merhaba arkadaşlar bimden 700 liraya compaq cq56 notebook aldım oyunlarda performansı düşük ekran kartı onboard ve paylaşımlı. 2 gb ram var 4 veya 3 gb a yükseltsem oyunlarda performans artışı olurmu? en azından call of duty 6 yı memnun kalabilceğim grafiklerde oynamak istiyorum çok kasıyor.
sistemimin özellikleri
* ekran : 15.6 Hd bv led * İşlemci : T4500 * İşlemci hızı : 2,3 ghz, düzey 2 ön bellek 1 mb * Ön bellek : 1 mb * İşletim sistemi : win 7 starter * Hard disk : 250 gb * Bellek : 2 gb * Ekran kartı : Intel R Graphics Media Accelerator 4500 m, en çok 797 mb toplam kullanılabilir grafik belleği * Bağlantı : tümleşik 10/100 base-t ethernet lan, 802.11 B/g/n * Webcam * 2 yıl servis garantili
bu arada windows 7 yi starter'dan home premium a yükselttim.
Malesef 4 gb lık ram artışı genede istediğiniz performansı vermeyecekdir. Sonuçda paylaşımlı ekran kartına sahip bir laptop.
call of ta grafikleri ful yaptığımda oynayabiliyorum ama kasıyor işte. ram almam hiç bir şekilde işe yaramaz diyorsunuz yani?
cod 6 da sorun vardı update et oyunu. kasma ondandır. bende bile kasıyordu en düşük ayarlarda.
sadece cod 6 değil. driver 4 ü, nfs undercoverıda akıcı bir şekilde oynayamıyorum
konu 65 defa gösterilmiş yardım edicek fikir verecek biri yokmuu ???
o bilgisayarda yeni oyunları oynayamazsın çünkü ekran kartı dahili yani İntel.Ram alman bi şeyi değiştirmez.çünkü işi kısıtlayan ekran kartı.Benim bildiğiöm pes 2011 akıcı oynannabiliyo onu bi dene
Ekran kartın paylaşımlıe bence boşuna rame para vrme.Benimki paylaşımsız ama 64 bit oda pek bi işe yaramıyor.Şimdiki oyunları oynamak için en az 128 bitlik bi ekran kartı almak lazım.
sağolun arkadaşlar. düşük çözünürlükle idare edicez artık
bu pcden fazla bişiy bekleme bunları oynayabıldıgıne dua et
quote:
Orijinalden alıntı: cas1925
merhaba arkadaşlar bimden 700 liraya compaq cq56 notebook aldım oyunlarda performansı düşük ekran kartı onboard ve paylaşımlı. 2 gb ram var 4 veya 3 gb a yükseltsem oyunlarda performans artışı olurmu? en azından call of duty 6 yı memnun kalabilceğim grafiklerde oynamak istiyorum çok kasıyor.
sistemimin özellikleri
* ekran : 15.6 Hd bv led * İşlemci : T4500 * İşlemci hızı : 2,3 ghz, düzey 2 ön bellek 1 mb * Ön bellek : 1 mb * İşletim sistemi : win 7 starter * Hard disk : 250 gb * Bellek : 2 gb * Ekran kartı : Intel R Graphics Media Accelerator 4500 m, en çok 797 mb toplam kullanılabilir grafik belleği * Bağlantı : tümleşik 10/100 base-t ethernet lan, 802.11 B/g/n * Webcam * 2 yıl servis garantili
bu arada windows 7 yi starter'dan home premium a yükselttim.
Kardeş benim kuzende de packard bell var.Onun da kasıyodu bir aralar..Çok ısındığından fan yetmiyormuş fan denesene tanıdığın varsa..Olursa alırsın kalitelisinden. Not:Alcaksan 100 tl den aşşağı alma fark etmiyo denedim ben.
Sorun sadece ekran kartı değil yeni oyunların çoğunu adam gibi oynamak için Çift çekirdek lazım... Boşuna masraf yapma derim.
bir de işletim sistemin 64 bit olmadığı için 4 gb ram kullanamazsın en fazla 3ü destekler..
pc çift çekirdek zaten, işletim sistemi problem değildi daha sonra format atıp yükseltirdim 64 bit e. ama şu anlık masraf yapmayı düşünmüyorum alırsam ram alırım belki o da makinayı biraz daha hızlandırmak için. ekran kartının programını performans seçeneğine aldım biraz daha performansta artış oldu cod 6 yı bitirebildim. teşekkürler arkadaşlar
Ekran kartın paylaşımlıe bence boşuna ram i ni değiştirme boştan boşa para vermiş olursun.....
bende de cq56-102st var. bu laptoplar kaliteli ve güçlü donanımlar isteyen oyunları oynatabilecek kapasitede değil malesef. sorun ekran kartının işlemcisinden kaynaklanıyor. dolayısıyla ram eklemenizin oyun konusunda size yardımı olmayacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme