Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.202
Cevap
24
Favori
70.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sms ne zaman hangi süreçte geliyor tam olarak ben bayramdan önce başvuruyu yaptım aradan 3 gün geçti bayram girdi araya 3 temmuza kadar onu bekledim mecbur. benden numaram falan alındı (kurumsal müşteri hizmetleri yazan bir odadaki kişiyle yaptık başvuruyu) sizinle iletişime geçilecek dendi proje çizildikten sonra. bi numara falan verilmedi sms de gelmedi normal mi

• milk0 kullanıcısına yanıt

Bende sms geldi başvurunuz almıştır aynı gun sms ses seda çıkmadı bende planlama erişime gittim benim fiberi yapmak istemiyorlar

• @gulnare @smart0201 @sis651

Gulnare hocam, Smart0201 in dediği gibi kırsalda havai fiber çok yaygındır. Direklerin üzerinden takip ettirirler genelde. Ancak tabi baz istasyonu için midir başka bir şey için midir onu bilemiyoruz. Sizleri konuyla ilgili sis651 hocamızın efsane videosu ile baş başa bırakıyorum. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]sis651youtube
    Turk Telekom'un fiberini hiç görmemişseniz bir görün.
    https://www.youtube.com/watch?v=38uEZEMJKFU
  • genelde ikisi içinde kullanıyorlar turkcell ve vodafone kırsal alanlar fiberi turk telekom kiralıyorlar.

Burada metro ethernet alan ftth sistem yaptirmislardi

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 3 Temmuz 2023; 0:29:37 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt

Aynen herkes birbirinden kiralıyor birçok yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Temmuz 2023; 0:30:18 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Üstat tabi bir çok yerde fiber mevcut. Özellikle çoğu köye artık fiber gidiyor. Ama dslam ile vdsl hizmet veriyorlar. Benim demek istediğim. Ftth yani eve kadar fiber çekilen hiç bir yer görmedim.

Şuan buluntuğum köy. Kızılcahamama 40 km. Vdsl veremiyorlardı kapasite yetmediği için sadece Adsl var. Fiber olsa vdsl verilir. Yüksek olduğundan sadece burada int var. Dİğer alt köylere buradan kablo gidiyor. 1-2 km diğer köyler. Fiber olmadığı için mobil operatör de düzgün hizmet veremiyor. Bayramlarda falan int kullanılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 3 Temmuz 2023; 18:9:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım demek istediğinizi hocam. Bu fotoğraftaki davul hangi operatöre ait? @sis651 @gulnare

Turktelekom sabit hat. Alt kısımda turktelekom ait jenaratör ve dslam cihazları var. Köyde mobil operatoör mevcut değil.

• gulnare G kullanıcısına yanıt

Hocam o davulun kapasitesi ne kadar acaba merak ettim bir de ne kadar mesafeden veri alıyor-veriyor kim bilir. Yani yağışlı havalarda kesilir ya da yavaşlar bağlantı. @gulnare @sis651

Kapasitesi hakkında hiç bilgim yok. Ama vdsl verilemiyor. Hatta geçensene yeni kartlar vardı. Söktüler. Adsl olduğu için eski kart kullanıyor olabilirler.

• Yakında fiber olmadığı Radyo link kullanıyorlar genelde maliyetini kurtarmadığı için uzak köy ve kasabalarda yapılıyor vdsl verseler bile kısıtlı veriyorlar

@XpressMusic34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 3 Temmuz 2023; 23:42:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu hususla ilgili Btk bölge müdürlüğünüz ile hiç görüşme sağladınız mı? Ne diyorlar sizlere? En altta bölge müdürlükleri kısmından kendi ilinizi bulabilir misiniz?

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]www.btk.gov.tr
    Birimler ve Görevleri - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/birimler-ve-gorevleri

Biliyorum, ben kapasitesini merak ediyorum :)

adsl verdikleri için baya düşüktür

• Özel fiber yaptirmislar 13 bin tl vermişler ofsd de olmadan yapılıyor. bende yaptırmasın diye ofsd istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 6 Temmuz 2023; 17:17:5 >

• Bugün telekom ekibi geldi sadece ek olan yere kablo çekti bina girişine fiber kablo çekti ve evlere camın önüne kadar fiber kabloları çekip gittiler şimdi ne yapmak lazım ki diğer işlemleri gelip yapsınlar

Bunu VDSL için çekilen fiberden yapabilirler mi acaba? Bizim evin 400-500 m ötesine vdsl kabini koymuşlar. Çalıştıkları gün de birkaç aya sizin oraya da kutu koyarız demişlerdi. Böyle bir şey yapılabiliyorsa VDSL ile falan uğraşmasınlar direkt fiber çeksinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 6 Temmuz 2023; 19:4:5 >
  • Güzel fotoğraflar. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

santral'den fiber için olt ayırmaları lazım

• Ben bayramdan 4-5 gün önce başvuru yapmıştım hala aramadılar fiyat için toplamda 9-10 iş günü falan oldu başvuruyu yapalı sizce gidip tekrar durumunu sormalı mıyım? Başvurudan sonra 1 kere gitmiştim sadece (4-5 gün sonra) "biz sizi arayacağız bilgilerinizi aldık zaten büyük ihtimalle bayramdan sonrasına kalır bilgisini vermiştik" demişti. Bayram biteli 5-6 gün oldu. Önümüzdeki Cuma'ya kadar aranmazsam Cuma günü tekrar gitmeyi düşünüyorum sormamı tavsiye ettiğiniz bir şey var mı? "Biz sizi arayacağız"dan farklı bi bilgi alabilmek için ne sormalıyım? Bir de sizler kaç günde projeyi çizdirip fiyat alabildiniz, bana 9-10 gün biraz uzun gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milk0 -- 7 Temmuz 2023; 2:17:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.