Şimdi Ara

PANASONİC 2011 MODEL TX-P42ST33 PLAZMA SAHİBİ OLANLAR VE OLMAYI DÜŞÜNENLER (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
47.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sedat27

merhabalar
    P46ST30E aldım bugün.yarın gelecek.
    vatandan 1699 tl /10 taksitle aldım.plazmalar konusunda ki tüm kötü önyargıları bir kenara atıp riske girdik.umarım mahçup olmayız.

tek soru işaretim pc girişi olmaması.
    dvi-hdmi dönüştürücü aldım.bununla bağlanabileceğimi söylediler.
    belki bilen olur.zotac gtx550i ekran kartım ile dvi-hdmi dönüştürü ile bağlanabilirmiyim sorunsuzca.çözünürlük kaç olur?

teşekkürler

çözünürlük fullhd olur bi sorun olmaz, yalnız stronger06 nın dediği gibi direkt olarak ses alamazsın. ses almak için ayrıca standart iki tarafı 3.5 luk jaklı kablo ile bi tarafını ses kartının yeşil çıkışına diğer tarafını tv arkasındaki ses girişine takman lazım. bunun yerine -ekran kartında hdmi çıkışı olacağını tahmin ediyorum- direkt olarak iki tarafı hdmi kablo ile bağlasan tek kablo ile işi çözersin...bu arada yazıların daha rahat okunması için pc kullanırken keskinliği 0-2 arasında bir değere getirmeni tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kankaleo

quote:

Orijinalden alıntı: sedat27

merhabalar
    P46ST30E aldım bugün.yarın gelecek.
    vatandan 1699 tl /10 taksitle aldım.plazmalar konusunda ki tüm kötü önyargıları bir kenara atıp riske girdik.umarım mahçup olmayız.

tek soru işaretim pc girişi olmaması.
    dvi-hdmi dönüştürücü aldım.bununla bağlanabileceğimi söylediler.
    belki bilen olur.zotac gtx550i ekran kartım ile dvi-hdmi dönüştürü ile bağlanabilirmiyim sorunsuzca.çözünürlük kaç olur?

teşekkürler

çözünürlük fullhd olur bi sorun olmaz, yalnız stronger06 nın dediği gibi direkt olarak ses alamazsın. ses almak için ayrıca standart iki tarafı 3.5 luk jaklı kablo ile bi tarafını ses kartının yeşil çıkışına diğer tarafını tv arkasındaki ses girişine takman lazım. bunun yerine -ekran kartında hdmi çıkışı olacağını tahmin ediyorum- direkt olarak iki tarafı hdmi kablo ile bağlasan tek kablo ile işi çözersin...bu arada yazıların daha rahat okunması için pc kullanırken keskinliği 0-2 arasında bir değere getirmeni tavsiye ederim...

yok sesi zaten ses sisteminden alıyorum.onda sorun yok.

baglantıyı yaptım harika oldu.

şimdide sorum firmware.1.318 görünüyor
    http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/europe/down_eu4.html
    bu siteden indirdim yeniyi sdcard ile nasıl yüklerim?

• Tv'yi aç memory card'ı tak o seni yönlendiriyor zaten. Dosyayı memory card'a attığını varsayıyorum.
  • Bu konuyu okuduktan sonra şimdilerde fiyatı çok uygun olan ST30 veya 33 düşünüyorum.Bende Digitürk'ün bir yıllık ücretsiz hediyesi +Plus kutu var.ST33 ün dahili uydu alıcısı ve genelde uydu alıcıları + çanakları konusunda hiçbirşey bilmiyorum.Ayni kutuyla ayda 9.90 a devam etmek mi yoksa süre sonunda iptal ettirip dahili uydu alıcısıyla devam etmek mi uygundur? ST33 ün Kendi uydu alıcısı ile Digitürk +plus kutu arasında HD yayın kalitesinde fark(1080i/p vs?) var mıdır?
  • Buraya kimsenin uğramaması iyi haber gibi duruyor.Sorunlu bir panel olsa millet burada olurdu!Almak için bir sebep daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Bu konuyu okuduktan sonra şimdilerde fiyatı çok uygun olan ST30 veya 33 düşünüyorum.Bende Digitürk'ün bir yıllık ücretsiz hediyesi +Plus kutu var.ST33 ün dahili uydu alıcısı ve genelde uydu alıcıları + çanakları konusunda hiçbirşey bilmiyorum.Ayni kutuyla ayda 9.90 a devam etmek mi yoksa süre sonunda iptal ettirip dahili uydu alıcısıyla devam etmek mi uygundur? ST33 ün Kendi uydu alıcısı ile Digitürk +plus kutu arasında HD yayın kalitesinde fark(1080i/p vs?) var mıdır?

