Şimdi Ara

Oyun geçmişim (Bol SS'li) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
12
Favori
10.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-368EFBB24

Arkadaşlarımın çoğu Knight Online oynardı, bir dönem tam bir Knight çılgınlığı vardı. Bazıları işi ticarete dökmüş, karakter kasıp satıyorlardı. İnternet kafelerde çoğu bilgisayarda Knight açık olurdu. Abi ne günlerdi ya. Ben de kaydolmuştum da 10-15 dakika bakınıp devamını getirmemiştim. Sonrasında Türk yapımı İstanbul: Kıyamet Vakti çıkmıştı, ilk oynadığım online oyundu. Cami avlusunda kör Agah Efendi vardı, depo cinleri, sıçanlar, kurt adamlar, sonra meteor bölgesi gelmişti. Neyse bir zaman sonra Metin2'ye sardık bir arkadaşla. Bir zaman sonra Son Destan diye başka bir online oyun keşfettim. En son ise biri CD getirdi, baktım online oyun CD'si dergi vermiş. Allods Online. Onu öyle keşfettik. Çok güzel grafikleri, dünyası vardı, hayran kaldıydık. Benim için online oyunların zirvesi olmuştu. Üniversiteye başlayınca yurdun internetinde oynanamayacak derece oyunca gecikmeler yaşayınca oyunu bırakmak zorunda kalmıştım. Sonrasında online karakter geliltirmeli oyunların devri de kapandı. Telefonlarda var yine aslında ama bilgisayara çıkanların tadını veremez hiçbiri.

Travian, Ogame, Dark Orbit, Seafight, Gladiatus, Imperia, Ikariam, Klanlar... Tarayıcı tabanlı oyunların da hepsini oynadım.

Benimde online oyunlara uzak kalma sebebim internet oldu hocam, bende internet kafelerde görüp denediklerim oluyordu, ya mantığını anlamak zor geliyordu ya oynanış kafama yatmıyordu :)

Yalnız demo cd olayının bende de özel yeri vardır, bir gün arkadaşımızın akrabası bir ton demo cd veren dergi getirmişti bize, paketi hiç açılmamış bir sürü demo oyun vardı, hepsini deneyip kurcaladık. Çok heyecanlanmıştık, acaba bundan ne çıkacak diye merakla bakardık. Hatta birinden rainbow six 1 çıkmıştı, aylarca oynamıştık :)

O dönemleri hatırlayınca, yaptığımız dolandırıcılıkları hatırladım :) Bir tane cd satan dükkan vardı, adam 1 gün içinde deneyin, hasar vermezseniz beğenmediklerinizi değiştiririm diyordu, bizde aldığımız cd'leri "Nero" adlı programla başka cd'lere koplayalardık :) 1 cd parasına 2 3 oyun alabiliyorduk, sonuçta o da kopya cd satıyordu :) Gerçi orjinal oyun bilinen bir şey bile değildi.

• Ben ilk kazığı orda yedim, hesabımı çaldırdım tekrar kastım Oyun geçmişim (Bol SS'li) . Ordaki şu kılıca hayrandım, okulda hep gözümün önüne geliyodu güzelliği xdXDXDXD

https://en.4story.gameforge.com/item/details/413/default/legend_two_handed_sword

https://en.4story.gameforge.com/item/details/28010/default/dragon_hunters_crossbow

ÖZLEDİMM BE ŞUNLARI Oyun geçmişim (Bol SS'li) 

