Şimdi Ara

Pahalı kalitesizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
2
Favori
5.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden 'Parasını verelim de kalitelisi olsun' derdik tamam para yok ta kalite de kalmadı.Özellikle gıda sektörü tamamen yapay,katkı maddeli,tatlandırıcılı,kanserojen maddeler içeren içeriklerle dolu..yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız bana hak verecektir en basitinden farklı ülkelerde satılan dondurmalar ile ülkemizde satılan dondurmalardaki süt/şeker oranı bile çok farklı..eskiden bi magnum yerdik parasını verdik ama magnum yedik derdik en azından..şimdi 25 lira veriyorsun şeker yüklü krema yalıyormuş hissiyatı veriyor..ya da çikolatalar mesela eskiden çok rahat canımın istedi çikolatayı yerdim rahatsız etmezdi şimdi 40 50 gr çikolatalardan bi yiyeyim hemen bayıyor çok ağır geliyor.. meyvelerin bile eski tadı tuzu kalmadı bu sene doğru düzgün karpuz yiyemedim en son ne zaman iştahla çilek yediğimi hatırlamıyorum herşey saman gibi geliyor

bal alıyorsun sahte peynir alıyorsun 50 tane katkı maddesi var sucuk alıyorsun et dışında herşey var..

bi pizza yiyeyim deyip 250 lira veriyorsun dümdüz hamur geliyor..

oyuncak alayım dersin içi boş plastik şeyler 300 400 lira 2 hafta dayanmaz..

annemin gelin olduğunda aldıkları gardrop hala taş gibi kullanılıyor 40 sene oldu, biz 10 senede 3 defa taşındık bir sonrakine çöpe gidecek

elektronik eşyaların hepsi artık kısa ömürlü hep yenisini aldırmaya yönelik

levis kot pantolonum vardı 8 sene giymişyim cillop gibiydi şidmi en baba kaliteli markaların giyim ürünleri bile 2 seneyi görmüyor ne renk kalıyor ne sağlamlık..

Ve bu durum gitgide daha vahim bir hal alıyor...

• Ben bunu defalarca yazdim, hele ki bu fiyati sabit tutmak icin gramajlarin dusurulmeye baslandigi donemde.

Mesele fiyat vs degil, asil mesele yakinda parasini dahi versen kaliteli urun alamayacaksiniz. Aldiklarinizda hep hile, hurda olacak. Hepsi bir bir gerceklesiyor. Ancak ithal urunler belki kaliteli olabilir ama onlarin bile bize ozel olarak kalitesi bir tik dusurulmus satilmayacaginin garantisi yok. Ayrica herseyide ithal bulamiyorsun ha deyince.
    Geçen canım çekti Tutku alayım dedim. Tutkuyu da en son 4-5 sene önce yemiştim heralde dedim bir nostalji olsun. Ulan her ısırıkta boğazım yanıyor. Kalitesiz bitter çikolata efekti var resmen. Neyse 2-3 tane yedim baktım ağzım şeker doldu. 1 litre su içtim gitmedi şeker hissi. Yapacağınız işi diyip geri kalanları kuşlar yer belki diye çöpün kenarına koydum. Gerçekten kalite diye bir şey yok. Çikolata alacağım zaman Ritter Sport alıp yiyorum. Evet çok pahalı, ama ayda 5 kez yiyeceğime 1 kez yiyip en azından gerçek çikolata yiyorum. Size de tavsiyem az yiyin, ithal yiyin. Yerli malı yurdun malı kimse bunu kullanmamalıya döndü durum.

Her şeyin olduğu gibi bunun da sebebi ekonomi. Koskoca tarım bakanlığı göz yumuyor. Senin benim dememle keşke bir şeyler düzelse. Ülkenin yarısı ekmeksiz sofraya oturmuyor. Ekmek bile 7 lira, şehrine göre 10 lira.

Peynir fabrikasında çalışanlar sakın kaşar vs yemeyin diyor. Tavuk fabrikasında çalışanlar sakın tavuk yemeyin diyor. Daha geçenlerde ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde bulundu haberleri dolandı. Kim yiyecek bu yumurtaları ? Sen ben. Rusya'ya domates gider içinden türlü şey çıkar yine bizim soframıza gelir.