bildiğim kadarıyla digiturk ü dahili uydu alıcıyla kullanamıyorsunuz...sadece arçelik le anlaşmaları var, onların tvlerde gömülü geliyor diye biliyorum..dsmartın modülü gibi olmuyor yani..ben dahili uydu alıcıdan memnundum ama key girme durumu olmadığıiçin ayrıca hd uydu alıcı da kullanıyorum şu an...
    forumda kimse olmaması bence de gayet olumlu... zaten ben almadan önce aylarca buralardaydım..çoğu zaman plazma düşmanlığı yapanlarla yanık muhabbetleri dolaşıyordu...şimdi aldığıma çok memnunum ve arasıra forumdaki duruma göre yazıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

quote:

Bu konuyu okuduktan sonra şimdilerde fiyatı çok uygun olan ST30 veya 33 düşünüyorum.Bende Digitürk'ün bir yıllık ücretsiz hediyesi +Plus kutu var.ST33 ün dahili uydu alıcısı ve genelde uydu alıcıları + çanakları konusunda hiçbirşey bilmiyorum.Ayni kutuyla ayda 9.90 a devam etmek mi yoksa süre sonunda iptal ettirip dahili uydu alıcısıyla devam etmek mi uygundur? ST33 ün Kendi uydu alıcısı ile Digitürk +plus kutu arasında HD yayın kalitesinde fark(1080i/p vs?) var mıdır?

bildiğim kadarıyla digiturk ü dahili uydu alıcıyla kullanamıyorsunuz...sadece arçelik le anlaşmaları var, onların tvlerde gömülü geliyor diye biliyorum..dsmartın modülü gibi olmuyor yani..ben dahili uydu alıcıdan memnundum ama key girme durumu olmadığıiçin ayrıca hd uydu alıcı da kullanıyorum şu an...
    forumda kimse olmaması bence de gayet olumlu... zaten ben almadan önce aylarca buralardaydım..çoğu zaman plazma düşmanlığı yapanlarla yanık muhabbetleri dolaşıyordu...şimdi aldığıma çok memnunum ve arasıra forumdaki duruma göre yazıyorum...

Bende TV'nin herşeyinden memnunum denebilir. DLNA özelliğinin olmayışı ve web tarayıcısının olmayışı bazen oldukça can sıkıyor ama görüntü kalitesi felan oldukça iyi... Birde 3D izlemek için bundan sonraki alacağım ilk TV'nin pasif gözlüklü olmasını tercih edeceğim!

• Ben Digitürk'ü iptal ettirip ST33 alıp bir de çanak alma seçeneğini düşünerek sormuştum.Bu hd yayınlar filan hangi çanaklarla hangi kanallarda var onu da bilmiyorum tabii.Galiba en iyisi St30 alıp Digitürk'e devam etmek.sevdiğimiz dizi ve sinema kanallarında HD yayın var.
  • quote:

Buraya kimsenin uğramaması iyi haber gibi duruyor.Sorunlu bir panel olsa millet burada olurdu!Almak için bir sebep daha.

evet panelin bir sorunu yok ben 8-9 aydır kullanıyorum. gayet iyi görüntü kalitesi var, salonda samsung b serisi 55" ledlerden var ama filmleri vs. 42" plazma da izlemeyi tercih ediyorum. bence en önemli sorunu gömülü playerdan film izlerken her yeni film açtığınızda altyazı ayarlama gerekmesi ve altyazı boyut seçimi olmaması. onun dışında ısınması fazla lcdlere göre ve bunun için 2 fan konulmuş, bu fanlar, çok sessiz ortamda duyulabiliyor ama plazma olduğu için bunları eksi olarak kabul etmemek lazım...

uydu konusunda hiçbir fikrim yok. ben teledünya kullanıyorum, kablo tv varsa bulunduğunuz bölgede tavsiye ederim...

