Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
4
Favori
97.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu resimde sonradan sharpness'i arttirdin değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: sarı_laci

panasonıc tz3'ten fotolara devam..maksat topik renklensin.

PANASONIC LUMIX DMC-TZ1-2-3-4-5-6-7 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• arkadaşlar herkes makro resim koyuyor biraz manzara ve gece resimleri korsanız gerçekten iso 100 de bile kumlanma oluyor diyorlar. onu inceleme fırsatı buluruz. birde uzaktaki bir nesneyi önce makinayı sabitleyerek sırasıyla direk çekim-3x--10x-15x-40x gibi zoomlar ile aynı nesneyi çekip korsanız çok iyi olur. yüksek zoomlardaki resim kalitesini, netliği ve kumlanmayı görürüz

çünkü bu makinayı alacak olanın en büyük sebebi yüksek zoom özelliğidir.

bu arada bu topikte 2 tane örnek verilmiş ama biri cam arkasından çekilmiş. diğeride (atakule) hem sabitlenerek çekilmemiş gibi hemde 60x zoomda 40x zoomda görüken adam gözükmüyor. manzara resmi olsa daha iyi bizi fikir sahibi yapar.

ha şunuda söyliim conseptonun atakule çekimine değişik birkaç forumda rastladım alıntı yapmışlar.
  • fotoğraf çekerken her zaman gerekli ışığı ve fonu bulamayabilirsin o zaman devreye teknolojinin nimetleri girer.. bu foto veya az üstteki gs çiçeğinde olduğu gibi..ps cs3, powerpaint 2007 ve picasa2 sık kullandığım programlar..sende dene elde edeceğin sonuçları burada bizlerle paylaşırsın..kolay gelsin selamlar..
    quote:

Orjinalden alıntı: scubat

bu resimde sonradan sharpness'i arttirdin değil mi?

quote:

panasonıc tz3'ten fotolara devam..maksat topik renklensin.

• Panasonıc Tz3'ten fotolara devam..

• quote:

Orjinalden alıntı: caferkanak

arkadaşlar herkes makro resim koyuyor biraz manzara ve gece resimleri korsanız gerçekten iso 100 de bile kumlanma oluyor diyorlar. onu inceleme fırsatı buluruz. birde uzaktaki bir nesneyi önce makinayı sabitleyerek sırasıyla direk çekim-3x--10x-15x-40x gibi zoomlar ile aynı nesneyi çekip korsanız çok iyi olur. yüksek zoomlardaki resim kalitesini, netliği ve kumlanmayı görürüz

bu arada bu topikte 2 tane örnek verilmiş ama biri cam arkasından çekilmiş. diğeride (atakule) hem sabitlenerek çekilmemiş gibi hemde 60x zoomda 40x zoomda görüken adam gözükmüyor. manzara resmi olsa daha iyi bizi fikir sahibi yapar.

ha şunuda söyliim conseptonun atakule çekimine değişik birkaç forumda rastladım alıntı yapmışlar.

Cafer adam gitmişti o kadar uzaktan adama bekle diyemedim Balkondan elle çektim onları makinayı yeni aldığım zamanlardı sanırım.

ISO 100 de kumlanma yok yaw kim diyor onu öyle olsa testlerde bangır bangır bağırırlar makinayı alan bile olmaz. Yüksek zoomdaki netlik bana göre çok başarılı ben sana çekip koyarım istediğin tarzda 3 10 15 40 60X le aynı yeri ISO 100 de. Makina su an bende değil 2-3 gün içinde cekerim tripodla upload ederim. Bu arada 60x te falan çekilen dolu foto var benim postlarda bir bak kuşlar hayvanlar falan cogu full 15x 40x 60x nerdeyse sanırım onları gözden kaçırdın. Bu arada topiğe ne olmuş 13-14 sayfa oldu bende.

• Cafer hangi forumlarda gördün PM atsana bana bende bakayım.

Sarı_Laci son fotoda çok güzel Bir bulutlu gökyüzüde benden vivid manzara modu + Picassada keskinlik, gölge, saturation ve kontrast verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 19 Ekim 2007; 0:21:42 >

• Tabi biliyorum bende picasa kullanmaya basladim, gercekten basarili ve basit bi program...cerceve nasil ekliyorsun?

quote:

fotoğraf çekerken her zaman gerekli ışığı ve fonu bulamayabilirsin o zaman devreye teknolojinin nimetleri girer.. bu foto veya az üstteki gs çiçeğinde olduğu gibi..ps cs3, powerpaint 2007 ve picasa2 sık kullandığım programlar..sende dene elde edeceğin sonuçları burada bizlerle paylaşırsın..kolay gelsin selamlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat

Tabi biliyorum bende picasa kullanmaya basladim, gercekten basarili ve basit bi program...cerceve nasil ekliyorsun?

quote:

fotoğraf çekerken her zaman gerekli ışığı ve fonu bulamayabilirsin o zaman devreye teknolojinin nimetleri girer.. bu foto veya az üstteki gs çiçeğinde olduğu gibi..ps cs3, powerpaint 2007 ve picasa2 sık kullandığım programlar..sende dene elde edeceğin sonuçları burada bizlerle paylaşırsın..kolay gelsin selamlar..

scubat
    powerpoint 2007'den faydalanabilirsin yalnız dikkat et save ederken sunum değil fotoğraf olarak et..selamlar..

