genel olarak çokca rastlanan bir sorun olmasına rağmen hiç bir çözüm bulunamadı.radyatör ok,fan ok,fan müşürü ok,devirdaim kabloları ok.son zamanlarda bide şöyle bir sorun başladı araba su içiyor sürekli.4-5 günde suyunu bitiriyor.2 defa conta değiştirdim sanki 6 ay-1 yıl arası bir sürede tamirciye gidiyoruz klasik hikaye su kapağını açıyor su fışkırınca conta yanmış abi diyor gerisi hikaye.napacağımı şaşırdım.sizce ne yapmalıyız?
Merhaba sizin büyükolasılıkla regilatörünüz delinmiş buda lpg suya karışıyor oda basınç yapıyor ustada conta yanmış zandediyor bunun nedeni 1lpg sisteminiz çok eski olması 2 fazla antifiriz konması bir regilatör degiştirin sorunuz büyük olasılıklagidecektir saygılarwww.cetinsayotogaz.com
saol ustacım,lpg sistemim sıralı atiker sistem 2 yıl olmadı 3-4 ay sonra 2 yıl olcak,arabaya özel olarakta antifiriz koymam genelde.peki regülatör ün delinmiş olduğunu bilgisayara takıldıgı zaman anlaşılabilir mi? çünkü 25.000 km yaptım lpg ile ve her 10 binde bir bakıma götürüyorum filtre değişimi için ve yakın zamandada bakıma gittim.eğer görünüyorsa usta büyük ihtimalle görürdü diye düşünüyorum çünkü.ayrıca bir keresinde özel bir baktım yaptırdım ustaya garanti çerçevesinde enjektörü değiştirdi.ama malesef çözüm bulamadık hala. çok sağol yardımların için.
bilgi sarayda görülmez regilatörün su girişlerini iptal edin yolaçıkın benzin konumunda kullanarak kontrol ediniz yine hararet yapacakmı öyle kontrol ediniz
1-Aracınızın genleşme kabının kapağını açarak koklayın gaz kokusu geliyormu, yada lpg servisine giderek dedektörle kontrol ettirin. 2-Silindir kapağınız çatlak olabilir ve sutu eksoz dan atıyor olabilir. Geçmiş olsun.
abi kapağa baktım bugün gaz kokusu yoktu,fakat su paslıydı böyle çamur rengi gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_altunel
abi kapağa baktım bugün gaz kokusu yoktu,fakat su paslıydı böyle çamur rengi gibi.
Yeni conta yapılmış araçta temiz su çıkmalıydı enazından :((
Siz o motorcunuzu değiştirin ve başka motorcudan destek alın, Muhtemelen silindir kapağınız çatlak ve oradan su kaybınız oluyor egsozdan çıkıp gittiği içinde kaybı bulamıyorsunuz. Silindir kapağı sökülerek test e sokulmalı. Geçmiş olsun.
genelde torpidonun altından şırıl şırıl ses geliyordu,hatta boru delinmişti değiştirdik,şimdi hala ses geliyor.bugün arabayı park ettim.devirdaim ibresi yarıdaydı fanda güzel çalıştı fakat araba su döktü altına anlamadım kafayı yiyecem bu gidişle abi.
ha bu arada yardımların için çok sağol Faruk abi.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_altunel
genelde torpidonun altından şırıl şırıl ses geliyordu,hatta boru delinmişti değiştirdik,şimdi hala ses geliyor.bugün arabayı park ettim.devirdaim ibresi yarıdaydı fanda güzel çalıştı fakat araba su döktü altına anlamadım kafayı yiyecem bu gidişle abi.
Nereden kaçırmış görebildinizmi ?
malesef abi akşam olduğundan göremedim yarin bi daha bakacam sorun olcak mı olmuyacakmı diye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme