Şimdi Ara

Özel Şirketlerin Çalışanlarına Köle Muamelesi Yapması (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
15
Favori
18.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu dünyada söylediğine inat her zaman işçinin hakkını tam veren. Sadece kendi cebini düşünmeyen işverenler elbet olacaktır. Tabi hala bana denk gelmedi orası ayrı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Kurumsalda çalışıyorum ve mis gibi tatil de yapıyoruz. Kusura bakmayın da öyle dandik yerlere giriyorsanız fazla şikayet etmeyeceksiniz.

Yabanci kurumsaldir o

Öyle. Hakkını ancak yabancılar veriyor.
  • Çok çalışan, değer katan ve farklı olan kazanıyor. Bunları yapmayanlar da haftada 6 gün 12 saat asgari ücretle sürünecek kusura bakmayın. Gün içinde çalıştığımız firmaların rezaletlerini görüyoruz, ben işveren olsam kimi insanlara asgari ücret bile vermezdim o kadar söylüyorum. İşini iyi yapan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, o insanlar da hakkını alıyor zaten. Kısacası işini bile kazanıyor.

Siz biraz olsun kendinizi sorguluyor musunuz? İşveren olsanız eminim kendini işe alınması konusunda bile arada kalırsınız lakin lafa gelince şikayet ediyorsunuz. Biraz kendinizi sorgulayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

Eğer İstanbul'daysanız özelden pastane isminizi yazın, pastane alışverişlerimizi oradan yapalım.

pastane ambalaji ureticisiyim :) pastanem yok yani.sadece pastanelere hizmet ediyorum.
    Pasta-tatli kutulari,plastik posetler ve kese kagidi uretimi yapiyorum.

Anladım, öyleyse bolca kazanç ve çalışma arkadaşlarınızla sizlere sağlık & sıhhat dilerim.

Pastane açacak olursak gerekli ihtiyaçlar için ilk müracaat edeceğimiz yer siz olursunuz.

• Weing W kullanıcısına yanıt
    Elbette haksızlıklar almış başını gitmiş. Bunun için yapabilecek kanunsal şeyleri kendisine anlattım ama işsiz kalmaktan korktugu için de harekete geçemiyor bu arkadaş.

Çok kötü bir durum gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lnsurgent

valla kusura bakmayın da, hepiniz iş veren veya oğlu olsanız aynısını yaparsınız,

para insanların gözünü kör ediyor

örneğin staj gördüğüm fabrika ( habaş - rahat 5 milyar dolar serveti var bilinen)

işçilere 10 kuruş zam vermek istemiyor

işcilerin maşşlarının fabrikaya zararı %2-3 diye biliyorum

bakalım sahibi ölcek 10 milyar serveti nereye götürcek

En Zenginleri sıralamasına bu yıl Mehmet Rüştü Başaran (yandaki fotoğraf) 773'üncü sıradan girdi.
    2010'daki haber

iyi yapıyor daha beter sömürsün.bu tarz adamlar yaranıyor bu işçi köylü tayfasına.sırtından kamçıyı eksik etmeyecek.biraz ssoyal hak ve zam versin hemen suistimal eder bu çakallar

• Bu millet "ispiyon kötüdür" diye düşünmekten bu halde. Arayın Alo 170 i şikayet edin.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin çevrenizdeki insanlar işini iyi yapıp hakkını alıyor olabilir. Bu olması gereken bir durum olmasına rağmen artık günümüz şartlarında bu istisnai bir durum haline geldi. Malesef isini hakki ile yapan fakat hakkini tam olarak alamayan o kadar insan var ki cevremde. Gorseniz inanin sasirirsiniz.

• headkoc H kullanıcısına yanıt
    Aslında bunu yazma amacım daha kötüsünü gösterip "halinize şükredin" demek degil.

Konu başlıgına istinaden insanların ne şartlarda çalıştıgına bildigim bir örnegi söylemek istedim.

Ben de istemiyorum insanların neredeyse köle gibi sömürülmesine ama öğrenilmiş çaresizlik durumu var çoğunda ve daha iyisine ulaşmak için bir adım atmaya bile cesaret edemiyolar

İnsan psikolojisi gerçekten çok farklı işliyor farklı durumlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Malesef bir iş kazası olmadan dava acma olaylari pek ise yaramiyor. Isveren her turlu hakli cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Orijinalden alıntı: lnsurgent

valla kusura bakmayın da, hepiniz iş veren veya oğlu olsanız aynısını yaparsınız,

para insanların gözünü kör ediyor

örneğin staj gördüğüm fabrika ( habaş - rahat 5 milyar dolar serveti var bilinen)

işçilere 10 kuruş zam vermek istemiyor

işcilerin maşşlarının fabrikaya zararı %2-3 diye biliyorum

bakalım sahibi ölcek 10 milyar serveti nereye götürcek

En Zenginleri sıralamasına bu yıl Mehmet Rüştü Başaran (yandaki fotoğraf) 773'üncü sıradan girdi.
    2010'daki haber

iyi yapıyor daha beter sömürsün.bu tarz adamlar yaranıyor bu işçi köylü tayfasına.sırtından kamçıyı eksik etmeyecek.biraz ssoyal hak ve zam versin hemen suistimal eder bu çakallar

valla haklısın,

bana kalırsa çok bile veriyor,

kimisi 3k 2.5k alıyor ama o adamlar hakkıyla alıyor ona birşey diyemem cok zeki ve iyi yapanlar var
    ama yatanlara 2k veriyor, yatanlarda biz nie 3k almıyor diyor, bende adamla beraber sövüyorum aramız bozulmasın diye, içimden geçen çalışsaydın başka iş yapsaydın diyemiyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Weing

Bu dünyada söylediğine inat her zaman işçinin hakkını tam veren. Sadece kendi cebini düşünmeyen işverenler elbet olacaktır. Tabi hala bana denk gelmedi orası ayrı :)

biraz zor gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Bazen diyorum memleketin tek enayi iş vereni ben miyim..

Pastanelere ambalaj üreticisiyim

Çalışanlarıma nerdeyse haftada bir pasta tatlı dağıtmam dan mı bahsetsem

Her bayram babamdan gelen alışkanlık çift maaş vermek mi..

Milleti yemeklere götürmek mi..

Aynı işi yapıp benim 3 katım kazanan patron arkadaşlarım 2-3 ay maaş dağıtmayıp milletin alın teri parası ile ev araba aldıgından mı bahsetsem..

Benim ticari anlayışım 10 lira kazanıyorsan bunun 7 lirası maliyettir

1 lirası kendi geçimim

1 lirası gelecek için ayırırım

1 lirasını ise benim için emeği geçenlere , eşe dosta harcarım..

Gerçekten helal olsun. Adam gibi adamsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Of Hades

Gençleri uyandırmayın üniversite bitirmenin her şeyin sonu olduğunu zannediyorlar. Halbuki hayat yeni başlıyor.

Üniversite okuyan adamda ben beyin aramıyorum. Bu ülkede en boş beleş iş üniversite okumaktır. Erken yaşta hayata atılıp iş kursalar paraya para demeyecekler oysa...

Mühendisler asgari ücretle çalışıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

İki yılı geçkin bir süredir bu köle düzeni yüzünden işsizim o yüzden evlenmedim borç harca girmedim dilenciler bile ayda en az 5000tl kazanırken, eşime çocuğuma vakit ayıramadan köle tacirlerine malzeme olmayı tercih etmiyorum iki üniversite mezunuyum yaşım 38, 7 yıldır nişanlıyım böyle ölürsemde ölürüm kardeşim.

Benzer durumdayız... Ben de 30'lu yaşlarda bir insanım ve 16 yaşımda calismaya başladım. Hem çalıştım hem okudum. 18 yaşımda işletmecilik yapmaya başladım. Kendi işlerimizi yürütürken günde kaç saat nasıl bir hevesle çalıştığımı, birçok keyfî şeyden nasıl ödün verdiğimi epeyce kişi gördü... Lâkin ne zaman işlerimiz iflas etti, ailemiz dağıldı falan, ondan sonra özel sektörde maaşla çalışmaya başladığımda binbir çeşit alçaklık ve fırsatçılığa tanık oldum, ki sonunda pes edip epey bir süredir kenara çekildim...

