50g20 biraz önce kurdum , ürün çok şükür teşhir çıkmadı , ölü piksel falanda yok , tv dört dörtlük valla
ayarlarıda iyice kıstım yarının altında hepsi , ekranı tam modda izliyorum , geceleri zoom3 yapıp bırakacağım sabaha kadar ilk 1000 saati olabildiğince kısa sürede atlatmaya çalışacağım , tv yi günde 20 saate yakın açık bırakmayı düşünüyorum.
ayrıca tv gerçekten mükemmel heleki sd yayını sanki crt aldım zannettim bir an istek olursa ss ekleyebilirim (ayarlar düşük olmasına rağmen çok güzel bir sd yayın performansı var )
kısacası şimdilik çok memnunum , inşallah ilerde üzmez.
teşekkürler
günde 20 saat açık bırakırsan sağlam bir elektrik faturası gelir saatte 250-400 watt arası yakar, 200 saat yeterli oda normal kullanımda 1 hafta 10 gün içerisinde dolar zaten .....
250-400 watt mı? Üstadım biraz fazla söyledin. 130-170 arası tüketir.
Bende 42 gt20 var benim tv normal kullanımda 180 civarı tüketiyor dinamikte 350 civarında tüketimi var,bizzat kendim ölçtüm,50 inch te tahminen o civarda olur diye düşünüyorum....
merhabalar, anne babaya evde crt televizyon arızalanınca, kablo tvden yayın izleyeceklerdi careffour'dan 1250 lıraya 42g20e aldık.
sizce fıyat nasıl ? ayrıca ıyı mı yaptım kötu mu yaptım ıcımde bı suphe var. max butce 1000-1200 arasındaydı. bugun aksam aldık sımdı de ızlıyorlar .. ne yapmalıyım, extra bı ayar yapmama gerek var mı parlaklıgı degıstırmedım normal ayarlarda ızlemeye devam edıyoruz
yardım edersenız bılgılendırısenız sevınırım
quote:
Orijinalden alıntı: sbasturk
merhabalar, anne babaya evde crt televizyon arızalanınca, kablo tvden yayın izleyeceklerdi careffour'dan 1250 lıraya 42g20e aldık.
sizce fıyat nasıl ? ayrıca ıyı mı yaptım kötu mu yaptım ıcımde bı suphe var. max butce 1000-1200 arasındaydı. bugun aksam aldık sımdı de ızlıyorlar .. ne yapmalıyım, extra bı ayar yapmama gerek var mı parlaklıgı degıstırmedım normal ayarlarda ızlemeye devam edıyoruz
yardım edersenız bılgılendırısenız sevınırım
Çok iyi yapmışsınız. Görüntü ayarlarından Normal seçip oradaki yarları düşürüp 2 ay izledikten sonra gözünüze göre ayarlarsınız.
ilk alındığında ekran koruma modu (görüntü belli aralıklarla yer değiştiriyormuş, burning olayını önlemek için...) diye bir şeyden bahsediyorlar... bu televizyon da da bu var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: romeo37
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
quote:
Orijinalden alıntı: romeo37
quote:
Orijinalden alıntı: denixex
50g20 biraz önce kurdum , ürün çok şükür teşhir çıkmadı , ölü piksel falanda yok , tv dört dörtlük valla
ayarlarıda iyice kıstım yarının altında hepsi , ekranı tam modda izliyorum , geceleri zoom3 yapıp bırakacağım sabaha kadar ilk 1000 saati olabildiğince kısa sürede atlatmaya çalışacağım , tv yi günde 20 saate yakın açık bırakmayı düşünüyorum.
ayrıca tv gerçekten mükemmel heleki sd yayını sanki crt aldım zannettim bir an istek olursa ss ekleyebilirim (ayarlar düşük olmasına rağmen çok güzel bir sd yayın performansı var )
kısacası şimdilik çok memnunum , inşallah ilerde üzmez.
teşekkürler
günde 20 saat açık bırakırsan sağlam bir elektrik faturası gelir saatte 250-400 watt arası yakar, 200 saat yeterli oda normal kullanımda 1 hafta 10 gün içerisinde dolar zaten .....
250-400 watt mı? Üstadım biraz fazla söyledin. 130-170 arası tüketir.
