Şimdi Ara

Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
312
Cevap
4
Favori
30.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hala mı hdmi konusu 2.0 ne işe yarar bak burada yazıyor
    3d için 1.4 alınması gerekiyordu şimdi 4k 60fps için 2.0 almak gerekiyor .
     Panasonic TX-P42STW60 Almayı Düşünenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 16 Aralık 2013; 18:23:09 >
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    Kendi koyduğun tabloda HDMI 1.4 4k görüntü veriyor görünüyor zaten

Ayrıca konu 2.0-1.4 karşılaştırması değil, andy'nin iddia ettiği pahalı olan 3 metrelik 1.4 kablo ucuz olan 3 metrelik 1.4 kablodan daha iyidir, tartışılan bu. Yani dijital taşımada kablo kalitesi vardır diye iddia ediyor, bende diyorum ki HDMI kabloda daha iyi daha kötü olmaz, ya sinyali ya vermez, dijital taşımanın doğasına aykırı bu.
  • Nashquil kullanıcısına yanıt
    karşılaştırma olmadığını biliyorum 2.00 neden çıkmış farklardan anlaşılıyor
    eski yorumlarınızı da gördüm tabloda hazırda dursun diye paylaştım .
    bende baktım çoğu yabancı test sitelerine adamlar fark yok diyor zaten piyasada sadece Andy fark var yazıyor

ne 10 liralık nede 100-500 liralık almamak gerekir . bana göre ortalama 40-50 liralık bir ürün alınmalı hama ,monster , philips gibi markalar iyi görünüyor .

bende eskiden 1 tane dandik hdmi kablo vardı monitör için kullanıyordum 5-10 liralık biraz koyu gösteriyordu görüntü iyi değildi .şimdi ortalama ürün var ve iyi . tv de ortalama ürünle iyi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

karşılaştırma olmadığını biliyorum 2.00 neden çıkmış farklardan anlaşılıyor
    eski yorumlarınızı da gördüm tabloda hazırda dursun diye paylaştım .
    bende baktım çoğu yabancı test sitelerine adamlar fark yok diyor zaten piyasada sadece Andy fark var yazıyor

ne 10 liralık nede 100-500 liralık almamak gerekir . bana göre ortalama 40-50 liralık bir ürün alınmalı hama ,monster , philips gibi markalar iyi görünüyor .

bende eskiden 1 tane dandik hdmi kablo vardı monitör için kullanıyordum 5-10 liralık biraz koyu gösteriyordu görüntü iyi değildi .şimdi ortalama ürün var ve iyi . tv de ortalama ürünle iyi .

Evet, ne yazık ki ısrarla iddia ediyor hala.

Şu anda zaten bulmak bile pek mümkün değil 5-10 liralık 1.4 HDMI kablo. En ucuz Sonorous heavy duty'ler vardı ben 4-5 ay önce alırken 1.4 HDMI, 18-19 lira civarında ve heavy duty kablo, fazlasıyla iş görür.

• Andy1, adam sana hdmı kablo konusunda 50 kez ayar verdi halen konuşuyorsun Bilmiyorsan bilmiyorum de, kabul et hatanı. Daha önceden smart tv sorunları için hdmı kablodan kaynaklı demiştin, şimdi de logoizi için sallamaya başladım. Ayıp ya insan biraz utanır, bu kadar sallanmaz kardeşim
  • Cahilin kim olduğu ortada andyciğim.

Bir de kalkmış 2.0 destekleyen tv'lerde 1.4 ile yayın alınamaz demişsin, ki ben yukarıya HDMI.org sitesinden yazıyı koydum, bak tekrar koyayım: Version 2.0 of the HDMI Specification does not define new cables or new connectors. Current High Speed cables (category 2 cables) are capable of carrying the increased bandwidth." Yani çevirisi "Versiyon 2.0 HDMI teknik özellikleri yeni kablo veya yeni konektörleri belirlemez. Mevcut High Speed (category 2 kablolar) arttırılmış bant genişliğini iletecek kapasitededir."

High Speed (category 2) kablolar nedir biliyor musun? 1.4 standartındaki kablolardır. Yani HDMI.org bile bilmiyor, sen biliyorsun

Dijital görüntü nedir nasıl taşınır bilmeden, bildiğin bütün ses ve görüntü cihazlarını sayman bir anlam ifade etmiyor. Dijital görüntü ya taşınır ya taşınmaz, eski sistemler gibi az gitti çok geldisi olmaz. Ya görüntüyü tam olarak verir ya da kablo hasarlı veya arızalı ise görüntüyü kötü verir/hiç vermez. HDMI üzerinden görüntü geldiyse, daha iyi görüntü diye birşeyden bahsedemezsin, eğer görüntüde hasarlar, statik, aşırı koyuluk vb. birşey yoksa, aldığın görüntüden daha iyisini başka bir HDMI kablo ile alamazsın. 5 liralık kablo neyi iletiyorsa 5000 liralık olan da onu iletir.