Kıyafetler kıza aynı şekilde.

Bu toplumun layığı budur. Her şeyin en kötüsüne en adisine layık. Ama hamd olsun ihalarımız sihalarımız var. Vatandaş alamasa da toggumuz var. Kocaaaaa sarayımız var. İtibarlı galaksi lideri reisimiz var. Feda olsun kdv'ler ötv'ler.

Şimdi ampul kafalılar gelir votondoş olomoyorso bo kodor togg nosol sotoldo ? Yaptıkları %10'luk hadi olsun %20'lik kesimin refahını diğer %80'e pazarlamak.

ZACHRY taşkınyoutube
    güldür güldür show
    https://www.youtube.com/watch?v=vqD59MecWpQ
    Ee napıcan Ortaodoğuda yaşıyorsun dışardan hiçbirşey yemiyorum param olsada yemiyorum.Türkiyede herşey rezil ve rezil olmaya devam edicek uzun vadede.Çok Çok birşeyler kaliteli olsa fiyatı dahada pahalı olucak Atıyorum sen o eski magnum kalitesi olsa onun fiyatı 150₺ olur. Anlamadığınız nokta şu bide fiyatlar pahalı değil biz fakiriz artık Paramızın alım gücü yok Dolar karşısında dibi gördü.Dolar 30 olucak.Dünyada herşey Dolara endekslidir bütün fiyatlar Dolar üzerinden belirlenir bu Ülke cahil oldukca asla kurtulamayacak yok biz Dolarlamı maaş alıyoruz dien embesiller bu hayata layık.
  • Krize enflasyona hoş geldin. Fiyat artar kalite düşer gramaj düşer. İ

52 kabul etmiyor gerçi onlara göre ilk 10 dayız. Ne krizi ne enflasyonu. Bas bas geç 52 dir 52 51 olmaz 53 olmaz.

Sağlam kandırıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde Sütaş ayranı 175 ml yapmış.175 ml ne lan çala çala içecek ayran birakmamislar.

• Markaların çoğu Avrupa'ya farklı Türkiye'ye farklı ürün üretiyor. Ambalajları aynı ama içerikleri çok farklı.

• Ben bunu defalarca yazdim, hele ki bu fiyati sabit tutmak icin gramajlarin dusurulmeye baslandigi donemde.

Mesele fiyat vs degil, asil mesele yakinda parasini dahi versen kaliteli urun alamayacaksiniz. Aldiklarinizda hep hile, hurda olacak. Hepsi bir bir gerceklesiyor. Ancak ithal urunler belki kaliteli olabilir ama onlarin bile bize ozel olarak kalitesi bir tik dusurulmus satilmayacaginin garantisi yok. Ayrica herseyide ithal bulamiyorsun ha deyince.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    Eker 170 ml vardı önceki yıllar. Eşantiyon olarak veriliyordu başta. Sonra direkt satışa geçtiler.

Pahalı kalitesizlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Ağustos 2023; 20:1:4 >
  • Pahalı kalitesizlikShow Ana Haberyoutube
    Abone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B "TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SORUMLUSU BENİM" MESAJI VERDİ, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM VAATLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ... ERDOĞAN, PARTİSİNİN SEÇİM ÇALIŞMALARINI ANKARA'NIN İLÇELERİNDE SÜRDÜRDÜ. GENÇLERLE ÖNCE SOSYAL MEDYADA BULUŞTU, BİRLİKTE DÖNER DE YEDİ.. Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber G+ Hesabı: https://plus.google.com/+showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTV
    https://www.youtube.com/watch?v=1w9sKWLCh4Q
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Pahalı kalitesizlik

• Uzun uzun yazmayacagim. Arz talep meselesi. Turk halkinin kaliteye talebi yok. Urunler de buna gore uretiliyor. Olay gayet basit.

• Almancı kardeşlerimizin ortaya serpme kahvaltısı;
    Pahalı kalitesizlik

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Üçü bir arada kahveler daha beter 20 gramdan direk 12 Gr a düşen var.

