Şimdi Ara

Panasonic Lumix DMC-FZ100 ve DMC-FZ150 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar

Öncelikle niye bu makine veya bu makineyi alana bu fiyata alana kadar x marka bi makineyi alsan senin için daha iyi olur demeyin rica edicem zira taktım makineye çok da beğendim o yüzden bu 2 model hakkında daha önceden kullanan veya bu 2 makine hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımlarını desteklerini esirgememelerini rica ediyorum : )

Şimdi olayı özetleyeyim full body slr performansına yakın bir makine arıyordum ne zamandır eleye eleye bu ikisine geldim ki gelinmeyecek gibi de değil hakikaten kullanınca çok beğendim.
    Hatta full body bir makineye filtre uygulanması, 600mm olan ("Leica") lensin aparatla 1020mm'ye kadar çıkabilmesi, sürekli çekimde elinizi denklanşörden çekmediğiniz sürece çekim yapabilmesi(hafıza kartı bitene kadar), üzerinde geniş açı bir lens bulunması, full optic zoom seviyesinde (600mm - 24x) "tripodsuz" elde çekim yaparken görüntüde herhangi bir titreme yapmaması beni cezbeden özellikler arasındadır.
    Belirteyim önceden henüz amatörüm profesyonelliğe geçiş süreci için tercih ettim bu makineyi ki daha yolum başındayım geçişim epeyce uzun sürecek belli ki : ))

Herneyse sadede gelelim sorum şudur;
    FZ150 olan makineyi geçen hafta bir alışveriş merkezinde kurcalama ve kullanma şansına eriştim. o kadar beğendim ki kararım bu makinede sabitlendi.
    ancak fz100 ve fz150 arasında gidip geliyorum neden derseniz farklarını pek anlayamadım.
    sadece megapixel ve sürekli çekimlerdeki kare sayıları değil farkı aralarında belli ki.
    örneğin anlamadığım teknik özelliklerinden bir tanesi O.I.S (Optic Image Stabilizator) modları.
    FZ100 --> POWER O.I.S. (Off / Auto / Mode1 / Mode2)
    FZ150 --> POWER O.I.S. (On / Off / Active Mode (Only for Motion Picture))
    şimdi fz100'deki mode1 ve mode2 nedir, ne farkları var fz150'deki active mode'dan?
    her 2 makinenin de manual'lerini indirdim internetten sayfa sayfa baktım anlayamadım ne farkları olduğunu bu modların bilen ve açıklayabilen var ise beri gelsin.
    bir de bu iki makineden siz olsanız hangisini seçerdiniz ve neden?
    bu iki makine arasında seçim yapmama ve bu özelliğin farklarını açıklayabilen arkadaşlara teşekkürü şimdiden bir borç bilirim : )

Not: makinelerin teknik özelliklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
    FZ100:
    http://panasonic.net/avc/lumix/compact/fz100/specifications.html
    FZ150:
    http://panasonic.net/avc/lumix/compact/fz150/specifications.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arilium -- 3 Aralık 2011; 2:34:24 >

• fz150 kullanıyorum saydıklarından hariç en belirgin ayrımları şunlar;
    * en başta farklı sensörler kullanıyorlar fz150 yüksek hassasiyetli live mos, fz100 14mp lik tıkış tıkış bir rgb mos sensör kullanıyor.
    * fz150 iso performansı fz100 den yüksek
    * fz150 noise oranı fz100 den ciddi ölçüde az
    * fz150 imajlarında dokular çok daha belirgin fz100 de imajlar sulu boya gibi
    * video performansı daha yüksek fz150(1080p),fz100(1080i)
    seçim için kıstasların bunlar olmalı gerisi teferruattan ibaret.bahsettiğin aktif modda titreşim olsun olmasın power o.i.s sistemi devrede aktif mod kapalı iken sadece kamera hareket ettiğinde power o.i.s devreye giriyor(bu modda belli bir gecikme olacağından devamlı aktif modu kullanmak çok daha sağlıklı ve hızlı netlik sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

fz150 kullanıyorum saydıklarından hariç en belirgin ayrımları şunlar;
    * en başta farklı sensörler kullanıyorlar fz150 yüksek hassasiyetli live mos, fz100 14mp lik tıkış tıkış bir rgb mos sensör kullanıyor.
    * fz150 iso performansı fz100 den yüksek
    * fz150 noise oranı fz100 den ciddi ölçüde az
    * fz150 imajlarında dokular çok daha belirgin fz100 de imajlar sulu boya gibi
    * video performansı daha yüksek fz150(1080p),fz100(1080i)
    seçim için kıstasların bunlar olmalı gerisi teferruattan ibaret.bahsettiğin aktif modda titreşim olsun olmasın power o.i.s sistemi devrede aktif mod kapalı iken sadece kamera hareket ettiğinde power o.i.s devreye giriyor(bu modda belli bir gecikme olacağından devamlı aktif modu kullanmak çok daha sağlıklı ve hızlı netlik sağlıyor.