Bende 42 gt20 var benim tv normal kullanımda 180 civarı tüketiyor dinamikte 350 civarında tüketimi var,bizzat kendim ölçtüm,50 inch te tahminen o civarda olur diye düşünüyorum....
Düzeltiyorum ben 50 inch olduğunu gözümden kaçırmışım. 50 için normal. Bende 42g20 için bizzat ölçtüğümde 120-170 arası ölçüm almıştım.
Arkadaşlar 50g20 plasma sahibiyim, Notebookdan hdmi bağlı film seyrediyorum. Tv opticten dvd li hometheater a bağlı. Ancak dolby digital dts ses alamıyorum. Tvnin usbsinde açtığım filmleri çözüyor anfi. Media player classic,gom,vlc , power dvd audio filter gerekli ayarlarıyla uğraştım ama olmadı. Notebook sony vaio ati hd 4570 ekran kartı var. Pana servisini aradım hdmi dan gelen sesi optic 2 kanala mı düşürüyor dedim derdimi anlattım hayır öyle bişey yok dediler. Sony servisini aradım oda hdmidan görüntü ses gitmez dedi :) ayrıca ses bağlantısı yapmam gerekiyormuş. Hatta biri anfi de matrix yok mu dedi.
Bu alet tv hdmidan gelen sesii iki kanala mı düşürüyor. Yani bi kaç alet hdmidan bağlasam tv ye ps3,uydu gibi hepsinde tek tek anfidenn bi geçirmem gerekiyor çünkü benim dvd theater da hdmi bağlantı yok ve sadece bi optic girişi var.
Arkadaşlar gerekli aydınlatıcı açıklamayı yaparsanız sevinecem teşekkürler.
P42G20E'de Teledünya kullanıyorum. Bazı kanallarda dil ve altyazı olarak istemediğim dil ve altyazılar çıkıyor. Kanalın ayarından dili değiştiriyorum, ancak kanalı değiştirdiğimde ayarlar silinmiş oluyor. Mesela BBC HD'de konuşma dili default Polonyoca olarak geliyor. Her seferinde değiştirmek de can sıkıyor biraz. Bu işin çözümü var mı acaba?
Arkadaşlar şuan için en ucuz nerede bulabiliriz bu televizyonu?
Teknosa'da var şu anda. 1499 TL. 100 TL de hediye çeki veriyorlar.
Teknosa stoklarında bu ürün şu anda yok. bazı mağazalarda teşhir ürünü satılıyordu 1200-tl civarı, alan arkadaslarimiz olmuştu. 1 ay önce marmara forumdaki teknosada 8 - 9 adet teşhir vardı o fiyata sormuştum.
herkese mrblar arkadaslar ben de bugün vatan bilgisayara 42st33 almaya gittim(fiyat 2000 tl ydi) 42vt20 alıp geldim 2300 tlye(bu arada vt teşhir ürünüydü ve 300 saatlik bi kullanımı var).Sizce iyi mi yaptım kötü mü yaptım vt nin ününü daha önceden bildiğim ve orda da panel kalitesini görünce,üstüne bi de 2 adet gözlük ve wi-fi adaptörü verilince dayanamadım.Ama sizinde bu iki tv arasında kıyaslama ve bu modellerin diğer plazmalara göre iyi ve kötü bildiğiniz yanları varsa söylemenizi rica ediyorum.ayrıca kullanırken işime yarıcak ve kullanırken dikkat etmem gereken bilgiler varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
vt yi almakla iyi yapmışsın güle güle kullan
arkadaşlar bir de harici harddiskten film oynatamıyorum şu anda görmüyor.Bunun bi çaresini arkadaşlar lütfen yardım edebilir misiniz nasıl olcak bu iş
bu arada saol jazzblues teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: bosphorusbh
arkadaşlar bir de harici harddiskten film oynatamıyorum şu anda görmüyor.Bunun bi çaresini arkadaşlar lütfen yardım edebilir misiniz nasıl olcak bu iş
Sürekli aynı soruları sormaktansa biraz arama yapın arkadaşlar. Önceki konularda geçti görmeme durumları. Muhtemelen ntfs formatlıdır hardiskiniz. Fat32 formatlarsanız görecektir.
