Bireysel olarakta özel proje teklifi isteyebilirdin. Adım attığın bu yolda sana bol bol sabır diliyorum. Umarım güzel gelişmeler olur :) |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (38. sayfa)
-
-
Bir ara mikrotik kurdum hocam o zaman türknet vdsl +sol olacak şekilde load balance yaptım. Ama porttu nattı mikrotikte bir türlü beceremedim açıkçası geri sattım. Vpn işi kolay zaten synology nas kuracağım onda vpn çok basit ve hali hazırda virtual machine de dsm kurdum ve taş gibi çalışıyor. 1gbit çok rahat yeter amacım upload 50mbit olduğu için onu çoğaltmak. Şubelerim daha hızlı ulaşsın nasa niyetim o. 30₺ den ayda 900₺ ye turbo yükle 100 parası vereceğim olmadı. Sol keşke 1000e 1000 verse ama nerde o günler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Annemin evinde de öyle de bu sol modemi köprüleyemez miyiz acaba?
Verdikleri modemin root şifresi mevcut ise belki yapılabilir. Öncelik siz 2. hattı almaya çalışacaksınız o zaman. Olurda alırsanız artık çok portlu ont mi verirler, yoksa 2 tane modem mi kurarlar bilmiyorum.
Diyelim ki size 2 modemli sistem kurdular. Bu ikiside modem olarak görevini yapsın. Onların çıkışlarından kendi routerınıza wan bağlantısı yapsanız işinizi görmez mi? 2 tane sabit ip alacaksınız. SOL ün verdiği modemlerden routerlara DMZ açarsınız. Router üzerinden de ilgili cihazlara port açarsınız. Aklıma bu fikir geldi şimdilik.
-
Zaten bi gelsinler bakacağım dmz çözerse devam ederim ben ileri olası senaryoları düşünüyorum. Şuanki sol modemi takınca keenetic routera vpn servera asla ulaşamıyorum
Hocam hayırlı olsun süreci aktarmayı ihmal etmeyin lütfen
-
Bireysel olarak kabul etme il müdürlüğü sadece kurumsal olarak yapabiliriz dediler. Yoksa bireysel olarakta denedim şansımı.
İnşallah bakalım teşekkür ederim. Ne fiyat çıkacak çok merak ediyorum. Gelişmeleri aktaracağım merak etmeyin 😊
Beni hala arayan yok. Mevcut sol modemi taktım. DMZ açtım. Güvenlik durumunu devredışı yaptım ama malesef keenetic cihazıma vpn yapamıyorum. Nas cihazıma erişemiyorum. Ne lanet birşey bu sol modemi. Hala kurulumada gelen giden yok. Milleni sitesinde de hala en fazla 100mbit çıkıyor.
-
Önceden keenetic modem üzerinden yine keenetic marka router kullanıyordum. Modemden DMZ'i router'a aktif edip, router üzerinden port açarak kullanabiliyordum.
-
Siz de sabit ip mi var yoksa keenetic domain mi kullanıyorsunuz?
-
KEENDNS kullanıyorum hocam. Bedava mis gibi adres.
-
portları tek tek sol modemde de mi açayım? doğrumu anladım? O zaman DMZ manası ne ki?
-
Bu şekilde performans beklemeyin ama.
-
valla 2 yıldır kullanıyorum. Şöyle düşünün telefondan veya laptoptan evdeki pc me steam link veya moonlight ile bağlanıp mis gibi oyun oynuyorum. Bir nevi kendi geforce now ım vardı.
20mbit upload ile evdeki pc yi wake on line yapıyorum. Nas kurdum ona resimlerimi dosyalarımı yedekliyorum. Aktif kullanıyorum yani dibine kadar. He şu bahsettiğim proje olursa elbette sabit ip alacağım. Ama şuan kendim için kullanırken mis gibi çalışıyor.
-
Sabit ip olmadığı için sanırım keenetic üzerinde altdomain oluşturmanız yeterli. Domain ayarları - Alttaki menü. Access to Web Applications Running on Your Network
Daha sonra test.xxxx.keenetic.pro adresinden ilgili hostun ilgili portuna yönlenmesi lazım.
-
konu dışı oluyor kusura bakmayın ama öncelikle,
Hocam kenndns adresi çalışıyor. Uzaktan modem arayüzüne erişiyorum. Ama ne vpn ne nas hiçbirşey yok. Şimdi sol modemde de portları açıyorum bakalım ne olacak
-
CGNAT - TT 1000/50Mbps - SSTP VPN - KeenDns
Sabit IP - Metro Eth 100/100 - SSTP VPN - KeenDns (Sabit IP olduğu için zaten direct mode olarak çalışıyormuş. Sunucu adresine keendns veya ip girilmesi fark etmiyormuş)
Test yaptığım internet hattı metro eth 300/300
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 26 Temmuz 2024; 13:31:13 >
-
KeenDns altdomain ile hic port acmadan uzaktan mikrotik e baglanabiliyordum. Sabit ip varken modemden router a dmz açıyordum, routerdan ilgili portu açıp o şekilde kullanabiliyordum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oda port istiyor zaten girdiğiniz için erişebilirsiniz. Ama sadece 80-443 alan adı için port sağlıyor o alan adına bağlıyor. Ama malesef diğer işlerde iş görmedi. Bi
Şekilde çözersem yazacağım. Bu konuyu daha fazla dağıtmayalım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X