merhaba bundan yaklaşık 5 ay önce celeron 2.44 olan işlemcimi daha verimli oolur umuduyla p4 2.66 ile değiştim araştırmıştım ikiside aynı tür... fakat celeronla oynadığım hiçbir oyunu p4 ile oynıyamıyorum.....daha sonra termal macunu kurallarına göre sürdüm ama yine aynı sonuçla karşılaştım... şuanki sistemim p4 2.66 cpu--gg8s648rz-c anakart---2*512+256*1 ddr ram---256x1650 ddr2 ekran kartı---ve 160 gb hddsk....vs.. ne yapmalıyım acaba yardımlarınızı bekliyorumm....bu arada sıcaklık seviyesi oyuna girerkende normal masaüstü işlemlerdede hep aynı 32-37 derece arası... ama oyunlarda ya ekran kararıp donuyo yada oyun ekranında donuyo ve işlem yapmıyo...tekrar reset atmam gerekiyo.....:S:S
bios güncellemeyi denedinmi? uyumlu anakart olsa bile, işlemci taktığında çalışsa bile tam destek için bios güncellemesi gerekebiliyor. bios a gir ve system information kısmına bak. işlemcinin adı/özellikleri gözüküyormu bak. gözükmüyorsa dediğim olay vardır işlemci çalışsa bile bios tam tanımıyordur. bunun haricinde işlemci ikinci el olduğundan dolayı problemli olma ihtimali yüksek. sonuçta kitlenme problemi var. konu başlığı da bence alakasız olmuş sonuçta düşük seviye işlemciler daha çok, yüksek seviye işlemciler daha az kitlenir diye bi kaide yok. verimlilik farklı ben performans sorunu var sandım mesela konuya girerken. yazdığın sıcaklık değerleride kitlenmeye sebebiyet verecek boyutta hiç değil bu arada.
birincisi Multeci'nin dediği gibi bios ta olabilir ama bir sitede okudum az önce paylaşayım http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/8S648-RZ.html senin anakartın desteklediği CPU lar...bios versiyonları da var..."any" diye yazdığından versiyon önemli değil gibi gözüküyor... ikincisi ise p4 2.6 desteklemiyor diyor(not supported), 2.66 GHz 533 MHz FSB, Northwood destekliyor....sizinki 2.66 değil mi?(emin olmanız için sordum) işlemci ile ilgili bilgiler ise: http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_4/Intel-Pentium%204%202.66%20GHz%20-%20RK80532PE067512%20(BX80532PE2667D).html doğruluğuna CPU-Z programı ile bakın derim ve olmadı işlemciyi çıkartıp üzerindeki bilgileri bir kenara yazıp karşılaştırın üçüncüsü ise belki POWER yetersiz geliyordur... ama p4 max 76.54 watt çekiyormuş...celeron ise 72.43 watt mış ayrıca o sitede 2.44 bulamadım... 2.4 ghz olana baktım...netten de arattım 2.44 lük işlemciye rastlayamadım
arkadaşlar bilgiler için çk teşekkrler ama bios güncellemeside yaptrmıştım.... bilgisayarcıma getrdigimde uyumlu oldgunu solemişti skt478 533mhz nin bende almıştım...bide sole bi sorun warki celeronu tekrar taktığpımda oda eski performansı veremiyo oyunlarda olsun...