynarken makine reset atıyor.

Sistem Özellikleri:

Amd Athlon II x2 250 3.0 GHz işlemci

GA-M61PME-S2P Gigabyte Anakart (Bios güncelledim)

2x Kingston 2 gb 800 MHz Ram Bellek (Toplamda 4 gb ram)

Ati Radeon HD 4670 1 GB DDR3 PCI-e 16x Ekran Kartı (her türlü driver kurdum sorun çözülmedi ayrıyetten başka bir makinede daha denedim ekran kartımı sorunsuz bir şekilde "benim makinemde hata aldığım" oyunları çalıştırdı ve reset veya herhangi bi sorun yaşatmadı)

320 GB Samsung SATA Harddisk

390 Watt Cooler Master PSU (Hiçbir ısınma söz konusu değil)

Arkadaşlar bir yardımcı olun sabahtan beri sorunu çözemedim, güncel driver kur demeyin kurdum olmadı, dna drivers kurdum olmadı, cd deki driver'ı kurdum olmadı, AMD Dual-Core Optimizer kurdum değişen bişey yok, BIOS update ettim yine aynı. Vista kurdum sorun aynı, format attım XP kurdum yine değişen bişey yok. Sizce sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeybo -- 22 Ağustos 2009; 23:43:52 >

• PSU büyük ihtimal. 390w yetmiyor olabilir. Başka bir PSU ile deneyin. Bazı oyunlarda olmasının sebebide o oyunun daha fazla ekran kartını zorlaması olabilir.
  • PSU neredeyse buz gibi hani yetmese ısınır yani, PSU dan kaynaklandığını sanmıyorum online PSU ölçme sitelerine de baktım 365 watt yiyen bir sistem olduğunu gösterdi, Ram'lerden şüpheleniyorum ama daha yeni aldım 1 hafta oldu yani ne biliyim çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım.
  • 430 watt raidmax kasa var.
    8800gts ekran kartı.

Oyun sırasında reset atma şeklinde değilde bende donma yapıyor. Bazı oyunlar da problem yokken bazı oyunlarda çatt efekti ve donma yapması bana şunu anlatıyor. Bazı Oyunlarda ağır grafik işlemleri sırasında donması ekrankartında aşınma ısınma yapıyor. Ekran kartı ısıyı anakarta verince ( soğutma boruları ile) sistem kilitleniyor. Bence sendeki benim probleme benziyor. Anakartının ısı aralığını bios ayarlarından değiştir v yükselt. bi dene bakalım.
  • 90C dereceye çektim yine aynısını yaptı. Ya oyunlarda böyle kasma felan yok, ani bi ateş ya da patlama efekti girince pc kilitlenip siyah ekran kalıyo. ilk ekran kartından şüphe ettim gidip başka bi makinede denedim psu gücü aynı bana mısın demiyo lakin gel gelelim benim makineye, sorun nerde anlamadım. Çok acayip bir durum ya.
  • arkadaşlar ben de foruma üyeyüm ve bir sorunum var ama nasıl konu başlatacağımı unuttum yardım edebilirseniz sevinirim.sorunumu nasıl sizinki gibi teknik yardım sayfasında görünür şekilde yazabilirim???
  • yok mu başka yardımcı olabilecek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nasıl bi reset atıyor kardeş. tam kapanırken mavi ekran çıkıyormu. yoksa küt diye ekran kararıp mı gidiyor. eğer küt diye gidiyorsa hemen biosa girip sıcaklıkları bi kontrol et. ısınma problemi olabilir. mavi ekran gelip atıyorsada cpu nun veya ramin falan voltajı yetersiz kalıyor olabilir. zaten ordaki mavi ekran koduna göre forumda çözümler mevcut.
  • Ekran küt diye gidiyo ve kararıyo ama işlemci ısısı 39C derece. Bence oldukça düşük. Sanırım Ram+Anakart'ın Ekran kartıyla bir uyuşmazlığı var. Bi de nvidia ekran kartı takıp deneyeceğim.
  • aynı sorun bnedede gta sa ve vice cityde oluodu 512 olan rami 1 gb a çıkardım ram taktım sorun düzeldi ama sonra bi format attım gene aynı sorun

-ramleriyenile
    -biosu güncelle
    -dirext ekran kartı driver vb şeyleri yap
    -belki komik gelicek ama hoparlörü çıkar öle oyna:D
  • Sorun ekran kartın surucusunden kaynaklanıyor atinın forumlarında bır cok konu acılmıs
  • Birkere başıma gelmişti oyuna giriyodum 10dk sonra res bütün oyunlarda böyleydi
    sorun RAMlerdeydi değiştirdim düzeldi
  • RAM lerden olabilir bi değiş istersen...
  • Herkese Teşekkürler, ekran kartını değiştirdim Nvidia axle 9600 gt 512 mb 256 bit ddr3 aldım ve şu an sorun yok. Ati son zamanlarda sanırım iyice afalladı.
  • aynı sorun bende de var dostum yapman gereken çok basit oyun oynuycağın zaman kapağı aç öyle oyna benim kasa gelmiş geçmiş en küçük kasalardan ama içindekiler ÇOK SAĞLAM =)) bide zaten yazdayız pc oyun oynarken res atıo çunki çok PSU max dayanıyor...
  • dostum arkadaşin sistemde de benzeri bir hata vardi
    Ati Radeon HD 4670 aynı kart
    Ben günel driver indirdim sorun düzeldi , bence sende dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.