Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.188
Cevap
24
Favori
69.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: byorkouk

Oda port istiyor zaten girdiğiniz için erişebilirsiniz. Ama sadece 80-443 alan adı için port sağlıyor o alan adına bağlıyor. Ama malesef diğer işlerde iş görmedi. Bi
    Şekilde çözersem yazacağım. Bu konuyu daha fazla dağıtmayalım

Eğer CGNAT varsa port kısmının bir önemi yok çünkü trafik cloud olarak çıkacak. Altdomain kullanarak açmanız gerekiyor aşağıdaki gibi.

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Sabit ip var ise port açılması gerekli.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

hocam şuan oradan nas.kenndns açtım. 5000 port verdim nasın o geldi. Vpn için bakıyorum şuanda. Onun portlarıda vpn. falan diye açıp deniyeceğim. İnşallah olur. O zaman şubelere vpn açıp erişim sağlatacağım. Olmadı özelden rahatsız ederim sizi.

Buarada Turkcell superonline hala dönmedi bana hatla ilgili. İnşallah 1 ay sürmez. Hala eski hat aktif kullanıyorum

• byorkouk kullanıcısına yanıt
    Vpnler icin altdomain acmaniza gerek yok. Client tarafinda sunucu adresini xxx.keenetic.pro seklinde yazmaniz yeterli. Kullanicilar kismindanda ilgili kullaniciya vpn yetkisini vermeniz lazim. Her bir sube icinde dilerseniz oraya ozel kullanici adi acabilirsiniz. Özelden yardimci olurum takildiginiz yerde. Sol tarafinin işleyişini hic bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadir_akkus K kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam :)

• Merhabalar, konunun 39 sayfasını da tek tek okudum ve bu kadar insanın özel proje ile fiber sahibi olması beni umutlandırmadı değil. Sürece oldukça uzak olduğum için sizden bilgi almam gerek.

Şu anda TürkNet VDSL kullanıcısıyım yani bakır altyapı sahibi TT. Önceden 100 mbps kullanıyordum VDSL ile fakat yakın zamanda komşulara internet bağlamak için benim binamdaki telefon kutusunu kullandıklarından hızım 75 mbps’e geriledi. Yarın bir gün başka biri alınca hızım 50’ye belki daha aşağıya düşecek o yüzden özel proje ile fiber sahibi olabilir miyim öğrenmek istiyorum.

Dediğim gibi TürkNet kullanıcısıyım bu yüzden konudaki arkadaşların yaptığı gibi TT bölge müdürlüğüne dilekçe ile başvurma imkanım var mı emin değilim, özel proje ile fiber sahibi olan herkes mevcutta TT kullanıcısı mıydı? Ben mevcutta Türknet kullanıcısıyken TT müdürlüğüne başvursam beni muhatap alırlar mı yoksa öncesinde TT müşterisi mi olmam gerek?

Özel proje ile fiber sahibi olacaksam TT müşterisi olmaya da hazırım, sadece bilgi almak için bu soruyu soruyorum. Yanıtlarınız için teşekkürler.

• cuberen C kullanıcısına yanıt

Baktığınızda bende netspeed abonesiyim. Ücreti ile çıkarıyorlar. Şuan ben beklemedeyim ilerki süreçlerde yazımı güncelleyeceğim.

• copierbond64 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Netspeed kullanıcısıyken TT müdürlüğüne bizzat gidip dilekçe mi bıraktınız yoksa birileriyle mi konuştunuz? Dilekçe bıraktıysanız dilekçe örneği yollayabilir misiniz farklı sağlayıcıdan müşteriyken nasıl bir dilekçe vermek gerekiyor örnek olması açısından

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yeri gelmişken konuya başlayayım o zaman. Sonraki gelişmelerde güncelleme olarak giderim.

Btk ve mail olarak Türk Telekoma evimin yakınındaki fiberi açıklayıp (harita dahil), fiber isteğinde bulundum. Gelen cevaplar ise klasik fiber görünen binada dahil fiberin olmadığı ve evime verilemeyeceği yönündeydi.

Sonrasında ise denemek için linkedin üzerinden (9.7.2024 19:01) Türk Telekom ceo'su Ümit Önal beye yazdım. 1 saat sonra (saat 20:02) arkadaşları bilgilendirdiğini ve tarafıma döneceklerini söyledi.