• Oyun hayatıma mario ve rush isimli bir motor oyunu ile başladım. Teyzem gilde ise deli gibi chicken invaders oynardık. Pc'mizi format atmak için alan babamın arkadaşı içine doom ve tactical ops2'de yüklemişti, o yaştaki çoçuklar için biraz korlunç olsa da (pembe ve kahverengi canavarlar ödümü koparırdı) kardeşlerimle beraber bir şekilde oynadık. Delta force, battlefield vietnam, maxpayne, gta vice city gibi oyunları arkadaşlarım sayesinde öğrendim. 18 wos haulin ise simülasyona giriş yaptığım ilk oyundu. Crack falan bilmediğim için ilk futbol oyunum yine arkadaşımda oynadığım pes5'in demosuydu. Bunların hepsini ilkokul bitmeden oynadım. Zaten ortaokul ve lisede sırayla oynadığım 3 oyun wolfteam, minecraft ve lol idi. Zaten bu şekilde online oyunculuğa giriş yapınca hikaye tabanlı oyunlar sarmamaya başladı. Şu an hala aktif olarak oynadığım birkaç oyun lol, f12020, squad ve apex. Kuzenim gile gittiğimde ps4'te witcherı oynamayı denedim ama bir türlü sarmadı, aynı şekilde ac odyysey'de beni içine çekemeyince hikayeli oyunları bıraktım.

• Knight Online çok öğrencinin notlarını alt üst etmiştir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • most wanted ne oyundu be , kutulu olarak var evde kurup oynayasım geldi nasılsa 2 gün evdeyim , 4 yıl önce aldığım laptop açar mı acaba nfs most wanted'ı?

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Yoklukta o oynadığımız demo oyunlar ne keyifli gelirdi bize ya. Uzun süreler o bir bölümü sıkılmadan oynar dururduk. Bıkmak bilmezdik. Şimdi internet üzerinden erişsek de orijinal oyunlara bu defa beğenemiyoruz. O yokluktaki ilk heyecanlar bambaşka bir şeydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil 2004. Adsl yi baglatmisiz bilgisayar yeni sayilir. Harici ekran karti felan.

O zamanlar Call of duty var. Oss yi yeni kazanmisim, universite hazirliktayim.

Cuma aksam girerdim Avaturk serverlarina Call of Duty nin, abartmiyorum beyler, sabaha kadar oynardim. Sabah 5-6. Allah ne verdiyse.

Jedi Academy turnuvalari felan olurdu ama en cok Call Of Duty de zaman gecirirdim. Cod2 cikti onu da oynadik. Sonra diger serilere bilgisayarin gucu yetmedi.

Bir de Wolfenstein Enemy Territory vardi onu da cok saglam oynardim. Sonra oynasana.com acildiydi galiba orada yine turnuvalarda aktif oynardim.

Bir de Battlefield ilk ciktiginda Allahim yarabbim onu da az oynamadik cafelerde.. Ne oyunlardi be.

Su oyunlardan aldigim zevki artik hic bir oyunda alamiyorum.

• deliratio kullanıcısına yanıt

Piksel piksel oyun oynardık, demek ki olay grafikte bitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-368EFBB24

Colin McRae Rally 2.0 ilk bilgisayarımızda oynadığım ilk oyundu. Sonrasında orijinal tam sürüm oyunlarımız olmamıştı. Bilgisayar dergilerinin verdiği CD'lerden yüklediğim veya internetten indirdiğimiz demo'larla yetinirdik. Ama ne yetinmek. Vietcong'un bir bölümü vardı demo, bıkmadan usanmadan aynı bölümü sürekli, tekrar tekrar oynardık sırayla. Ormanda, çalı çırpı içinde vietconglara karşı savaşmak o kadar zevkliydi ki. Sonra Splinter Cell'den bir demo vardı, aynı bölümde tekrar tekrar o kameralardan, gözlerden saklanarak adam öldürüp ilerlemeye çalışırdık. Köprülü bölümdü. Karşı taraftaki binada bölüm bitiyordu. Soldiers: Heroes of World War II demosunda da aynı bölümde sürekli savaşırdık. Sonra Blitzkrieg demosu müthiş zevk veriyordu. Ulan hep demo oynamışım ya. Sonra karakter kasmalı online oyunlara sardık. En son oynadığım online oyun Rus yapımı Allods Online idi. Uzayda yüzen/uçan deniz gemileriyle oyunun parçalara ayrılmış dünyası/haritaları arasında seyahet etmek çok hoşuma gitmişti len. Çok güzeldi be dünyası.

