Şimdi Ara

Oyun oynarken takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bilgisayarımın sistem özellikleri iyi düzeyde ve gtx 1060 ekran kartı var fakat oyun oynarken takılmalar yaşıyorum. Biraz araştırdım bu sorunu ve genellikle harddisk okuma hızından kaynaklıdır demişler. Ben masaüstü bilgisayarında 2 tane 5400 rpm 1 tb laptop harddiski kullanıyorum. acaba sadece oyunların yüklendiği harddiski değiştirip 7200 rpm harddisk alsam sorun çözülür mü yoksa ikisini birden mi değiştirmeliyim?

• ahmet9062 kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz nedir? Kaç gb raminiz var? Hangi oyunu oynadığınızda takılmalar oluyor?
    işlemci ve ram bilgilerini alabilirimiym hdd kaç yıllık?
  • işlemci i5-6400 16 gb ram var. Harddisk de 8 mb cache 5400 rpmli notebook harddiski. Cs go ve insurgency oynarken takılmalar oluyor. Bir de rocket league oynuyorum fakat onda öyle bi sorun yok.
  • Karl_marx kullanıcısına yanıt
    bilgileri üstte verdim. kaç yıllık olduğunu bilmiyorum açıkcası kuzenim verdi. bilgisayarı da yeni topladım zaten kullanmaya başlayalı 4 5 gün oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet9062

işlemci i5-6400 16 gb ram var. Harddisk de 8 mb cache 5400 rpmli notebook harddiski. Cs go ve insurgency oynarken takılmalar oluyor. Bir de rocket league oynuyorum fakat onda öyle bi sorun yok.

Oyun için ssd almanızı öneririm.O harddiski ise depolama olarak kullanabilirsiniz.
    hdd eski ise bad sector olabilir,yazma hızından kaynaklanıyordur veya virüs girmiş olabilir tarama yaptır yada antivirüs varsa oyun oynarken kapat bunları dene overclok proglamlarıda varsa bunalrda pc de donma yapıyor örnegin msı afterburner gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool1st

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet9062

işlemci i5-6400 16 gb ram var. Harddisk de 8 mb cache 5400 rpmli notebook harddiski. Cs go ve insurgency oynarken takılmalar oluyor. Bir de rocket league oynuyorum fakat onda öyle bi sorun yok.

Oyun için ssd almanızı öneririm.O harddiski ise depolama olarak kullanabilirsiniz.

mesela windows hddye kurulu olsa sadece oyunlar ssd'dee olsa takılma sorunu yine olmaz demi. Yani olay oyunların bulunduğu diskte.
    Windowsunuzu ve sık oynadığınız oyunları ssd ye kurarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.