Concepto
    dostum sen bu işi biliyorsun ve her türlü övgüyü hakkediyorsun..her fotonda olduğu gibi bunda da yine ustalığını konuşturmuşsun..ışığın hiç eksik olmasın esen kal..

• Çok Teşekkürler Sari_Laci. O kadar olmasamda geliştirmeye çalışıyorum. Seninde makrolar özellikle çok başarılı yıldız diye bir üye var çok güzel makro çekiyor, onun çektiklerini anımsattı bana

Bir Foto ekliyim hazır yazmışken pek kaliteli değil ama kedinin o anki hali güzel gülüyormuş gibi.

Buda Bonusu imageshack böyle bir özellik eklemiş

• quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

quote:

arkadaşlar herkes makro resim koyuyor biraz manzara ve gece resimleri korsanız gerçekten iso 100 de bile kumlanma oluyor diyorlar. onu inceleme fırsatı buluruz. birde uzaktaki bir nesneyi önce makinayı sabitleyerek sırasıyla direk çekim-3x--10x-15x-40x gibi zoomlar ile aynı nesneyi çekip korsanız çok iyi olur. yüksek zoomlardaki resim kalitesini, netliği ve kumlanmayı görürüz

Cafer adam gitmişti o kadar uzaktan adama bekle diyemedim Balkondan elle çektim onları makinayı yeni aldığım zamanlardı sanırım.

ISO 100 de kumlanma yok yaw kim diyor onu öyle olsa testlerde bangır bangır bağırırlar makinayı alan bile olmaz. Yüksek zoomdaki netlik bana göre çok başarılı ben sana çekip koyarım istediğin tarzda 3 10 15 40 60X le aynı yeri ISO 100 de. Makina su an bende değil 2-3 gün içinde cekerim tripodla upload ederim. Bu arada 60x te falan çekilen dolu foto var benim postlarda bir bak kuşlar hayvanlar falan cogu full 15x 40x 60x nerdeyse sanırım onları gözden kaçırdın. Bu arada topiğe ne olmuş 13-14 sayfa oldu bende.

gerçektende 3 10 15 40 60X le aynı yeri ISO 100 de çekip koyarsanız çok makbule geçecek. biliyosunuz bu makinayı alacakların en büyük sebebi optik zoom özelliğidir bunuda en iyi önce direkt çekim daha sonrada 5x-10x-40x gibi zoomlarla çekilen resimler sağlar. çünkü direkt çekim ile yüksek zoomdaki çekimleri netlik mesafe ve keskinlik açısından kıyaslamada çok işe yarar. tabi resmin ortasında çıkıp gidebilecek hareketli insanları(nesneleri) çekmemek lazım:) :) :) :) :) mümkünse tripodla veya makineyi sabitleyerek, sabit nesne ve manzaraları çekersek herkese kıyaslama ve zoomun işlevi hakkında daha iyi fikir verir.birde makineyi 40x e getirip video çekebiliyoruz dimi. eğer öyleyse müthiş bişey.işin aslı biraz kaba ve geniş açı lensi olmamasına ramen,daha fazla manuel ayarlara izin veren ve 10x optik zoomu bulunan canon sx100 arasında kararsızım. bu yüzden yüksek zoomlardaki resimlerdeki keskinliği kıyaslamak istiyorum. bu yüzden forumları tarıyorum ama tz3 hakkında en faal ve kapsamlı türkçe topic, bu forumun topiği.zati diğer forumların çoğu bu topicten alıntı yapmış

örneğin concepto'nun çektiği resimlere rastldığım forumlardan aklıma gelen bi tanesi
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=42271&start=10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caferkanak -- 19 Ekim 2007; 18:23:21 >

• arkadaşlar nasıl resim ekleyeceğim...daha doğrusu resimleri nasıl küçültüp ekleyeceğim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: simonet

arkadaşlar nasıl resim ekleyeceğim...daha doğrusu resimleri nasıl küçültüp ekleyeceğim?

