RAM: Crucial Pro 32GB DDR4-3200 UDIMM SSD: veya HDD modeli990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD Ekran kartı: ZOTAC GAMING GeForce RTX 4080 16GB Trinity Anakart: MPG X570 GAMING PLUS İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X PSU: MPG A1000G PCIE5 Favori oyunum Assassin's Creed Valhalla'yı ultra ayarlarda oynarken hiç sorun yaşamamışken ram yükseltip sistemi yeniden kurunca oyun oynarken texture shimmering, flickering, kaplama bozulma, yanıp sönme, titreme gibi sorunlar yaşamaya başladım. Oyun içinde sinir bozucu şekilde texture bozuklukları oluştu. Sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim ve pek çok şey denedim vs ama çözülmedi. Daha sonra anakartın gameboost özelliğini kapatınca CPU 4.28GHz'den 3.7Ghz düştü ve Ram frekansı da standart değere düştü. Overclock yani hız aşırtma kapalı olunca oyundaki kaplama bozulması sorunları çözüldü. Üstelik çok ciddi bir fps kaybı da yaşamadım. Bu tür sorunlar yaşayanlara denemek istedikleri bir çözüm yolu olması açısından paylaşmak istedim. Etiketler: kaplama bozuklukları, kaplama hatası, kaplama sorunu, oyun & uygulama hataları nasıl çözülür?, oyun içi hatalar, texture flickering, texture glitch, texture hatası, texture load, texture shimmering, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 29 Ocak 2025; 23:36:39 > |
Bildirim