< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Oyunlarda RAM gereksinimi kontrolden çıktı: 32 GB RAM standart olacak (4. sayfa)
-
-
En güzel örneği de Detroit oldu. Cyberpunk düşük optimizasyona sahipti ama sistem gereksinimi bakımından yorum yapamıyorum. Öte yandan Detroit portu başta büyük sıkıntı yaşamıştı. Şu an nasıl durumda bilmiyorum.
-
Haberi Türkiye'deki TL para kazanan oyunseverler diye düzeltmek lazım. USD para kazananlar çatır çatır son sistem toplayabiliyor çünkü. Hatta herşeyi de çatır çatır yapabiliyorlar....
-
Konsol almayı mantıklı kılmaya çalışmak için bu kadar zorlama. Mantıklı değil, gereksiz cihazlar onlar. Ayrıca oyun dünyasının ayak bağı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
16 gb ramin Daha 1-2 yılı daha var rahat olun. Sadece oyun gereksinimi olarak da düşünmeyin windowsunda Ram gereksinimleri artti
oyunlar 100GB üstü olması hatta 200GB lara uçması nedeniyle 32GB normal bence.
-
Harika bir haber. Ram gereksinimi umarım daha da artar. Micron yatırımcısı olarak bu iş bana yarar :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ram satmak icin meşale bulmuşlar
-
Oyunların sistem gereksinimleri her zaman abartılı olur. Şu an PS5'de ve Xbox'ta da 16 GB RAM kullanılıyor. Konsollar ne zaman 32 GB'ye geçer ise bilin ki o zaman bitmiştir 16 GB dönemi. Daha 16 GB'nin 3-4 senesi var.
-
sistemi açtım birde youtube açınca 7gb doluyor zaten. Birde pubg oynasam 14-15gb lara vuruyor. 16gb sınıra dayandı valla.
-
yalnız o ithalatçı garantili fiyatı:D Bozulursa bir bardak soğuksu.
Garantili olsun diyorsan Global Eurasia garantili alıcan Oda 1200 dolar:D
Güzel bindiriyorlar. Sözde konsol vergisi %50 azalmıştı:D
-
Ülkemizde ortalama güçte bir pc ekran kartı fiyatı daha ne olsun.
-
ama ben 16gbb ddr5 ramı yeni almıştım :(
-
Bilgisayar kaynakları yazılımcılar tarafından hoyratça kullanılıyor ve donanım üreticilerinin işine geliyor.
Donanımlar çok pahalı 32gb ram ekran kartı falan bunlar hayalde. Steam donanımlarından gözüküyor zaten millet paso 1650 kullanıyor 8gb ram falan. Yani oyunların gelişimi ya duracak yada DLSS 3.0 ı getirecekler alt model ekran kartlarına yapay zeka ile beraber 60fps 90fps sabit oynayacaz. Aksi halde bu ilerlemeyi kimse yakalayamaz donanımlar çok pahalı millet alamıyor. Yeni sistem toplanamıyor.
-
En az 5 yılı var. Olur da yeni bir teknolojik gelişmeyle çok yüksek kapasiteli ucuz ramler çıkarsa (optane cache gibi) bir ihtimal 2025 gibi 32-64 gb standart olur.
-
Canlı yayın, video edit kodekleme işleri yapmıyorsanız 32gb gereksiz.
Normal bir oyun oynayan kullanıcı için 16gb yeter.
tr de pc donanımı ve oyun fiyatlarını gördükden sonra pc de oyn oynuyan net zarardadır zaten. 8 9k ya ps 5 ini alıp bir konsol odası yapan pc ciden kat ve kat karda. 100 bin tlik üst seviye bir pc yi 5 yıl kullanamazsınız ama bir ps 5 i 5 yıl cok rahat kullanırsınız.
-
4K'nın hakkını 16gb ile almak mümkün değil arkadaşlar, şöyle düşünün 4k 60fps iki dakikalık bir video çekiyorsunuz boyutunu kontrol edin, bu oyunlar aynı anda tonlarca 4k veriyi işliyor. Hele ki 8K oyunlar çıkmaya başlasın minimum ram 128gb olabilir :D
Kıyas olması için; 2000'li yılların ortalarına doğru ortalama bir oyunu 512mb ram ile oynuyorduk, hatta öncesinde 90'ların sonlarına doğru floppy disklerle yüklediğimiz oyunları 128mb ramle oynuyorduk.
O zaman hayatımızda Kilobyte, MegaByte çok geçerdi. Gigabyte'lar çok uzak gelirdi. Şimdi Terabyte'a bile uzak değiliz. :D Ulan yazarken farkettim yaşlanmışız amw
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X