Şimdi Ara

oyun için lcd tv ekran görüntüsü ayarlarınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lcd yada plazma tv de oyun oynarken kullandığınız parlaklık renk gibi ayarlar nelerdir. 1 buçuk milyara tv aldım ama bir türlü tatmin etmiyor. ayarları kurcalayıp duruyorum en kaliteli görüntüyü yakalamak istiyorum. siz mevcut ayarlarınızı yazarsanız denemek istiyorum. makinam lg full hd 80 ekran lcd tv.

• öncelikle soracağım şey hdmi kablo ilemi oynuyorsun oyunları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving

öncelikle soracağım şey hdmi kablo ilemi oynuyorsun oyunları ?

evet 45 lira değerinde kaliteli bi' hd kablom var.
  • Dostum ben de o dertten cok cektim hala da cekmekteyim. Lg lh4000 var bende de ayarlarım en son soyle

Arka ışık : 82
    kontast:76
    Parlaklık:70
    keskinkil:73
    Renk:70
    Ton:0

Gelişmiş ayarlar:
    Ton:orta
    dinamik kontrast:yüksek
    dinamik renk:yüksek
    gürültü fitresi:yüksek
    gama:yüksek
    siyah seviye:yüksek
    göz koruması:açık
    gerçek sinema:açık
    truMotion 100hz:Kapalı
    Renk gamı:geniş

Cok cok da memun degılım sureklı degıstırıyorm oyundan oyuna fark edıyor. Castlevania da mesela bir turlu ıstedıgım goruntuyu alamadım
  • cevap için teşekkürler.
  • xboxdan settings e girip hdtv seçeneklerinden çözünürlüğü rengi falanda ayarlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dayyahi

xboxdan settings e girip hdtv seçeneklerinden çözünürlüğü rengi falanda ayarlayabilirsin

Ordaki ayarlardan hangilerini seciysunuz. Hd tv icin ?
    renk ayarı gibi bisey birde goruntu kalitesi mi tam anlıyamadım

Hd Tv Settings : 1080p
    Reference Level: Standart
    Hdmi color Space: YcbCr709
    Display Discovery: Enable

Daha kaliteli goruntu icin baska fikri olan varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ekranı için TV mi? Monitör mü?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi de her tvde 1 kontrast bile farklı görüntü verebilir. burda herkesin ayarını yazmasının bi anlamı yok ki
  • oyundan oyuna degısıyor tek 1 ayar yetmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

iyi de her tvde 1 kontrast bile farklı görüntü verebilir. burda herkesin ayarını yazmasının bi anlamı yok ki

+1

Genel olarak bahsedersek;

Arka ışık:3-4 Bu ayar bende 10 üzerinden.Diğerleri 100 üzerinden.
    Kontrast:80-85 arası
    Keskinlik:Bunu fazla açarsanız,AA sorunu çok göze batar.AA sorunu olan oyunlarda düşürmenizi tavsiye ederim.
    Renk:50-55 arası
    Parlaklık:50-55 arası

Bir de böyle deneyin bakalım,fark edecek mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kes123kin

quote:

Orijinalden alıntı: dayyahi

xboxdan settings e girip hdtv seçeneklerinden çözünürlüğü rengi falanda ayarlayabilirsin

Ordaki ayarlardan hangilerini seciysunuz. Hd tv icin ?
    renk ayarı gibi bisey birde goruntu kalitesi mi tam anlıyamadım

Hd Tv Settings : 1080p
    Reference Level: Standart
    Hdmi color Space: YcbCr709
    Display Discovery: Enable

Daha kaliteli goruntu icin baska fikri olan varmı

Reference Level "Expanded" yapin, Siyahlar daha Kaliteli oluyor... +Parlaklik + Keskinlik ve Renk cok fazla sizin.. Bunlari 55 yapin ve deneyin, Son durumu söylersiniz denedikten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 20 Ekim 2010; 19:49:58 >

• Benimde merak ettiğim bir konu. Bende deneyeceğim önerileri.
  • hdmi kablo kullandığınızda dashboard otomatik 1080p oluyor yani çözünürlük en kaliteli seviyeye geliyor.

diğer ayarlar ise tv den tv ye değişir ve bunları kendiniz gözünüzle en iyi şekilde ayarlamanız lazım...
  • Aşağıdaki linkte genel olarak tv kalibrasyon ayarlarından bahsediliyor. Yada orjinal tüm PIXAR filmlerinde THX optimizer var, onunla doğru siyah ve beyazı yakalayabilirsiniz.

http://www.cnet.com.au/perfectly-calibrate-your-lcd-tv-240003563.htm
  • Panasonic 600hz neo PDP oyun modu gayet uygun sadece parlaklıK biraz yükseltilmeli
  • HDMİ kablo kaliteli olması lazım + yakından bakıyorsanız görüntü kötü olabilir.En az 2-3 metre.
  • benim lg tv oyun modunda çok karanlı kalıyo biraz parlaklık veriyorum 75 civarı iyi gibi oluyo sanırım yakından oynadığım için tam randuman alamıyorum. birde şu trumotion nedir? kapatmak mı iyidir yüksek tutmak mı?
  • lg lerde genel bir problem var sanırım. ben de, ps3 çoğu oyunda aa sorunları, kırılmalar vs. yaşıyordum. o altın uçlu hdmi kablo yerine dvi kullanınca ps3 halloldu şimdi de x360 öyle xbox'ı dvi la da çözemedim malesef ama hem 360 ps3 kadar göze batmıyor hem de şahsen artık çok kafaya takmıyorum. tv ile aranızda biraz mesafe bırakır, teknik kusur bulmak için kasmayıp oyunun atmosferine girerseniz pek rahatsız olmazsınız. bir de şu başlıklar yardımcı olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_42863934/tm.htm
    http://www.playstationturk.com/forum/ps3-dvi-hdmi-cevirici-yardim-t12944.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kryy22 -- 22 Ekim 2010; 9:56:19 >

• sorun aslında biraz bızım takıntılı olmamızdan kaynaklanıyor monitorle aramızda 2 metre bırakmalıyız bız dıbıne gırınce renkler kotu gozukuyor ve kırılmalar cok yasanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

sorun aslında biraz bızım takıntılı olmamızdan kaynaklanıyor monitorle aramızda 2 metre bırakmalıyız bız dıbıne gırınce renkler kotu gozukuyor ve kırılmalar cok yasanıyor

Bir de yeni kinect dasboarda görüntü ayarları gelişmiş.Artık birçok çözünürlük mevcut.1080p-720p-1080i dışında 1368*768-1280*1024 gibi çözünürlükler eklenmiş.Ben full hd kullanmama rağmen 1360*768 e ayarladım görüntüler gayet güzel.Kullandığım tv Lg LH3010
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.