Şimdi Ara

Oyunları 3D oynama. (3d Vision veya 3D Tv ile)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar Ben Kristino tanıyan bilir :S
    Neyse konumuza gelelim uzun zamandır bu konuyu acmayı düşünüyordum fakat üşeniyordum şimdiye nasip oldu..
    Bu konuda gerek tr gerek yabancı serverlerde cok araştırma yaptım ama tam anlamlı anlatan bi yer yok inanın bu yazıyı cok alıntı yapacaklardır :D BAŞLIYORUZ ( anlatım yemek tarifi gibi olacaktır)

3d oynamak için gereken Malzemeler nvidia 3d vision yada nvidia 3d vision 2 kit
    ( veya normal 3d tv lerden herhangi biri. Nvidia normalde 3d tv lerde 1 markaya destek vermiş ama aşağıda anlatacağım hile ile her tv desteklete biliyoruz. )
    3d destekli bir ekran kartı (tercihen nvidia ati brz geride)
    1.4 hdmı kablo
    120 mhz monitör ( monitör 3d vision kit varsa 3d tv varsa monitör o zaten :D)

Not : Arkadaşlar nvidia 3d vision 2 kit ortalama 800 - 950$ arası satılıyor + bide monitör almanız gerek. oda yurtdışından geliyor bağlantılar aracılığıyla.
    ama bir 32'' 3d tv 1,000tl aralıklarında yani 3d tv daha mantıklı ve ucuza gelir. Aynı kalitede

Şimdi 3d vision kit geciyorum herhangi bir 3d tv ile nasıl oyun oynayacağımızı acıklıyorum.

- İlk yapmamız gereken 3d tv bilgisayarımıza bağlıyoruz.
    - Bağlantı kablomuz muhakkak 1.4 HDMI destekli kablo olmak zorunda yoksa full hd ve 3d destek alamassınız. her yerde 5- 10tl ye satılıyor. rahatlıkla bulabilirsiniz ben teknosadan aldım.
    - masa üstünü tv de göreceğiz. ilk yapmamız gereken çözünürlük olayını çözmek. çoğumuzun tv ve ekran kartı farklı olduğundan
    çözünürlük olayı değişecektir genel anlatacam.

www.nvidia.com.tr/object/3d-vision-requirements-tr.html

burdan destekli çözünürlüklere bakabilirsiniz. Benim önerim 1280 x 720 (60 mhz)

bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp > yönet > Aygıt Yöneticisi > Monitörler > Tvmiz genel PnP Monitör olarak gözükmesi lazım veya başka bşy > üzerine sağ tıklayıp özellikler diyoruz. > özelliklerden Sürücü kısmına giriyoruz. > Sürücü Güncelleştir > Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara > Alttaki -- Bilgisayarımdak iaygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver. >

Açılan pencereden Disketi var diyoruz (Püf noktaya geldik.)www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers/3617;-;GR235H
    verdiğim linkten işletim sisteminize uygun olanı secip indiriyoruz. ( win versiyonu ..? 64 x 32 bit hangisiyse secin)

Dosyamızı masa üstüne indirmenizi tavsiye ederim bulmak acısından tekrar disketi var bölümünü ekranına geliyoruz.
    disketi var dedikten sonra bize dosya adresi soracak. İndirdiğimiz klasörü bulup ordaki GR235H.inf dosyasını secin aç deyin.
    Çıkan penceremizde 2 adet monitör seceneği var GR235H ve GR235H (HDMI) olan biz hdmı olanı sececeğiz.

Not: eğer sücü yazılıımı uyumsuz vs. uyarıı gelirse siz alttakini yinede yükle olanı secin yoksa kurmaz.

Şimdi Burdaki yaptığımız işlem Tv mizi pc monitörü olarak tanıttık donanımıza. En zoru buydu.

sonraki işlem *** Nvidia 3DTV Play *** Programını pc mize kurmak bu program normalde ücretli biz 14 günlük denemesini kurcaz. ( Crackler nette mevcut full sürüm yapabilirsiniz yapamassanız Rappelz Black kristino karakterinden pm atabilirsiniz ) upload ederim. linki burdan vermiyorum crak yapacak olan rappelz black oyununu yükleyip ancak oyun icinden irtibat kurabilsin diye :D )

www.nvidia.com/object/3dtv-play-14day-trial.html program bu bunu kurduktan sonra işlemimiz bitiyor.

Artık pc den online veya bluray 3d filmlerimizi rahatlıkla izleye biliriz. ve oyunlarımızı 3d oynaya biliriz.

Ufak ip uçları : masa üstüne sağ tıkla > nvidia denetim masası > stereoskopik 3d ayarı > orda 3d tvplay programını görürsünüz.
    derinlik genelde %15 te kalsın 3d lazer görünüşünü kapatın > klavye kısayollarını ayarla kısmından tuşları öğrenin oyunda ufak ayarlar yapabilirsiniz.
    ve test et bölümünden kontrol edebilirsiniz. Eğer sizde Stereoskopik 3d görüntü aygıtı türü varsa orda 3d tvplay veya dama tahtası olabliir. siz orda 3d tv play seceneği kalsın.

En önemlisi oyunların çözünürlüğü 1280 x 720 ( 60mz) de ayarlayıp oynayın.)
    Bazı oyunlarda bu çözünürlük yok ozaman oyunun dosyalarına girip ayarlamanız gerekiyor. )
    kafanıza takılan bi soru olursa oyun icinden ulaşabilirsiniz.

Kendimden Alıntı.. http://www.cekbirfirt.com/forum/2-genel/7382-oyunlar-3d-oynama-3d-vision-veya-3d-tv-ile.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakan_asad -- 17 Kasım 2013; 13:19:28 >

• Teşekkürler deniyeceyim. Bi ara Crysis 3 orjinal almıştım 3d tv ye pc yi bağlamıştım olmamıştı. Bende uğraşmamıştım ama boş vaktim olursa deniyeceğim
  • hocam zaten 3dtv lerde 1280x720 de hiçbir şey yapmanıza gerek yok direk 3d oynayabilirler.senin dediğin 1080p de 24hz in üstüne çıkma olayı.ben zaten bu şekilde kullanıyorum 1080p 75hz de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3d oyun
    4 yıl önce açıldı
    3D Oyun ve 3D Gözlük Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.