50 tane test koydum daha önce de, yukarıda da koydum yine bir tane, HDMI kabloların nasıl çalıştığını, pahalı kabloların niye işe yaramadığını anlatan. İstiyorsan türkçe test koyayım, ingilizce anlamıyorsun sanırım.

Bu arada madem bizimki google ingilizcesi, madem bizimki kıt çeviri, sen çevirsene koyduğum kaynaklarda yazanları Bak mesela şu hemen ikinci paragrafta yazdığım son cümleyi çevir bir de sen, bakalım ben kıt çevirimle nasıl hatalar yapmışım. Veya koyduğum uzun yazının tamamını çevirme, sadece başlığını çevir, niye bütün HDMI kablolar aynıdır yazan başlığı, bir de senin çevirini görelim biz hata yapıyoruz ya

Veya sen yeni testler bul, HDMI kablolar arasında fiyata bağlı kalite arttığını gösteren, onu da kabul ederiz. Ama bu kadar adam fark yok diyor, testler veriler koyuyor, sen sadece fark var diyip kestirip atıyorsun. Kaynak yok, veri yok, test yok, sadece andy var Üstüne bir de insanlara hakaret ediyorsun. Kabul et işte, gerçekten anlayanbiri çıktığında ömrün boyunca bu duruma düşeceksin, bilgisiz insanların olduğu bir forum bulmayı dene kendine, orada mutlu olursun bak.

Daha önce tartışmamızda da aynısını yaptın, rezil oldun, aylarca foruma giremedin. Şimdi tekrar gelip, insanlar unutmuştur diye aynı yalan yanlış şeyleri söylemeye devam ediyorsun. Kaç aydır bulamadın pahalı HDMI ucuzundan iyidir diyen, ama sen yine de aramaya devam et andyciğim, bulursun belki

• Ha bir de, elin değmişken regülatörlü prizlerin logo izini engellediğini gösteren test koy andyciğim
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Yok o artık sadece hakaret edecek bu noktadan sonra. Kendisi tek kelime ingilizce bilmediği için, kaynak falan bulması da mümkün değil. Daha önce İngilitere'de yaşadığını iddia ederken kendisine İngilizce oldukça uzun bir mesaj atmıştım, anlayamadığı için cevap verememişti, ondan sonra başladı zaten bu google ingilizcesi muhabbetleri. Pahalı iyidir diye tutturan, araştırmayan, araştıramayan ve bilmediği konuda ahkam kesen, işportacı diyerek hakaret etmeye çalışan birisinden çok da birşey beklememek lazım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

Dijital görüntü ya taşınır ya taşınmaz, eski sistemler gibi az gitti çok geldisi olmaz.

bunu test etmenin en basıt yolu analog sckart girişi hafıf receiverin arkasında oynatırsın
    panele gelen ses ve görüntü anında değişkenlik gösterir örneğin ses var görüntü yok veya tam tesi olur yada görüntü karıncalanır/bozulur..
    aynı testi hdmi kablo ile yapmayı denediğinde
    ses/görüntü ya hiç olmaz yada tam olur
    bunu hdmi kabloyu pc.ye takıp oradan görüntü almaya çalişirken yüzlerce kez yaşıyorum
    kablo pc ye hafıf yamuk girdiğinde veya takma esnasında sag sol yaparken paneldeki sinyal bilgisinden veya görüntüden anlıyorsun

digital görüntü dediğin gibi ya vardır yada yoktur
    analogta ise kalitesine göre bilmem neyine göre değişir bulanık görüntü karıncalı görüntü iyi görüntü veya hiç görüntü/ses olur

bunu bilmek için dahii olmaya gerek yok googlede ingilizce tercüme yapmayada gerek yok
    lise 1 de elektrik/elektronik dersinde öretilen 1 paragraflık yazıdır..
    sınavdada çıkar

ha bu arada çin mali receiverlede deninmiş
    o receiverlere değl 1000, 5 bin dolarlık kablo taksan bile görüntü benim evdeki 10 tl lik (5 dolarlık) kablodan 4995 dolarlık fark yaratmaz
    kazıklanmayın eyyy ahallii /derim