bu ürünü araştırmama rağmen bulamadım bulabileceğim bir yer varmi
Arkadaşlar,uzun araştırmalarım sonucunda 1adet Kapalı Kutu PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi bugün itibari ile almış bulunmaktayım, PLAZMA TV'yi aldığım firmada bu plazmanın servis menüsüne girerek çalışma saatini öğrenmek istedim,firma çalışanları ısrarla KUTUYU YANIMDA AÇACAKLARINI VE kullanılmamış sıfır bir cihaz olduğunu benim göreceğimi söylediler, kutu geldi ve yanımda açtılar dedikleri gibi cihaz sıfır ve daha yeni açılıyordu,ama ben yinede ısrarla bu cihazın servis menüsüne girerek kullanılmadığını gözlerimle görmek istediğimi söyledim,eğer kabul etmezlerse PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi almaktan vazgeçeceğimi söyledim, firma yetkilisi bu isteğimi kabul etti ve cihazın servis menüsüne girilerek plazma TV'nin ilk defa benim yanımda çalıştırıldığını gösterdi kendi gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum,aslında firmaları gezerken teşhir ürünü 3000-5000 saat arası çalışmış bir PLAZMA TV'yi bile almayı düşünüyordum ama şansımdan karşıma kapalı kutu hiç kullanılmamış sıfır bir PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV çıktı,bu arada firma yetkilileri servis menüsüne nasıl gireceklerini bilmiyorlardı,beraberce yardımlaşarak bu işi çözdük SERVİS yarın getirip kuracak, Benim PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi kullanan arkadaşlardan ricam, EN İYİ ,GÖRÜNTÜ , renk , kontras VE MENÜ AYARLARI nasıl olmalıdır,UYDU CİHAZI olarak BAFF 2000 FULL HD cihaz kullanacağım kaliteli HDMI kablo marka ve modeli ne olmalıdır, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden ÇOK TŞK. EDERİM
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet1958
Arkadaşlar,uzun araştırmalarım sonucunda 1adet Kapalı Kutu PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi bugün itibari ile almış bulunmaktayım, PLAZMA TV'yi aldığım firmada bu plazmanın servis menüsüne girerek çalışma saatini öğrenmek istedim,firma çalışanları ısrarla KUTUYU YANIMDA AÇACAKLARINI VE kullanılmamış sıfır bir cihaz olduğunu benim göreceğimi söylediler, kutu geldi ve yanımda açtılar dedikleri gibi cihaz sıfır ve daha yeni açılıyordu,ama ben yinede ısrarla bu cihazın servis menüsüne girerek kullanılmadığını gözlerimle görmek istediğimi söyledim,eğer kabul etmezlerse PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi almaktan vazgeçeceğimi söyledim, firma yetkilisi bu isteğimi kabul etti ve cihazın servis menüsüne girilerek plazma TV'nin ilk defa benim yanımda çalıştırıldığını gösterdi kendi gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum,aslında firmaları gezerken teşhir ürünü 3000-5000 saat arası çalışmış bir PLAZMA TV'yi bile almayı düşünüyordum ama şansımdan karşıma kapalı kutu hiç kullanılmamış sıfır bir PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV çıktı,bu arada firma yetkilileri servis menüsüne nasıl gireceklerini bilmiyorlardı,beraberce yardımlaşarak bu işi çözdük SERVİS yarın getirip kuracak, Benim PANASONIC TX-P42G20 PLAZMA TV'yi kullanan arkadaşlardan ricam, EN İYİ ,GÖRÜNTÜ , renk , kontras VE MENÜ AYARLARI nasıl olmalıdır,UYDU CİHAZI olarak BAFF 2000 FULL HD cihaz kullanacağım kaliteli HDMI kablo marka ve modeli ne olmalıdır, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden ÇOK TŞK. EDERİM
Selam Ahmet
TV yi kaca aldin ve nereden aldin ?
Teskkurler
Arkadaşlar, Bu 200 saat muhabbeti benden çoktan bitti. Ama uzun zamandır bu ayarlarda kullanıyorum.
Bana görünütü ayarı önermenizi rica ediyorum Selamlar.
quote:
Orijinalden alıntı: KARARSIZ 23
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet1958
Selam Ahmet
TV yi kaca aldin ve nereden aldin ?
Teskkurler
Servis menüsüne nasıl girdiniz? Kullanım saatini öğrenmek için ihtiyacım var.