Şimdi Ara

Palio 1.2 Sorunu Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Palio 1.2 var. Arac bazı zamanlarda yolda giderken birden silkelemeye başlıyor. Sonra debriyaja basıp sonra gaza bastığımda normale dönüyor. Bu sorunu her zaman yapmıyor. Özellikle 2. viteste yapıyor. Servise gittim. Servis carbon cleaner yaptılar, buji kablolarını kontrol ettiler fakat sorun hala devam ediyor. Benzine injektör temizleyeci filan katıyorum ama sorun hala var. Sürekli olmadığından dolayı servisde sorunu bulamıyor. Ayrıca debriyaj 10.000 km önce değişti ve yukarıda kavrıyor. Kalkışlarda silkeleme oluyor. Bununla ilgili bazı arkadaşlar aşağıya aldırmamı söylediler. Servisle görüştüm. Servis bunların ayarlamasının otomatik olduğunu fakat birşekilde(bana anlattı ama ben anlamadım) hallettiklerini fakat bu seferde debriyajın sertleştiğini söyledir. Sizce ne yapmalıyım.
    Sevgiler.

• bu sorunu devir yüksekken mi yapıyor (en az 2000 devir ve üzerini kastediyorum) yoksa avans vuruntusu şeklinde bir silkeleme mi?eğer avans vuruntusu değil yani devir yüksek iken silkeleme oluyorsa debriyaj ile ilgili olabilirde olmayabilirde..bunun tespiti de senin kullandığın şartlarda ustanın arabayı kullanması bi süre..
    ayrıca yakıtını aldığın yerde önemli kalitesiz yakıttan da olabilir şikayetin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 5 Ekim 2006; 10:44:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem09

bu sorunu devir yüksekken mi yapıyor (en az 2000 devir ve üzerini kastediyorum) yoksa avans vuruntusu şeklinde bir silkeleme mi?eğer avans vuruntusu değil yani devir yüksek iken silkeleme oluyorsa debriyaj ile ilgili olabilirde olmayabilirde..bunun tespiti de senin kullandığın şartlarda ustanın arabayı kullanması bi süre..
    ayrıca yakıtını aldığın yerde önemli kalitesiz yakıttan da olabilir şikayetin..

silkelemeyi gaz verdiğinde yapıyor .anladığım kadarıyla potansiyometreden.

buji ya da kablolarından olduğunu sanmıyorum

hidrolik debriyaj ile kesinlikle oynatma.dedikleri doğru sertleşir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.