1 saat sonra (21:03) müşteri hizmetleri beni aradı. Durumu anlattı ve bende anlattım. Dedim ki gerekirse ücretini ben vereceğim diye belirttim not alındı. 

10.7.2024 16:05 yani 19 saat sonra tekrar müşteri hizmetleri aradı. Projenin çizildiğini hattın özel olarak çekilebileceğini, ücretini kabul edersem yapacaklarını belirtti. (21.000 TL)

Bana netsped ile konuşmam gerektiğini onların aracı olacağını söyledi. Tabi burada diğer firmalar sadece alt yapıyı kullandığı için aracılık yapmıyorlar.

18.7.2024 Türk telekoma gittim. Durumu önce güvenliğe anlattım. Küçük şehir olunca pek yaptıran yok sanırım o yüzden biraz kafaları karıştı. Sonra proje planlama bölümü ile görüşüp ilgili yere yönlendirildim.

Orada baktık mailde 21.000 tl ceo özel olarak yazmaktaydı. Tamam yapalım ne yapacağız dedim. Hemen ticari ilişkiler bölümüne gönderildim. 21.000 + kdv + öiv + damga vergisi derken 27.500 TL tutar çıkarıldı.

Bende tamam dedim. Bana Banka bilgileri ve proje numarası verildi.

23.07.2024 tarihinde dekontu çıkarıp teslim ettim. 

Şuan için bekliyoruz sadece.

• copierbond64 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam ben de şansımı deneyeceğim özel proje istiyorum diyerekten. Gelişme oldukça aktarın lütfen.

Hocam selamlar. Bende özel proje ile çıktığım yolu ücretsiz dönüşüm ile bitirdim. Öncelikle bağlı olduğunuz müdürlükteki planlama bölümüne gidin ve fiber dönüşüm istediğinizi belirtin. Bunun için ben dilekçe vs vermedim. Projeniz hazırlanır, onaya gider. İlgili yerde bütçe varsa dönüşüme dahil edilir. Eğer projeniz bütçeden dolayı onaylanmazsa o zaman özel proje istediğinizi belirtip teklif alın.

• Halen Adsl kullanmaktayım.TTelekom görevlilerinin evime keşfi için ne yapmalıyım.???(Fiber bağlantı)

Hocam şöyle bir converter var acaba sol modemde. Fiber kabloyu söküp buna takıp sonrada cat kablo ile keenetice taksam işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 28 Temmuz 2024; 1:31:47 >
    Daireye gelen fiber kablonun mutlaka servis saglayicinin verdigi ontde sonlanması lazım. Başka türlü çalıştıran olmadı bildiğim kadarıyla.

Tavsiye için çok teşekkürler hocam ama ben o kadar şanslı değilim muhtemelen. Saha dolabına mesafem yaklaşık 130 metre ve saha dolabının olduğu sokakta fiber altyapılı binalar var. Senelerdir bu şekilde. Bizim sokağımızda hiç fiber yok. Dönüşüm olacak olsaydı bu zamana kadar olurdu diye düşünüyorum ama yine de başvurunca ortaya çıkar herhalde.

Saha dolabı ile işiniz yok. Size fiber geldiğinde gidipte saha dolabindan kablo getirmeyecekler zaten. Mutlaka yeraltinda veya yerüstünde kasetler vardir. Talep yoksa veya altyapi yeterli ise durduk yere dönüşüm yapmazlar zaten. Planlama ile görüştüğünüzde durum belli olur. Bölgenize bütçe de ayrılmışsa yaparlar.

Haklısınız hocam bugün gidip baktım o bölgedeki evlere turuncu kablo yerin altından geliyor havada direklerde kaset göremedim muhtemelen yerin altında. Ama zaten saha dolabının olduğu yerde ayrıca telekom rögar kapağı da var yolda. Yani saha dolabı ve fiber kabloların bulunduğu evler bana yaklaşık 130 metrede. Bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak

Peki 2.el soldan çıkma ont alsam? Satanlar görmüştüm

Sol de seri no zorunluluğu var mı bilmiyorum.

Var ne yazık ki

• Patron12 P kullanıcısına yanıt
    Tek çarem soldakilere zorlada olsa ont cihazı ayrı olacak şekilde kurdurmak o zaman. Yoksa epey uğraşacağım

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.