< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pahalı kalitesizlik (4. sayfa)

-
-
2-3 senedir meyvenin bile en adisi geliyor pazara. Adamlar olmamış kayısı, çürük çarık şeftali satıyorlar. En tatsız ihracata gidemeyecek kirazlar satıldı.
İşin kötüsü satamıyorlar. Tezgahta fiyatı görenler almıyor. Sadece aklımı karıştıran konu geçen hafta pazarda satılamayacak kadar güzel kiraz vardı. Herhalde içinde bir pislik var ihracattan döndü iç piyasaya itelediler.
Diğer konular ilgi alanımda bile değil. Beklentim yok. Dışarıdan yemek içmek bitti. Hem kalite düştü hem de pahalandı. Zaten doyurmuyor. İyi ki eski zamanı gördük yedik içtik bolca şimdikiler bırak cipsi hamburgeri güzel bir ekmek bile bulamaz. Biz peynir, ekmek, domatesle büyüdük hepsi de kaliteydi. Kokusu vardı tadı vardı. 20-25 sene önce yediğim ekmeği, domatesi ve peyniri parasını versem bile bu devirde bulamam.
-
yas kac 37 mi 38 mi ne anlatiyorsun burada ?
Goren duyanda 50 li yaslari devirmis adam sanir
85 li adam gelmis burada edebiyat yapiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem pahalılık, hem kalitesizlik, hem de her noktada sorun çıkması yaygın hale geldi, susup çekiyoruz. Ülke de inişte, ayakta uyursak, donuk kalırsak, kendimize gelmezsek, toparlanmazsak sonuç böyle olur tabii.
-
her şeyin en dandiğini yiyoruz 3 harfli markette köşeye kurabiye koymuşlar el yapımı yazıyor içinde palm yağı var glukoz var onu yediğin an direkt başın ağrır 2 saat. sonra adamlar dondurma kıyaslıyor avrupada %20 meyve bizde binde 2 var. direkt suyu dondurup ilacı atıp dondurma yapıyorlar. aynı şey üst baş ayakkabıda geçerli. 600 700 e indirime giren adidas falan varsa sakın almayın özellikle hb gibi yerlerden %200 çakma adidas üstü 2 giymede kırılır kırışır. birde geçen yazı okudum gıda fiyatları dünyada %17 mi ne düşmüş bizde %60 artmış. tl mi değersiz yoksa bu dünya tr ile ilgili başka bir şeyi mi fiyatlıyor anlamadım. yani sanki afganistandan beterizde haberimiz yok. 5 6 ay önce ki endenozya videosu izliyorum adam kuru çeviriyor şimdi çeviriyorum 2 katı olan paramız 0.60 katları ediyor daha değersiz . bence tüm dünya başka bir şeyi fiyatlıyor büyük ihtimal siyasal islamı hırsızlığı yolsuzluğu düzelmeyeceğini hesaplıyor
-
Pahalı olan sadece bize pahalı olduğu sürece, çöplük artıklarını yemeye devam edeceğiz. Aslında %200 olan enflasyonu, %40 açıklayıp maaş zamlarını ona göre veriyorlar, bile bile lades oluyoruz da kimin umrunda ki?...
Kalmar mi diyelim bir mafi operatoru icin cok buyuk sozler
Lojistik yaaaa lojistik
Jetonun is emrin bol olsun
Yazik bu hayatta belki bir basari hikayen olurda onu paylasirsin diyecegim ama git biraz hava al iyi gelir belki
Demokrat dedesinin torunu
Deden ve İzmir belediyesi Guzellemelerinle zaten forumun eglencesisin
hoşbeşi çok severdim fiyatı 1,25 ten 1,75 tl ye fırladı pahalı geliyordu ama alıyordum
her gittiğimde en az 2 yada 3 tane alıyordum eşim çocuklarla yiyordum şimdi 19 tl (on dokuzzzzz) bırak 3 tane almayı 1 tane yi bile 2 3 ayda bir alıyorum lükse kaçıyor
altı üstü 1 tane gofret yemek lükse kaçıyor......