• Geçen 70 TL pide söyledim yeminle insla et yiyorum diye geçirdim içimden sakatat olur akciğer olur at eşek olur adamın günahını almak olur

• sabah 15 tl kır pidesi aldım kıymalı bayadır canım çekiyordu ulan bi ısırık aldım acı tat geliyor başka bir şey yok bi ısırık daha aldım aynı içini bi açtım sadece pul biber sürülmüş ekmek hemen geri dönüp pastaneye uğradım dediği şey ' kusura bakmayın üretim hatası' sanki fabrikadan seri üretimle çıkıyor

• Bu çok normal enflasyonda olsa minimum kalite minimum fiyat ile kar marjını yüksek tutmak tüm şirketlerin görevi. Sallıyorum sen afrikaya gidip en kaliteli ürünü üretip satmaya kalksan ne fark eder? Kimse alamaz kimse almazsa ne olur elinde kalır elinde kalan üründe bi tarafına kaçar. Şirketlerin açısından bakın her zaman onlarda haklı Sonuçta kaliteli süt kaliteli peynir bunları taşımaları vs hepsi bir masraftır. Bu masrafların karşılığında sana 1 dolarlık çikolata çıkartabilir onun yerine 0.20 centlik kalitesinde çıkarıyor. Ancak 1 dolar bizde 26 liraya denk geliyor siz 26 lira verebilecek misiniz 1 çikolataya o zaman kendini dövmenin anlamı yok ne kadar fakirsen o kadar kalitesiz yersin. Ülken ne kadar fakirse o kadar kalitesiz ürünlerle karşılaşırsın çünkü ülkenin ve ülke insanının bunu karşılayabilecek kapasitesi yoktur.

• Moueson kullanıcısına yanıt

150 ml ne zaman çıkar :)

• Senin Türkçe bilgindeki kalite anlattıkların daha düşük yalnız.
    Dil ve imla katliamı hat safhada.

• Ee napıcan Ortaodoğuda yaşıyorsun dışardan hiçbirşey yemiyorum param olsada yemiyorum.Türkiyede herşey rezil ve rezil olmaya devam edicek uzun vadede.Çok Çok birşeyler kaliteli olsa fiyatı dahada pahalı olucak Atıyorum sen o eski magnum kalitesi olsa onun fiyatı 150₺ olur. Anlamadığınız nokta şu bide fiyatlar pahalı değil biz fakiriz artık Paramızın alım gücü yok Dolar karşısında dibi gördü.Dolar 30 olucak.Dünyada herşey Dolara endekslidir bütün fiyatlar Dolar üzerinden belirlenir bu Ülke cahil oldukca asla kurtulamayacak yok biz Dolarlamı maaş alıyoruz dien embesiller bu hayata layık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunları ben de gözlemliyorum. Artık piyasa yerler ile kalite yerler fiyat konusunda neredeyse birbirine denk.

Kot pantolon için taksimdeki gerçek mağazalarında gerçek kaliteye yakın ürünler var. Fakat 600-800 TL daha pahalı olabilir.

Peynir olayını unut. Bir Ezine peyniri için Ezine'de 10 ayrı fabrika var. Hangisi hangi markaya fason üretiyor belli değil. Talep çok olduğu için büyük markalar bile tedarik için uyduruk peynir alabiliyor. Ama benim bu konuda aklıma koyduğum kimseyle paylaşmadığım bazı markalar var. (Buraya da yazmam)

Ha belki avrupa'ya doğrudan sattığımız yüksek kalite peynir istersen lüks otellerde restaurant'larda var tabi.

Ülkemizde yüksek kalite üretilen ne varsa astronomik ücret veren yurtdışı ülkelerine gönderiliyor hala.

Bizde de satılabilmesi için vatandaşın alım gücünün yüksek olması gerekli. Bu da ülkenin gelişmişlik oranıyla alakalı.

Ne kadar hızla gelişmiş bir ülke olursak o kadar hızla kaliteli ürüne bizim halkımız da ulaşmış olacak.

Gelişmek ise yollar, tüneller, köprüler, nükleer santraller ile olur ki önce sanayi bol enerjiye ulaşacak sonra bunlar her yere ulaşacak.

• TheDanışma kullanıcısına yanıt

Kıymalı kır pidesimi yaw onu Avrupa da vegan ürün diye sat. Üretiminde üç kere kıyma kıyma kıyma demişlerdir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.