• Buraya bakmadan önce AVForums'a uğradım bizdekinin tersine birsürü de şikayet var,hep bilinen sorunlar,sanırsın sorunlu bütün ST30 lar İngiltere'ye gitmiş düzgünler de bize gelmiş?
  • quote:

Buraya bakmadan önce AVForums'a uğradım bizdekinin tersine birsürü de şikayet var,hep bilinen sorunlar,sanırsın sorunlu bütün ST30 lar İngiltere'ye gitmiş düzgünler de bize gelmiş?

Nasıl şikayetler var mış mesela?
  • Bu modeli adam akıllı fiyat ile kutulu ürün bulabileceğimiz neresi var bilen var mı?

TX-P42ST33E olur 30E olur 46' fiyat uygun olursa o da olur ama en azından kapalı kutu ve normal fiyatlar ürünü alabileceğim yer bulayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Bu modeli adam akıllı fiyat ile kutulu ürün bulabileceğimiz neresi var bilen var mı?

TX-P42ST33E olur 30E olur 46' fiyat uygun olursa o da olur ama en azından kapalı kutu ve normal fiyatlar ürünü alabileceğim yer bulayım...

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p46st30e-tx-p46st30e-3d-full-hd-117-cm-neoplazma-tv,1920x1080,600-hz/productdetails.aspx?I_ID=61324

• quote:

Orijinalden alıntı: stronger06

quote:

Buraya bakmadan önce AVForums'a uğradım bizdekinin tersine birsürü de şikayet var,hep bilinen sorunlar,sanırsın sorunlu bütün ST30 lar İngiltere'ye gitmiş düzgünler de bize gelmiş?

Sayfalarca yoruma geri dönüp bakamayacağım şimdi ama genel plazma sorunları;aşırı buzzing,dikey çizgiler,yeşillenmeler ,şimdi tam ne olduğunu çıkaramayacağım görüntüde bazı bozulmalar vs. ama memnuniyet ve benzer şikayetlerin hiç olmadığını belirten yorumlar da çoktu.Galiba bu işin doğası bu.Para vereceğiz ama bir yandan da şansımıza iyi bir panel çıksın diye dua edeceğiz!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Bu modeli adam akıllı fiyat ile kutulu ürün bulabileceğimiz neresi var bilen var mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p46st30e-tx-p46st30e-3d-full-hd-117-cm-neoplazma-tv,1920x1080,600-hz/productdetails.aspx?I_ID=61324

Vatan'da kısa süre önce 1600 tlye 46ST30 vardı birden 1800TLye çıkardılar yanlış mı yazılmıştı ne?Panasonic sayfasında hangi mağazalarda bulunabilir yazıyor.

• quote:

quote:

quote:

Sayfalarca yoruma geri dönüp bakamayacağım şimdi ama genel plazma sorunları;aşırı buzzing,dikey çizgiler,yeşillenmeler ,şimdi tam ne olduğunu çıkaramayacağım görüntüde bazı bozulmalar vs. ama memnuniyet ve benzer şikayetlerin hiç olmadığını belirten yorumlar da çoktu.Galiba bu işin doğası bu.Para vereceğiz ama bir yandan da şansımıza iyi bir panel çıksın diye dua edeceğiz!

Evet, işin doğası teknolojiye para verirken şansınızada güvenmeniz gerekiyor. Ancak ben bu sorunları buralarda hiç görmedim. Benim duyduklarım altyazı titreme sorunu, tamam belkide biraz cızırtı..., ve beklenen ama ortaya çıkmayan burn-in vakası...

Şu an en az sorunun plazmalarda olduğunu düşünüyorum. TV'nin icadı kadar eski bir teknolojiyi kullanıyorlar ve artık firmalar hata yapmıyorlardır diye düşünüyorum. Eh teknoloji ne kadar karmaşıklaşırsa hata çıkma olasılığıda bir o kadar yükselecektir tabii... Ama Panasonic'in ST serilerinde kullandığı ve VT-GT serilerinde kullandığı panellerin aynı olduğunu bir yerlerde okumuş/duymuştum. O yüzden ST seriilerinin hem üst sınıf panel kullanıyor olması düşünüldüğünde ve plazmanın eski köklü bir teknoloji olmasından dolayı, Panasonic plazmaların sorunlu cihazlar olduğu düşüncesine sıcak bakamıyorum.

• Aslında farklı düşünmüyoruz,LCD lere göre PDP lerde çok daha az oranda sorun çıktığını artık ben de öğrendim kısa araştırma tarihimde!