@sndofsilence
    +1 @svideoz' a İlaveten,
    Mode 1 ve Mode 2 Panasoniğin yıllardan beri kullandığı +2 ve +4 stop kazandıran titreşim giderici sistemi. Fz 150 de Video çekiminde otomatik devreye giren bir sarsıntı giderici ilave edilmiş ve sadece fotograf için +4 stop kazanç olduğu iddia edilen seçenek bırakılmış. Çokta önemliolan bir durum değil ve bu sistem çok başarılı bir sistem
    Sony' nin kullandığı sistemle birlikte. FZ 150 nin özel topiği var. Halen tüm canlılığı ile devam ediyor ve o topikte FZ100 ve 150' nin aynı yerde çekilmiş 2 fotograf var ve FZ100'ün 5 para etmez sensörünün marifetlerini göstermiştim.
    Şu an bırakın FZ 100'ü, dSLR/like sınıfında alınabilecek tek makina FZ150' dir. Kafanızı başka bir maqkina için hiç yormayın.

• Şanslı tüketici @sndofsilence ,
    Bugün itibarı ile hele ki şu sorduğunuz 2 makina içinde su götürmez ve şüphesiz bir tercih var. Hiç tereddüt etmeden gönül rahatlığı ile alabilirsiniz FZ-150'yi.
  • Fz150 ile ilgili merak ettiginiz tüm soruları ana konuya yazınızhttp://forum.donanimhaber.com/m_54733465/tm.htm
  • Hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim artık tercih belli fz150 : )
  • gençlik ve genç kalanlar,
    ben bu başlığı açtığımdan beri bir türlü para ayarlayamadım ve şimdi panasonic piyasaya fz200'ü sürdü
    şimdi onun hakkında da bilgilerinizi rica edicem
    genelde benim makinaların özelliklerine baktığım site dpreview.com'dur
    fz200'ü de orada görünce aynı klasman civarındaki fz serisinde 48 de varmış
    bu durumda sayımız 3'e çıktı (esasen 4 ancak bu başlıkta fz100 elendi sayenizde :)
    şuradan arama sonucuma, şuradan da kıyaslama sayfasına gidebilirsiniz sitenin
    bu aralar almaya yakınım. artık karar aşamasındayım.
    fz150 harici kalan makinaları kullananlar varsa yazabilirlerse sevinirim.
    yardımcı olanlara şimdiden teşekkürü bi borç bilirim.
    saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sndofsilence

gençlik ve genç kalanlar,
    ben bu başlığı açtığımdan beri bir türlü para ayarlayamadım ve şimdi panasonic piyasaya fz200'ü sürdü
    şimdi onun hakkında da bilgilerinizi rica edicem
    genelde benim makinaların özelliklerine baktığım site dpreview.com'dur
    fz200'ü de orada görünce aynı klasman civarındaki fz serisinde 48 de varmış
    bu durumda sayımız 3'e çıktı (esasen 4 ancak bu başlıkta fz100 elendi sayenizde :)
    şuradan arama sonucuma, şuradan da kıyaslama sayfasına gidebilirsiniz sitenin
    bu aralar almaya yakınım. artık karar aşamasındayım.
    fz150 harici kalan makinaları kullananlar varsa yazabilirlerse sevinirim.
    yardımcı olanlara şimdiden teşekkürü bi borç bilirim.
    saygılar

FZ-150 şahane ,FZ-200 hikaye.Tamamen satış politikası.Buyrun karşılaştıralım:

FZ-150'nin FZ-200'e göre avantajları :

FZ-150 %20 hem daha küçük hem daha ince!
    FZ-150 %30 daha ucuz!
    FZ-150 %10 daha hafif!
    Fotoğraf çözünürlükleri aynı,zoom yetenekleri hemen hemen aynı!