İnternet kafede arkadaşlarla Counter Strike'ta kapışırdık, güzel günlerdi.
    Hazır eski oyunların konusu açılmışken sorayım. Belki burada bilen çıkar, sorum Splinter Cell serisinden bir oyun.

Bu demosunu oynadığım bölüm hatırladığım bölüm şöyle bir şeydi. Bölüm uçaktan paraşütle atlarken başlıyordu. Aşağıda etrafı tellerle çevrili bir tesis var, onun yakınlarına, tepe yamacına iniyorduk. Tesise iki giriş yöntemi vardı, biri tel kapılar, orada nöbetçiler vardı. Biri de bir binanın tesisin dışına açılan dış kapısı. Kapı üzerinde güvenlik kamerası var. Ses çıkarıp gürültü yaparsan içerideki adamlardan biri kapıyı açıp dışarı izliyor, bir şey göremeyince binaya geri dönüyordu. Ben genelde o kapıdan tesise sızardım. Bina içerisindeki adamları temizleyip tesisin içerisindeki adamların peşine düşerdik. Fazla patırdı gürültü yaparsan alarmlar çalar, herkes üzerine çullanırdı tabi. Neyse sonra tesisin içerisinde yer alan uzun bir köprüye varırdık. Oradaki adamları da temizlemeye çalışıp karşıya geçerdik. Yüksek bir bina vardı, orası bölümün son kısmıydı.

Bahsettiğim bölüm kısaca böyle bir şey. Bu bölümü hatırlayan, oynamış olan varsa Splinter Cell serisinin hangi oyunundaydı? Bilen eden varsa cevaplarsa çok sevinirim. :)

Youtube oynanış videolarını arıyorum tarıyorum, şu bölümü bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 4 Aralık 2020; 22:15:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Duygulandım ya. :') Çoğunu oynadım. Bizim de bilgisayar alma süreci benziyor size. Biz de komşulardan babamın arkadaşlarından falan gördük. Öyle öyle aldık. Sınırlı internetimiz vardı. 4gb idi. Metin 2, crossfire, wolfteam, eski oyunlar. Ah ah...

• Cok cok eski bir konuda, benzer bir paylasimi da ben yapmistim. Hatta KO bile guncel oyundan saymistim :D

csb

• quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

Bu mesaj silindi.

Sanirim o zamanin cok ozel olmasinin sebebi o zamanlar tetrislerden atarilerden bi anda bilgisayarlara 3D grafiklere gecis yaptigimiz icindi.

3D oyunlarin bir cogu da efsane oyunlardi. Half Life, Counter, Call of Duty, Battlefield, Red Alert vs. Hepsi de bomba gibi giris yapmisti. Half life i ilk kez bi arkadasin bilgisayarinda gordugumda gozlerime inanamamistim.

Teknoloji cok hizli ilerliyordu o zamanlar. Bir de internetin tam yayginlasmaya basladigi, online oyunculugun yerlestigi, klanlarin takimlarin olustugu efsane zamanlar.

Call of Duty de mesela klandaydim ve turnuva yapardik. Hic unutamiyorum o zamanlari cok eglenceli ve ozeldi.

• Telefon dondu pamoa
  • Konu güzel ama başlangıç kötü. Oraya Ultima Online gibi bir oyunu eklemen lazım. Ayriyetten delta force, half life ve swat oynamissindir kesin unuttun galiba :)

• Kemdimi bir an gizli saklı açılmış bodrum katındaki korsan cd de buldum...

• Hüzenlendirdin.Yeni oyunlar bu zevki vermiyor artık ya da oynarken küçük olduğumuz için de olabilir tabii :D

• Oyun geçmişim (Bol SS'li)

Evet hocam kaç tane oyuna Bunu çalıştıracak Pc olsa baya oynardım dedim sonra oldu ama yüzüne bile bakmadım o oyunların

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.