< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (37. sayfa)
-
-
SOL ONT'li router veriyordu en son. Bakalım nasıl bir uygulama yapacaklar ikinci bir abonelik için.
-
Mesafeden ziyade kazı yapılacak alan fiyatı etkiliyor diye biliyorum.
-
Kazılacak yer 120 metre sanırım. Yine de işleme başladıklarında inceleyeceğim.
-
korkum o zaten. Annemin evinde de aboneliğim var. Orda fiber kablo direk modeme giriyor. Mecbur kalırsam yandım. Bakalım yaşayıp göreceğiz
-
Muhtemelen öyledir tabi. Asfalttan 100 metre kazı yapmakla topraktan yapmak illaki farklıdır. Acaba direklerle havadan da veriyorlar mıdır? Şehir içinde zor tabi ama kırsalda belki olabilir diye düşündüm. Bizim orada köşeye kadar direk var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne yazık ki ONT'yi ayrı vermiyorlar. Uzunca bir süredir vermediklerini söylediler. Şirketler için kurulum yaptığımızda bile sorun yaşıyoruz bu konuda biz.
-
Bence tamamen kendi modemlerini kullandırmak uzaktan eriştiği modemde benim neler yaptığıma bakmak hakkımda nelere girdi neler izledi gibi şeyleri tutmak için yapılan bir zorbalık bu. Ben hizmet alıyorum parasıyla sen bana zorla kendi cihazını kullandıramazsın ey sol efendi.
Şunu sorayım bu sol efendi aboneliği ontye mi tanımlıyor? Yoksa modememi? Ont sadece aracıysa giderim bi ont alırım artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 25 Temmuz 2024; 10:1:22 >
Kurumsal abonelik açtırırsan işler değişiyor orasını FFTH aktif olunca SOL ile tartışırsın. Ama bireyselde ki cihazlar ONT'li. Kendi bahaneleri de maliyet abi, arıza abi gibi saçma sapan sebepler. Belki benim elimdeki cihaz daha kaliteli neden kıytırık modeme hapis kalayım diyorum bende onlara.
ONT'ye. Bazı sağlayıcılarda hem ONT hem modem o yüzden modem MAC klonlarsan başka cihaza öyle çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 25 Temmuz 2024; 10:47:58 > -
10 gün önce bizim binamıza yanımızdaki 3 binaya türk telekom kazı yapıp bina girişine kadar mavi boru döşediler çalışmayı bıraktılar kablo döşenmedi hala türk telekoma mail attım sizin konumunuzda fiber çalışması gözükmemekte diye cevap aldım kablo döşeme işini hızlandırmak için ne yapabilirim
-
Hocam açık söylemek gerekirse, Genel müdürlük ve Bölge müdürlük ile son görüşmelerimde bizde planlamalar ve bütçe yılda 4 e bölünür. 4. çeyrek Ağustosta başlayacak ondan bütçe yok deniyor. Size de çalışma yapılacaktır ama 4. çeyrek bekleniyordur. Bu konuyu çağrı merkezi, şikayet hattı kesinlikle göremiyor. Bağlı olduğunuz müdürlük ya da Ankara başka muhattapımız yok.
Size ön hazırlık yapmışlar diyelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 25 Temmuz 2024; 11:1:51 > -
Adresteki çalışmaları müşteri hizmetleri bilmiyor daha doğrusu öyle bir veriye erişimleri yok. Bağlı olduğunuz müdürlükten öğrenebilirsiniz.
-
Benim şuan fttb de öyle kullanıyorum. Sol modemin mac klonladım kullanıcı adı şifrede var bende keenetic router direk bağlı arada sol modemi yok. Bakalım gelsinler göreceğiz
Kullanıcılardan duyduğuma göre FTTH'de SOL kullanıcı adı ve şifreyi vermiyormuş. TT tarafında tanımlanan ONT dışında kimse çalıştıramadı.
-
Yıllardır vermiyorda ben çok eski aboneyim. 15 yıl olmuştur. O zamanlar modemlerinde açık vardı. Alabilmiştim ki şuanda da keenetic cihazı veya linux ile hala alınabiliyor modeme bağlanılıp. Ama. Ftth de direk kablo modeme giriyorsa alsakta bi işe yaramaz. Fiber girişli modem lazım. Bi gelsinler verdikleri modemi köprü yapmayı deneyeceğim. Olmadı başka cihaz bakacağım
Ofisteki arkadaşımın o şekilde. Fiber modem üzerinde sonlanıyor.
-
Hocam 1+1 Gbps birleştirme işi Modemler ONT'li gelecek olsa bile yapılabilir ama bazı sonuçları var. MikroTik alıp 2 hattı birleştirip tek kablo ile bilgisayara aktarım yapabilirsiniz. Ama MikroTik kurulumu zor bir cihaz ve multi İP olacağından bazı yerlerde sorun çıkarıyor. Misal vermek gerekirse oyun download ederken 2gbps alabiliyor ama Youtube gibi yerlerde tek ip üzerinden sınırlama olduğundan sorun yaratır. Açık söylemek gerekirse çok detaylı işlemler yapılmak istenirse yapılabilecek bir süreç ama cihaz ve maliyet :) Biz şirket kurulumunda 1+1 ya da 2+1 hat kullandığımızdan VPN sunucusu kurup sabit ip bağlıyoruz. Bunun için küçük bir sunucu kurulumu gerekiyor. Ben yazılımsal tarafını pek anlamadığımdan oraya bir şey diyemiyorum.
-
Hocam aynı şekilde doğrudan optik girişli bir router ayarlasak ekipler kuruluma geldiğinde ont cihazı kullanmadan doğrudan fiber router şeklinde kullanım söz konusu mu ? (Ekip ilk kurulum aşamasında tanımlama yapacak)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlhsrdr -- 25 Temmuz 2024; 12:42:17 >
Bu konuyu zamanında çok araştırdım ancak TR'de bunu yapabilen olmamış. SOL dediğiniz gibi direk ONT'li Router ile kurulum yapıyor zaten.
-
Herkese merhaba arkadaşlar. Sakarya / Serdivan ilçesinde yaşıyorum. Konu açıldığından beri neredeyse takipteyim konuyu. 100Mbit VDSL kullanıcısıyım yaklaşık 5 6 yıldır. İlk zamanlar çok güzeldi portlar yoğun değil sorun çıkmıyordu. Son zamanlarda portlar full dolu olduğu için akşam saatlerinde ve hafta sonları hız düşmeleri, ping vs çok sorunlar çıkmaya başladı. Burada arkadaşların söylediği tüm taktikleri denedim ama bireysel müstakil eve bir türlü Fiber çekimi sağlayamadık. Ümit beyden tutun Telekom il müdürü Samet beye kadar dilekçe yazdım. Müstakil olduğum için yatırım yapmak istemiyorlar diye düşünüyorum. Alt sokağımda ve üst sokağımdaki yeni yapılara gelen fiber bir türlü bize gelmedi. Saha dolabı sokağımızın hemen başında 80 90 metre gibi bir mesafede. Fiber olan binalara havai hat olarak gidiyor kablolar. Yaşadığım bölgede yer altında değil altyapı.
Önceki gün görüştüğüm bir yetkili kurumsal olarak istek yaparsan bedeli karşılığı çekilir dedi bende gittim kurumsal birime. Evimizin altında küçük işletmemiz var onun adına başvuru yaptım. Bakalım ne kadar bedel çıkacak bize. Makul bir fiyat çıkarsa hemen yaptırmayı düşünüyorum. Gelişme olursa buradan aktarırım sizlerede. Fibere giden yolda herkese bol şans diliyorum 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X