FZ-200'ün FZ-150'ye göre avantajları :

FZ-200 %30 daha iyi batarya ömrüne sahip(Fz-150'de babalar gibi yani ;)
    FZ-200 2 kat fazla maximum enstantene hızına ve pozlamaya sahip,
    FZ-200 240 fsp hızında video çekebiliyor,Fz-150 220 fsp (yani %10'luk bir fark var)

Bence FZ-200 parasının hakkını vermeyen bir ürün şu an için.

• eyvallah bilgiler için
    bir de fz200 constant aperture diyo, f değeri yanlış anlamadıysam 2.8'e sabitlenmiş.
    bunun ne avantajı/dezavantajı var acaba?
    onu da bi açıklayabilirseniz süper olacak
    zira aklımı çelen tek konu bu kaldı karar vermem için : ))
  • merhaba arkadaşlar,
    yukarıda bilgi sunan arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim; bende epeydir incelemelerim sonucunda fz150 kararı vermeye alışmışken, fz 200 çıktı derken teknik verileri inceledim sizlerinde karşılaştırdığı gibi, yalnız henüz türkiyede satış göremedim.
    yabancı satış alanlarında makina harici standart olarak çanta vb. aparatlarda gördüm.
    sonuç itibariyle fz200 türkiye satışı bilen arkadaşlar görmüşler ise komplike bir ekipmanla mı satılıyor ya da satılacak(sonuçta çanta vs. gibi ürünlerde almamız gerekli)
    fz150 almak istediğimde;
    hangi tür satıcılardan almamı önerirsiniz, taksitli alabilecek durumdayım, bazı marketlerde ürün pahalı internet ortamında da ucuz sıfır ürünler var ama tecrübem yok
    sizlerden forum sitemizde bu tür paylaşım yasak değil ise ekonomik fiyatlı güvenilir nereden alabilirim

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: sndofsilence

eyvallah bilgiler için
    bir de fz200 constant aperture diyo, f değeri yanlış anlamadıysam 2.8'e sabitlenmiş.
    bunun ne avantajı/dezavantajı var acaba?
    onu da bi açıklayabilirseniz süper olacak
    zira aklımı çelen tek konu bu kaldı karar vermem için : ))

Bu iki makine arasındaki bu farkları anlayabilmek için öncelikle pozlama,enstantene,diyafram gibi temel fotoğrafçılıkla ilgili kavramlar hakkında bilgi sahibi olmanız ve bu kavramları makine üzerinde denemelerle öğrenmeniz gerekir. bascek.com'da işinizi görecek temel bilgilere güzel anlatımlarla ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BILGILI

merhaba arkadaşlar,
    yukarıda bilgi sunan arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim; bende epeydir incelemelerim sonucunda fz150 kararı vermeye alışmışken, fz 200 çıktı derken teknik verileri inceledim sizlerinde karşılaştırdığı gibi, yalnız henüz türkiyede satış göremedim.
    yabancı satış alanlarında makina harici standart olarak çanta vb. aparatlarda gördüm.
    sonuç itibariyle fz200 türkiye satışı bilen arkadaşlar görmüşler ise komplike bir ekipmanla mı satılıyor ya da satılacak(sonuçta çanta vs. gibi ürünlerde almamız gerekli)
    fz150 almak istediğimde;
    hangi tür satıcılardan almamı önerirsiniz, taksitli alabilecek durumdayım, bazı marketlerde ürün pahalı internet ortamında da ucuz sıfır ürünler var ama tecrübem yok
    sizlerden forum sitemizde bu tür paylaşım yasak değil ise ekonomik fiyatlı güvenilir nereden alabilirim

saygılar

FZ200'ün henüz satışını görmedim.Yurtdışında gördüğünüz çanta vs. promosyonları Panasonic markasında ülkemizde olmuyor malesef ,arada Sony veriyor çanta falan.Fz-200 tahminim 1800 lira civarı çok çok uçuk bir fiyatla satışa çıkacaktır.Fz-150 için MediaMarkt'ta yanlış hatırlamıyorsan 1.275 gibi bir fiyat görmüştüm.Bu alete yüksek kalite minimum 16GB SDHC CLASS 10 bir hafıza kartı almanız gerekecek 60 lira civarı sanırım.Ben FZ-150 için Caselogic marka bir çanta kullanıyorum 27 liraydı fiyatı.Makinenin yanında extra mercek filtre v.s olmayacağı için çanta işini abartmaya gerek yok,compact bir makine sonuçta bu.Birde tripod alayım derseniz yine MediaMark,Vatan gibi mağazalarda hama marka uygun tripodlar bulunuyor.60-70 lira civarı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.