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: Nashquil

Dijital görüntü ya taşınır ya taşınmaz, eski sistemler gibi az gitti çok geldisi olmaz.

bunu test etmenin en basıt yolu analog sckart girişi hafıf receiverin arkasında oynatırsın
    panele gelen ses ve görüntü anında değişkenlik gösterir örneğin ses var görüntü yok veya tam tesi olur yada görüntü karıncalanır/bozulur..
    aynı testi hdmi kablo ile yapmayı denediğinde
    ses/görüntü ya hiç olmaz yada tam olur
    bunu hdmi kabloyu pc.ye takıp oradan görüntü almaya çalişirken yüzlerce kez yaşıyorum
    kablo pc ye hafıf yamuk girdiğinde veya takma esnasında sag sol yaparken paneldeki sinyal bilgisinden veya görüntüden anlıyorsun

digital görüntü dediğin gibi ya vardır yada yoktur
    analogta ise kalitesine göre bilmem neyine göre değişir bulanık görüntü karıncalı görüntü iyi görüntü veya hiç görüntü/ses olur

bunu bilmek için dahii olmaya gerek yok googlede ingilizce tercüme yapmayada gerek yok
    lise 1 de elektrik/elektronik dersinde öretilen 1 paragraflık yazıdır..
    sınavdada çıkar

ha bu arada çin mali receiverlede deninmiş
    o receiverlere değl 1000, 5 bin dolarlık kablo taksan bile görüntü benim evdeki 10 tl lik (5 dolarlık) kablodan 4995 dolarlık fark yaratmaz
    kazıklanmayın eyyy ahallii /derim

:)

Size kesinlikle katılıyorum. Zaten dijital ile analog arasındaki farkı bilecek kadar giriş seviyesi bilgiye sahip olan herkes aynı şeyi söyleyecektir. Ama ne yazık ki bu konuda fikri veya bilgisi olmayan kişiler ahkam kesince konu tartışmaya dönüyor

• cahillik mesajı silinmiş :)
  • Arkadaşlar bende 2 yıldır televizyon alacağım ama karar veremiyorum. Panasonic alacağım kesin. Çünkü Cevahir Teknosa'da tüm TV leri yakından inceleme şansım oldu. Sony ve Panasonic çok daha kaliteli. Geçen sene gittiğimde müşteri temsilcisi bana TX-L42WT50 modelini önermişti ( evimde ancak 40 veya 42 inç kullanılabilir, diğerleri çok büyük geliyor). Bu sene ise aynı kişi TX-P42STW60E modelini önerdi. İlk model peynir ekmek gibi gitmiş. Zaten 1 tane teşhir ürünü kalmış. Ondan dolayı fiyat iyi dedi (2300 TL civarı). STW60E modelini ise 2500 Arka tarama başta olmak üzere birçok konuda övdü. C sınıfı enerji tasarrufu veriyor. Söylediğine göre günde 12 saat çalışırsa sadece ayda 6 TL elekrik parası TV den geliyormuş.

Şimdi siz ustalar neye karar verdiniz? Bu TV alınır mı yoksa WT50 serimi alınır? Arasında bariz farklar var mı? Yeni TV 4 üst model anlamına geliyormuş.

• meral ettiğim tv ye bakayım dedim forum savaş alanına dönmüş resmen
  • Bugün Ofise Gold'dan Panasonic TX-P42STW60 TV yi 2378TL ye aldım. Evde Pioneer PDP 436XD kullanıyorum tam 7 senedir. Daha tık demedi.Evdeki 7 senelik Piooner şu andaki LED lerden kat kat daha iyi görüntü veriyor. Keşke Pioneer Plasma üretmeye devam etse de bizde alsak ama yok. Ucuzcu Koreliler yüzünden üretimi bıraktı Pioneer. Neyse... Plasma dan daha iyi görüntü veren TV yok. Pioneer en iyisiydi ama işi bıraktı. Panasonic de PİO nun elemanlarını aldı ve devam ediyor. Ama duyduğuma göre Pana da Plasma yı bırakacak. Hayırlısı diyelim. Yurt dışı sitelerinde okuduğuma göre 10 numara 5 Yıldız bir aletmiş bu. Ne demiş atalarımız "Aslan besleyen yemini düşünmezmiş" Biraz daha fazla Ceryan yakar ama hiç olmazsa doğala en yakın görüntüyü verir.
  • kapikoyli K kullanıcısına yanıt
    bende sırf görüntü için 50 inç olanı bekliyorum
  • Gold dan gelen Karton Açılmış ve tekrar bantlanmış gibi duruyordu. Kartonun köşesinde bucağında ezikler ve vuruklar vardı. Yurtiçi Kargo dan teslim almadan iade ettim. Gold'u aradım ve paramı geri istemediğimi,varsa mağazalardan teslim almak istediğimi söyledim.Mağazalarda ve stokta yok dediler. Allah bilir Mağazalarda teşhir ettikleri malı bana vermeye çalıştılar. Neyse....Paramı geri istedim. Yarın gidip Mediamarktan 100 Lira daha pahallıya alacağım herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelastsamurai

Arkadaşlar bende 2 yıldır televizyon alacağım ama karar veremiyorum. Panasonic alacağım kesin. Çünkü Cevahir Teknosa'da tüm TV leri yakından inceleme şansım oldu. Sony ve Panasonic çok daha kaliteli. Geçen sene gittiğimde müşteri temsilcisi bana TX-L42WT50 modelini önermişti ( evimde ancak 40 veya 42 inç kullanılabilir, diğerleri çok büyük geliyor). Bu sene ise aynı kişi TX-P42STW60E modelini önerdi. İlk model peynir ekmek gibi gitmiş. Zaten 1 tane teşhir ürünü kalmış. Ondan dolayı fiyat iyi dedi (2300 TL civarı). STW60E modelini ise 2500 Arka tarama başta olmak üzere birçok konuda övdü. C sınıfı enerji tasarrufu veriyor. Söylediğine göre günde 12 saat çalışırsa sadece ayda 6 TL elekrik parası TV den geliyormuş.

Şimdi siz ustalar neye karar verdiniz? Bu TV alınır mı yoksa WT50 serimi alınır? Arasında bariz farklar var mı? Yeni TV 4 üst model anlamına geliyormuş.

Cevap yok mu?

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende 2 yıldır televizyon alacağım ama karar veremiyorum. Panasonic alacağım kesin. Çünkü Cevahir Teknosa'da tüm TV leri yakından inceleme şansım oldu. Sony ve Panasonic çok daha kaliteli. Geçen sene gittiğimde müşteri temsilcisi bana TX-L42WT50 modelini önermişti ( evimde ancak 40 veya 42 inç kullanılabilir, diğerleri çok büyük geliyor). Bu sene ise aynı kişi TX-P42STW60E modelini önerdi. İlk model peynir ekmek gibi gitmiş. Zaten 1 tane teşhir ürünü kalmış. Ondan dolayı fiyat iyi dedi (2300 TL civarı). STW60E modelini ise 2500 Arka tarama başta olmak üzere birçok konuda övdü. C sınıfı enerji tasarrufu veriyor. Söylediğine göre günde 12 saat çalışırsa sadece ayda 6 TL elekrik parası TV den geliyormuş.

Cevap yok mu?

Elimden gelince size yardımcı olmaya çalışayım.
    Ben de aynı durumdayım, yani Panasonic sempatim çok yoğun.
    Söylediğiniz iki model konusunda ise diyebileceğim şu ki ikisi farklı kulvarlarda ürünler.
    WT50 modeli LED, STW60 ise bir plazma. Öncellikle plazma mı, led mi kararını vermelisiniz. Bu konuda forumda bilgi edinebilirsiniz.
    WT50 modeli Panasonic'in led segmentindeki en üst serisidir, led tercihiniz olursa kesinlikle iyi bir cihazdır. 2012 serisidir, yeni seri WT60 çok pahalı. Ben de WT50 nin 47 inçliğini bulmuştum nette, ama eski seri olduğu için sıfır kutulu değil, teşhir ürün gönderirler diye almaya cesaret edemedim. Ama led konusunda ilk tercihim o olurdu.
    STW60 plazma modeli ise bu 2013 senenin ürünü. Giriş seviyesi plazma olmasına rağmen çoğu pahalı led'le ancak kıyaslanıyor, örnek olarak aşağıdaki linkte liste size yardımcı olacaktır.
    http://reviews.cnet.com/best-tvs-picture-quality/
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Teknosasa gecen hafta 2400 du bu hafta 2500 oldu bence pahalı ,2100 max veririm hele bu ekonomik kriz ortamında . Fırsat kolluyorum eger fiyatı duserse haber edelim birbirimize arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabre80 kullanıcısına yanıt
    geçen hafta 50stw60 3100 e almadım gitti gidiyordaydı satıldı sonra zaten
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.