-
Hocam peynirleri gerçekten güzel hatta şu an geyiklideyim tatil dönüşü alırım 5-10 paket
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beler lütfen biri çıkıp bu çukur oluşumunda halkın neredeyse hiç bir konuda karar merci olmadığını, ona sunulan neyse onunla yaşamak zorunda olduğunun tek gerçeklik olduğunu dusundugunu söyleyebilir mi? Seçimler kalitesizlik vs zaten sizin kontrolunuzde değip ki, sadece laf olsun torba dolsun sembolik Seçimler yapabilirsiniz, sokak roportajlarinda bile her olayı halk seçiminin sonucu olarak gösterip algı yapıyorlar kinden nefretten kuduruyorum artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yabancı yerde alışveriş yapacaksam, oranın gedikli emniyet mensupları ve esnafı nerden alıyor, illa bulurum.
10 yıldan fazla oluyor, yolum düştüğünde alırım, çizgilerini değiştirmediler hiç.
Geyiklideysem sabah 6,5-7 gibi illa çorbamı içerim. Yaz kış farketmezzz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 5 Ağustos 2023; 13:26:4 >
-
Çikolata da kaliteli gördüğüm tek marka Sarelle-Tadelle.
Bu marka eskiden paketlerinin içindekiler kısmında “genetiği değiştirilmemiş soya lesitini “ kullanılmış yazardı.
Daha sonra genetiği değiştirilmemiş ürünlerin yazılması yasaklandı. Ben başka çikolata gofret almıyorum, bir ara Torku almıştım, onlar da pancar şekeri kullandıkları için, sonradan bazı ürünlerinde glikoz şurubu kullandıklarını öğrenince üzülmüştüm.
Kot pantolonlar konusu cidden doğru. Levis bile alsam bir süre sonra bacak arası eriyor ve yurt dışındaki ürünlerde böyle bir sorun yok. Pandemiden sonra enflasyon hepten çıldırdığı için ucuz ve kalitesiz marka pazarı olduk. Birçok firma sessiz sedasız çıktı gitti.
-
Yabancı ürünlere hep hayrandık ama arada yerli de olsa satın aldığınız zaman pişman etmeyen ürünler vardı, şimdi çer çöp...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ya meyve sularına ne demeli meyveli içecek yazıp oralet nazo satıyorlar alakası yok meyveyle. üzerinde nektarin yazsa dahi birkaç markada bildiğin nazo tadı var.şuan sadece meyözün nektarin olanını alıyorum oda cam şişde diye yoksa bırakıcam.gazlı içecekte sadece Schweppes alıyorum.Toblerone
hariç hiçbir çikolata adı altındaki zehiri evime sokmam üreten karaktersizler o zehirleri kendileri ve çocukları yesin.peynirim köyden geliyor zeytin ve yağı kendi zeytinliğimizden...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoNaNıMcı -- 5 Ağustos 2023; 16:7:24 > -
bundan 2.5-3 yıl önce, bir restaurantta 100 tl karşılığında yediğiniz 1 porsiyon tavuk yemeği, şuan 400 tl oldu. bunda sorun yok. hayat pahalılığı şu bu, bildiğimiz durumlar. ama porsiyon da neredeyse yarı yarıya düştü. önceleri zam yapmamak adına gramaj azaltıp-porsiyon küçültülüyordu. sonra bu tavır kökleşti. bir yandan da zam yapılıyor. benim 3 sene önce yediğim yemeği yemek için ödediğim bugünün parası o günün porsiyonundan daha az yemeği ancak karşılıyor. şimdi hem ürünler küçücük hem de fiyatlar kocaman.
-
yazan oldumu bilmiyorum ama hükümet gıda üretimi yapanlara vatandaşa ürün verinde içine ne koyarsanız koyun minvalinde bilgi vermiş iddiası vardı,ilk başlarda bende inanmıyordum ama en sonki
"Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve “pide, lahmacun ve börek gibi ürünlerde kullanılan kırmızı etlerden histolojik doku örneğinin alınmamasını” kapsayan genelge"
bunu destekliyor,zaten millet fakir bari kalitesizde olsa beslendiğini sanmalarını istiyorlar
geçen gün şunuda yapmışlardı ,
"Ticaret Bakanlığı, dünyada azalan zeytinyağı rekoltesinin sebep olduğu artan dış talep ve dünya fiyatları sebebiyle yükselen dökme ve varilli zeytinyağı ihracatının yurt içi tüketici fiyatlarına olan olumsuz etkisinin devam ettiğini, 1 Kasım'a kadar ihracata yönelik ek tedbirler alındığını bildirdi."
konuyu açan arkadaşa katılıyorum,durum çok vahim ,teşekkürler akp
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X