ST30 un siyah derinliği üretiminde GT ve VT lere göre (geçen seneki modellerde)çok az bir farkla geride olduğu belirtiliyor ki orta seviye bir panele göre çok çok iyi bir performansmış!Ayni panel kullanılmasına rağmen aradaki farkın önceden programlı ve kullanıcı ayarlarıyla fazla değiştirilemeyen gamma eğrisinden kaynaklandığı söyleniyor.( HDTVtest)
    Hay Allah şimdi HDTVtesti okurken bu kez de GT30 un ondan biraz daha iyi olduğunu okudum sonuç kısmında bu da beni tekrar bizim Darty'deki son kalan (belki de gitmiştir?) iki adet G30'a doğru aklımın kaymasına neden oldu!1300TL acaip bir fiyat çünki ,ne dersiniz bilmem.Gerçi Albani seri sonu almaya karşı ama hiç açılmamış kutu olursa ister kalan 100 tane ister 1 tane ayni şans değil mi hepsi?kusurlu çıkarsa da yerine alınabilecek birşeyler bulunur.

• quote:

Aslında farklı düşünmüyoruz,LCD lere göre PDP lerde çok daha az oranda sorun çıktığını artık ben de öğrendim kısa araştırma tarihimde!

ST30 un siyah derinliği üretiminde GT ve VT lere göre (geçen seneki modellerde)çok az bir farkla geride olduğu belirtiliyor ki orta seviye bir panele göre çok çok iyi bir performansmış!Ayni panel kullanılmasına rağmen aradaki farkın önceden programlı ve kullanıcı ayarlarıyla fazla değiştirilemeyen gamma eğrisinden kaynaklandığı söyleniyor.( HDTVtest)
    Hay Allah şimdi HDTVtesti okurken bu kez de GT30 un ondan biraz daha iyi olduğunu okudum sonuç kısmında bu da beni tekrar bizim Darty'deki son kalan (belki de gitmiştir?) iki adet G30'a doğru aklımın kaymasına neden oldu!1300TL acaip bir fiyat çünki ,ne dersiniz bilmem.Gerçi Albani seri sonu almaya karşı ama hiç açılmamış kutu olursa ister kalan 100 tane ister 1 tane ayni şans değil mi hepsi?kusurlu çıkarsa da yerine alınabilecek birşeyler bulunur.

Valla yeni TV alırsam ve 3D özelliğini aktif olarak kullanacaksam pasif gözlük teknolojisi kullanan sistemlere bakacağım. Ha 3D önemli değilde şu an satılan 2011 serisi ST ve üzeri her panasonic plazmaya fitim.
    Birde DLNA özelliği olsa... Ah ne kadar değerli bir özellikmiş şu DLNA...

Seri sonu olsun daha iyi bence teknolojide... Genelde bir cihazın ilk serileri sorunludur ve daha sonra çıkan serilerinde bu sorunları yavaş yavaş düzeltirler. Yani 2011 model bir cihaz 2012 model bir cihazdan şu an için daha az sorunlu dahi olabilir. G30'un ne artı ne eksisi var bilmiyorum ama ST30 ile arasında 100 TL fark var. Değermi o yüzden bilemiyorum. Mesela G30 3D değilse ki "T" olmayanlar 3D olmuyor. 3D olmayan GW serisi daha mantıklı olmaz mı? En azından DLNA ve video kaydı gibi fazla özellikleri var.

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/plazma_tv/854/110011831/panasonic_42gw30_fhd_plazma_tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stronger06 -- 26 Temmuz 2012; 17:37:13 >

• Teknosa'daki seri sonu cihazlar "mağazada" diyorsa teşhir ürünü oluyor,sıfır değil.GW30 da teşhir.Teknosa.com stoğundakiler kapalı kutu deniyor ama hiç rastlamadım onlara şimdiye kadar!
  • Merhaba Arkadaslar

Bende 46ST33E var. Pc bağlı olarak kullanıyorum. oyun modu ıcın nasıl ayarlar yapabılırım ? değerler nelerdır !

Oyunlardakı Goruntu kalıtesınden memnun değilim boyle olmamalı dıye dusunuyoırum

Aynı zamanda digiturkte SD yayınlar da ozellıkle altyazı gecerken tıtreme oluyor sızlerde de var mı boyle bırsey
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.