Şimdi Ara

Paralel tel hattı ile ilgili..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim evde su an tek telefon kullanılıyor..ancak evin 3 farklı yerinde daha tel cıkısı var ( 3 lü priz tel hattı için )...yıllar önce kapı girişine yakın olan yerde telsiz telefon kullanmaya calışmıştık ancak nette kopma yaptıgı için kullanmaktan vazgectik..cokta üstüne düşmedim tek telefon yetiyor zaten...ancak yarın eve güvenlik sirketi gelip alarm takıcak ve telefon hattınada kablo cekecek :s ve kapı girişine yakın olan yeri kullancaklar haliyle...bende bu net kopma durumunu anlattım...adamda dediki siz modemi paralel hata bagladıgınız için ana hattaki telefon calınca sizin net düşüyordur dedi...care olarakta ya modemi dogrudan ana hattın oldugu yere takıcakmısım yada modeme ana hattın oldugu yerden kablo cekicekmişim ( ben ethernet kulandıgım için modem pc nin yanında olmalı )...yarın sistem kurulurken duruma göre kararımı vericem...simdi bu elemanın dediği dogrumudur onu merak etmiştim eger modemi ana hata takarsam yani splitter orda kullanırsam bu kesin net kopma sorununu cözermi...odamdaki telefon caldıgında filan net gitmesinde ondan tırsıyorum şimdi :s

biliyorum bunla ilgili bi dünya konu var cözümde okudum ama yinede sormak istedim..şimdiden teşekkürler cevaplar için...

• Splitter tak kopmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon hattının eve girdiği noktaya splitter'ı bağlayın (duvarın içinde olsa gerek telefon hattı, sigorta kutusu gibi yani). Splitter'in modem yazan çıkışına sizin modeme giden hattı takın. Telefon yazan diğer çıkışına da evin kalan tüm telefon kablolarını bağlayın, alarmı da bu hatta bağlasınlar. Bu şekilde sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Telefon hattının eve girdiği noktaya splitter'ı bağlayın (duvarın içinde olsa gerek telefon hattı, sigorta kutusu gibi yani). Splitter'in modem yazan çıkışına sizin modeme giden hattı takın. Telefon yazan diğer çıkışına da evin kalan tüm telefon kablolarını bağlayın, alarmı da bu hatta bağlasınlar. Bu şekilde sıkıntı olmaz.

hattında girdiği yere baktık kapı girişinde elektrik kablosu filan vardı cözemedik yerini...o yüzden kapı girişine en yakın yere kablo cekicek bugun ana hat ordadır dedi...zaten adamın yapacagıda sizin dediğiniz olay sanırım garanti cözüm bu...ana hatı splitter a takıcaz...bende ordan odama tel kablosu cekicem ( modem girişinden )...bundan sonrada evdeki tüm telefonlarıda kullansak net gitmicek diye inanıyorum

evin tüm kablolarını baglamaktan kastınız ana hat sanırım...bu işlerden hiç anlamadıgım için düz mantıkla gidiyorum su an...bu eve gelen ana hat bi yerde 4 e bölünüyor olsa gerek...evde 4 tane telefon girişi var...adam tam bu bölünme noktasına splitter takmalı sanırım sizin demek istediğinizde bu olsa gerek :s ? eger bu sekıldeyse ve bu bölünme kapı dısındaysa ona göre kablo almam lazım odama gelicek kadar girişten...bu bölünme düşündügüm gibiyse evin içindede olma ihtimali var degilmi gerci bugun heralde bunu anlarız :s ?

bide bu konuyla ilgili evde kullanılan tüm telefonlara splitter takılmasıda bi cözüm diye okudum dogrumudur mesela modem yok ama tel var diyelim...splitter koyup hat ve telefon kısmını takıyoruz modem boş kalıyor ( kopmayı yapan telefonda )....diger telefon olan yerde ise normal baglıyoruz modem telefon hat buda bi cözümmüdür yoksa kesin işe yaramazmı ?

• F_u_R_K_a_N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle mevcut hatta hiç dokunmadan, sadece evdeki telefonlara "filtre" takarak (splitter değil çünkü bunun adı) da sorunsuz kullanabilirsiniz. Bu filtreler de splitter'a benzer, sadece tek giriş tek çıkışı vardır. O takılı olduğunda telefonla görüşürken internet bağlantınız etkilenmez. Ancak her bir telefona tek tek takılması gerekir. Modem direk olarak duvardaki prize takılabilir. Ben bu şekilde de yıllarca kullanmıştım eski evimde, bağlantım güzeldi, tarifem ne ise o hızı alabiliyordum.

Ancak splitter daha iyi bir çözüm teknik olarak.

Genelde apartman dairelerinin giriş kapısının hemen yanında, dairenin içinde ya da dışında bir buat olur, telefon hattı buradan daireye girip dağılır. Elektrik kabloları ile birlikte olmaz o kablolar. Birlikte ise hata yapmışlar... Neyse, bu buatın içinde apartman girişindeki ankastreden size kadar gelen tek bir kablo bulunur (yeni binalarda her dairede 2-3 hat olabiliyor, o zaman kaç hat varsa o kadar kablo gelir ankastreden, hat hangi kabloda ise onu bağlayın tabii :)) ve o noktada birkaç tane ek yapılarak hat evdeki odalara dağılır. Kastettiğim nokta tam burası, ankastreden tek başına gelen kabloyu diğer kablolardan ayırıp araya splitter koyacaksınız. Modeminizin bulunduğu odaya giden kablo (bunu bulmak size kalmış tabii) splitter'ın modem kısmına girecek, diğer odalara giden tüm kabloları da birleştirip splitter'daki telefon girişine bağlayacaksınız.

Tabii ek yerlerini telekomcuların kullandığı içi jel dolu klipslerle yaparsanız çok sağlıklı olur, elle bağlayıp bantlamayın yani. Bir de bu anlattıklarım hattınızda herhangi bir sorun olmadığı varsayımıyla geçerli tabii. Halihazırda kablo kalitesi kötü ise ya da başka sorunlar varsa, ne kadar iyi ek yapıp splitter kullansanız da hatta sorun çıkabilir.

• quote:

Öncelikle mevcut hatta hiç dokunmadan, sadece evdeki telefonlara "filtre" takarak (splitter değil çünkü bunun adı) da sorunsuz kullanabilirsiniz. Bu filtreler de splitter'a benzer, sadece tek giriş tek çıkışı vardır. O takılı olduğunda telefonla görüşürken internet bağlantınız etkilenmez. Ancak her bir telefona tek tek takılması gerekir. Modem direk olarak duvardaki prize takılabilir. Ben bu şekilde de yıllarca kullanmıştım eski evimde, bağlantım güzeldi, tarifem ne ise o hızı alabiliyordum.

Ancak splitter daha iyi bir çözüm teknik olarak.

Genelde apartman dairelerinin giriş kapısının hemen yanında, dairenin içinde ya da dışında bir buat olur, telefon hattı buradan daireye girip dağılır. Elektrik kabloları ile birlikte olmaz o kablolar. Birlikte ise hata yapmışlar... Neyse, bu buatın içinde apartman girişindeki ankastreden size kadar gelen tek bir kablo bulunur (yeni binalarda her dairede 2-3 hat olabiliyor, o zaman kaç hat varsa o kadar kablo gelir ankastreden, hat hangi kabloda ise onu bağlayın tabii :)) ve o noktada birkaç tane ek yapılarak hat evdeki odalara dağılır. Kastettiğim nokta tam burası, ankastreden tek başına gelen kabloyu diğer kablolardan ayırıp araya splitter koyacaksınız. Modeminizin bulunduğu odaya giden kablo (bunu bulmak size kalmış tabii) splitter'ın modem kısmına girecek, diğer odalara giden tüm kabloları da birleştirip splitter'daki telefon girişine bağlayacaksınız.

Tabii ek yerlerini telekomcuların kullandığı içi jel dolu klipslerle yaparsanız çok sağlıklı olur, elle bağlayıp bantlamayın yani. Bir de bu anlattıklarım hattınızda herhangi bir sorun olmadığı varsayımıyla geçerli tabii. Halihazırda kablo kalitesi kötü ise ya da başka sorunlar varsa, ne kadar iyi ek yapıp splitter kullansanız da hatta sorun çıkabilir.

yorum için teşekkürler aydınlatıcı oldu...şimdi olayı tam olarak anladım...hattımla ilgili bi sorun oldugunu düşünmüyorum su an hızım 20mb tam olarak alabiliyorum..ping degerimde normal...

• simdi yola cıkmısken kafama bi soru daha takıldı onuda sorım :d ana hat olayını anladım...eklerden benim odama gideni modem kısmına takcaz burda merak ettigim ben bundan sonra benım odamdaki hattı direkt modeme taksam sorunsuz calıscak sanırım ( splitter da modem kısmına giren hat ) ...peki odamda telefon kullanmak istersem ? Yine splitter takıp araya sorunsuz sekilde telefon kullanabilirmiyim :s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone hat devir ile ilgili
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet modem o şekilde sorunsuz çalışacaktır, çünkü zaten buat içinden splitter taktınız. Fakat bu hatta bir de telefon takarsanız olmaz. Splitter'dan modem çıkışına tekrar splitter ya da filtre takamazsınız. Yani bu şekilde telefon çalışacaktır ama internet bağlantısı olumsuz etkilenecektir. Onun yerine ille odamda telefon olsun istiyorum derseniz kablosuz bir telefon alabilirsiniz. Yani her halükarda modem tek başına splitter'ın modem çıkışına bağlı vaziyette çalışmalı. Bu hatta telefon bağlanmamalı.
  • quote:

Evet modem o şekilde sorunsuz çalışacaktır, çünkü zaten buat içinden splitter taktınız. Fakat bu hatta bir de telefon takarsanız olmaz. Splitter'dan modem çıkışına tekrar splitter ya da filtre takamazsınız. Yani bu şekilde telefon çalışacaktır ama internet bağlantısı olumsuz etkilenecektir. Onun yerine ille odamda telefon olsun istiyorum derseniz kablosuz bir telefon alabilirsiniz. Yani her halükarda modem tek başına splitter'ın modem çıkışına bağlı vaziyette çalışmalı. Bu hatta telefon bağlanmamalı.

Teşekkürler tekrardan...bu sabah yorum atmanız sayesinde içim rahat bi şekilde yaptırdım bu işlemleri...güvenlik şirketinin elemanı aynen dediklerinizi yaptı..sadece odanın hattını bulurken biraz sorun yaşadık ve dediğiniz gibi eve 2 hat geliyor dısardan o biraz kafa karıştırdı denerken...bi tanesi boşta duruyor...artık kışlık eve gecince test edicem net i su an internet yok test etme imkanım olmadıgı için biraz gerildim ama bi sorun olcagını sanmıyorum...arkadas şirketten sinyal yollattıgında net in oldugu hatta kopma görmedik ancak bu şekilde sorun olmadıgını garantileyebiliyoruz su an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_u_R_K_a_N -- 9 Eylül 2014; 23:03:12 >

Sevindim :) Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.