www.imageshack.us adresine girip ordan 640*480 veya 800*600 secip upload ediceksiniz. Sonrada en alttaki direk linki kopylayıp foruma yapıstırıcaksınız ve secili iken image a basıcaksınız.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

quote:

gerçektende 3 10 15 40 60X le aynı yeri ISO 100 de çekip koyarsanız çok makbule geçecek. biliyosunuz bu makinayı alacakların en büyük sebebi optik zoom özelliğidir bunuda en iyi önce direkt çekim daha sonrada 5x-10x-40x gibi zoomlarla çekilen resimler sağlar. çünkü direkt çekim ile yüksek zoomdaki çekimleri netlik mesafe ve keskinlik açısından kıyaslamada çok işe yarar. tabi resmin ortasında çıkıp gidebilecek hareketli insanları(nesneleri) çekmemek lazım:) :) :) :) :) mümkünse tripodla veya makineyi sabitleyerek, sabit nesne ve manzaraları çekersek herkese kıyaslama ve zoomun işlevi hakkında daha iyi fikir verir.birde makineyi 40x e getirip video çekebiliyoruz dimi. eğer öyleyse müthiş bişey.işin aslı biraz kaba ve geniş açı lensi olmamasına ramen,daha fazla manuel ayarlara izin veren ve 10x optik zoomu bulunan canon sx100 arasında kararsızım. bu yüzden yüksek zoomlardaki resimlerdeki keskinliği kıyaslamak istiyorum. bu yüzden forumları tarıyorum ama tz3 hakkında en faal ve kapsamlı türkçe topic, bu forumun topiği.zati diğer forumların çoğu bu topicten alıntı yapmış

örneğin concepto'nun çektiği resimlere rastldığım forumlardan aklıma gelen bi tanesi
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=42271&start=10

Link için teşekkürler sorduğun sekilde fotoğrafları cekip upload edeceğm.

• merhaba arkadaşlar tz3 için bende dün siparişimi verdim
    gerçekten çok etkileyici bir grup olmuş
    hiçbir bölümde bu kadar güzel ve açıklayıcı bilgi yok
    bana tereddüt etmeden karar vermemi sağladığınız için emeği geçen herkese teşekkürler
    en kısa zamanda bende fotoğraf eklemek isterim
  • quote:

Orjinalden alıntı: xantrax

merhaba arkadaşlar tz3 için bende dün siparişimi verdim
    gerçekten çok etkileyici bir grup olmuş
    hiçbir bölümde bu kadar güzel ve açıklayıcı bilgi yok
    bana tereddüt etmeden karar vermemi sağladığınız için emeği geçen herkese teşekkürler
    en kısa zamanda bende fotoğraf eklemek isterim

Güle güle kullan. Bilgi verebildiysek ne mutlu. Fotoğraflarını bekliyoruz.
  • arkadaşlar daha önce sormuştum ama tam cevap alamamıştım. örneğin bir düğünde 2 şer 3 er dakikalık çekimler yaparken çektiğimiz video tek dosya halindemi oluşuyor.yoksa parça bölük bi sürü dosyamı oluşuyor. belki bu pause tuşu varsa olabilirde, benim asıl sormak istediğim şu:biliyosunuz bataryayı idareli kullanmak lazım. bu sebeple 4,5 dakikalık çekim yaptıktan sonra makinayı kapatıp daha sonra çekime devam etmek için makinayı açtığımda çekime kaldığım yerden devam edebiliyormuyum.tek parça bi düğün videosu çekebiliyormuyum.yoksa bi sürü klipmi oluşuyor, her makinayı açıp çekime başlayışımda?

topicte daha çok resim üzerinde duruluyor,gerçi asıl özellikte bu olmalı ama o kadar para verdikten sonra video özelliğide benim için önemli. birkaç küçük video dosyası koyarsanız topiğe. makinayı daha çok yönlü tanıtmış oluruz ve insanların daha iyi fikir sahibi olmalarına yardımcı oluruz.

bu arada concepto sen teğmen değimiydin yaf.yüzbaşılığa terfi etmişin, hayırlı olsun. darısı benim gibi erlerin başına. bu hızla bi aya kalmaz paşada olursun sen.bu arada bu opğiğn linkini veren bi site dahahttp://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=26500&syf=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caferkanak -- 21 Ekim 2007; 14:18:47 >

• videoları birleştiren çok basit ve ücretsiz programlar var. Yani bilgisayar kullanarak çok kısa bir sürede videolarını birleştirebilirsin
  • yani makina otomatik olarak birleştirmiyor o zaman. klipler halinde çekim yapıyor
  • Makina birleştirmiyor videoları. Öyle makina varmı birlestiren benim kullandıgım hiç bir makinada yoktu o tarz bir özellik. Makina bende değil cafer gelsin hem resimleri hemde ufak video upload ederim. Bir buraya birde dlp tv konusuna mesaj atarak yüzbası olmusum bende farketmedim :) darısı basınıza :)

Forumdan koyan da olabilir imkanı olan varsa hem farklı cekimler gormus oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.