Şu anda Türkiye'deki laçkalaşmış iş ortamı tıpkı binlerce yıl önceki Firavun zamanlarını andırıyor. Modern zamanların kölelik temsilcileriyiz!

• Yani Elhamdülillah Müslümanım ama söylemeden edemeyeceğim;

Bazı Türkiye iş yapan, hatta Türk, Hristiyan patronlar var; adam paskalya, şükran günü ne varsa tatilini veriyor. Bir de senin resmi ve dini bayramlarında izin veriyor.

Adam Yahudi (!), Ramazan ayında elemanlarına iftarlık koli dağıtıp, iftarını evinde yapsın diye erken çıkış veriyor !

Bizimkiler biliyoruz. İşte yukarıda okuyun. Çoğu kendine laf bile söyletmez.

Denetleyiciler...
    Size bir olay anlatayım. İş yerinden çıkan biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet ediyor. "Mesai yaptım ama paramı alamadım" diye... Oradaki memur denen şerefsiz adam, patronu arayıp "siz fazla mesai yaptırıp, insanlara parasını vermiyormuşsunuz" diye TELEFONDA soruyor. Patron da "yok öyle bir şey " diyor. O adi, şerefsiz memur da "Ben zaten ona inanmamıştım" deyip telefonu da dosyayı da kapatıyor. Daha ne anlatayım size. BU adi herif çoluğuna, çocuğuna senden, benden kesilen paralarla evine ekmek götürüyor.

• headkoc H kullanıcısına yanıt
    İnşallah kardeşim

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Hemen iş başvurusu yapıyorum size
  • OceanMaster kullanıcısına yanıt
    Öncelikle karşınızda çocuk yok bizde iş hayatının bi köşesinden içerisindeyiz yıllardır. Hani lise öğrencisi değil 2 tane yüksek lisans bitirmiş biri var karşınızda. ki birinde iş hukukunu baştan sona öğrenmiş bulundum. Toz pembe bakmak değil haklarınızı bildiğiniz zaman işverene karşı koz kazanıyorsunuz. Bu kozları da iyi kullanırsanız size kötü davranan/davranmış işverene illallah dedirtebilirsiniz. Elbette evli çocuklu kişiler için dediklerim çok yapılabilecek şeyler değil uğraşlı ve zor çünkü orası kabul. Ama şunu anlatmaya çalışıyorum işe iadeyi de tazminatı da çok güzel geri alırsınız. Her işyerinin birsürü kanun ihlali var mesela illa koz istiyorsanız. Bi çalışan alındığı zaman kolay değil öyle çıkartmak hele de kişi kendi iş tanımını gayet güzel yerine getiriyorsa. Bir sürü emsal mahkeme kararı var işe iadeyle ilgili büyük küçük envai çeşit firmaya karşı. Dişli olmanız ve haklarınızı iyi bilmeniz lazım sadece. Bende az ezilmedim eski işverenimin altında burada yazan herşeyi bende bizzat yaşadım. Tabi bekar olduğum için rahatça istifayı basıp çıkabildim de. Herneyse bi taraftan dediğiniz doğru mecburiyet konusu öyle gerçekten. Hani işe çok ihtiyacı olan, iş seçme lüksü olmayan kişiler mecburen imzalıyorlar o sözleşmeleri. Ben imzalamam çünkü içeride başıma ne geleceği belli, ama bu da benim maddi anlamdaki rahatlığımla ilgili tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: killersred

Anladığım kadarıyla iş bilinci olan kişilersiniz. Bence kurumsal bir şirkete başvuru yapın sizin için daha iyi olur.

Yok hocam ben daha bir ünide hazırlık öğrencisiyim ve özel şirkette stajerlik yapıyorum. Aslında benim sitemim çalışanlar içindi. Ben başlayalı fazla olmadı ve tatilde gitmek bana çok koymuyor ama ordaki çalışanlarla çok yakınım ve onların gitmesi benim canımı sıkıyor. Cidden sömürüyorlar çalışanları. Ay sonu da çıkıcam zaten işten.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.