Şimdi Ara

Pandemi dönemi online ders katılımın az olmasının sebebi neydi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettim. Pandemiden kalan ders kayıtlarını izliyorum, 3-5 kişi anca girmiş.

CENG'in altın çağı diye herkes işe girmiş çalışıyor muydu, ne?

• Online ders katılımı şu an yüksek mi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online ders için disipline olmak zordu. Bence bundan başka bir şeye yormak zor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boş iş çünkü, teorik kısımlarda o kadar boğulmak mantıklı değil. O yüzden sınavda yapabileceğin kadarını başka kaynaklardan daha kısa sürede öğrenmek daha mantıklı.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Teorik şeylere fazla girme diyorsun yani hocam?

• Ben baya saçma buluyorum, gidip bir şirkette researcher olmayacaksan kullanmayacan abi, ne gerek var ? Researcher olacaksan da zaten phD lazım, onu yaparken öğrenirsin lazım oldukça. CTIS > CENG.

ben de oturup mit, harvard kursları veya kitaplardan bazı teorik cs derslerini kendi kendime çalışayım diyordum o zaman boş iş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Düşmesi Nedir?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Dedi ve colabda model train eden bilgisayarının başına oturdu  

Yok, yani gayette teorisine girmek lazım. Üniversiteye bir kez gidiyoruz, maksat kafa çalıştırmak, yoksa yemişim sınavını

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

CS'te olmazsa olmaz dersler hangisi. ctis'te olmayan

https://catalog.bilkent.edu.tr/dep/d18.html

• %100 backendçi olacam dediğin için pek eksiğini hissetmezsin (belki 3te 1 2 ders)

Ama logic design, computer architecture, operating systems, software engineering dersleri + seçmeliler bence güzel ve yönelebileceğim konseptler

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

yok kanka şu an backend bana yakın geliyor ama kesin diyemem. ya aslında böyle alaylıların ve kafası çalışmayanların olmadığı bir alanda bulunmak istiyorum. O kadar ortalama yap, kendini geliştir, bilkent'in kanser dersleri ile uğraş sonra yan masadaki ofis arkadaşın amed teknik üniversitesi bilgisayar programcılığı mezunu olsun. Böyle bir durum yaşamak istemem.

logic design elektronik dersi değil mi la ne işime yarayacak ki? gömülüye yönelemem zaten o çok zıt kalıyor bize.

Full Stack olarak görüşüm şu, her ne kadar bazı şeyleri çok fazla kullanmasak da hangi yazılım alanında olursak olalım bilgisayarı bir bütün olarak anlamanın önemli olduğu kanısındayım. Ben webciyim mesela, OS dersini ne yapacaksın diyebilirsin ama mesela sunucular web için olmazsa olmaz bilgisayarlardır ve özellikle de Linux tabanlı işletim sistemlerinin temelini ve kullanışını bilmek çok önemlidir. Ben olsam sırf mühendislik okumuyorum diye kendimi temel konseptlerden soyutlamazdım. Öyle yaparsak piyasadaki çoğunluktan farkımız kalmaz. Çok fazla da elektroniğe ya da çok lazım olmayacak alanlarla da uğraşın demiyorum ama bence her alan hakkında fikir sahibi olmalıyız.

işte abi ben yapmıcam onu, onu yapmak isteyen oturup teoride boğulabilir. Bence zaman kaybı.

hocam niye ortalama kastın o zaman?

odtü'dekiler de bi değişik. panda hocam 3.8 gpa yapmış webci olmuş, sen de 3.7 (yanılmıyorsam öyleydi) yaptın kendi işimi kurcam diyorsun. E o zaman niye bu yüksek ortalamalar? yav kolay bir şey de değil, ben kendimi parçalıyorum o tarz ortalamalar için bölümüm daha kolay olmasına rağmen.

• Frontend Web Technologies

Introduction to Backend Development

Mobile Application Development

İlginç  

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

neyi ilginç ki hocam? objektif yorum bekliyorum politik doğrucu olmanıza gerek yok.

bunların üniversite bünyesinde olmasını boş iş olarak görüyorsanız, siz de web'e yöneldiniz çok yüksek ortalamaya, abd veya avrupa'da iyi bir ünide master yapıp teknik bir bilgisayar mühendisliği alanına yönelmek yerine. Yani AA ile geçtiğiniz o zor dersler overkill olmuyor mu bu durumda?

yanlış anlaşılmasın tartışma için yazmadım. fikirlerinize değer veren biri olarak bilgi alma amacı ile sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 27 Kasım 2024; 20:21:26 >
  • MaxPlanck_ M kullanıcısına yanıt

Evet hocam, mesela biyoloji, kimya falan da değerli, güzel alanlar. Onlar hakkında da bilgi sahibi olmalıyız. Yani kusura bakmayın ama, bu düşünce tarzının en büyük açığı bu; "zamanınızı hiçbir dönüşü olmayacak şeylere harcamak" oluyor.

• Olmazsa olmaz denilebecek ders nedir, ne değildir sorusu yöneleceğin alana göre değişir bence. Fundamental dersen DSA önemli naçizane fikrim

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

o var zaten bizde kanka. ayrıntılı işleniyormuş. müfredatta olmayan temel bir ders varsa bakayım dediydim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.