Şimdi Ara

Parası olmayan adam kazıkçı esnaf diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birazda sorunu kendinizde arayın orayı çeken müşteri demek ki sen değilsin senin paran yetmiyor biraz daha düşük profilli yerlerden ürün ve hizmet alabilirsin bunun sorumlusu esnaf değildir. Altın kurallar aşağıdadır

1- Her esnaf düşük fiyata maliyet edip düşük fiyata satmak ister.

2- Kazık fiyat altında ürün satan esnafın ayakta durma şansı yoktur direkt batar.

3- Batmayan esnaf demek ki kazık fiyata ürün satmıyordur.

4- Esnaflıkta en zor şey fiyatı yükseltmektir. Çünkü kâr marjı acaba düşer mi diye belirsizlikle uğraşırsın.

Bunları ufakta olsa ticaret yapmayan birisi anlayamaz en kötü satış danışmanı olan birisi bile kimlerle uğraştığını az çok bilir. Eğer bu kadar kolaysa piyasa herkese açık en kötü domates alın pazarda piyasa fiyatına göre yarı fiyatına satın bakalım ayakta durma şansınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 26 Ocak 2025; 2:9:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten anlamadıkları fakirleşleştikleri. Hem %52 ile iktidara destek verip hemde aylık 3-4 bin dolar aylık geliri olan turistlerin gittikleri yerlere daha ucuza gitmek yemek içmek istiyorlar sonra da halkı fakirleştiren iktidarın söylemini tekrar edip (muhalif de olsa )takılıyorlar böylece yine iktidarın ekmeğine yağ sürüyorlar

• Geçen gün oyuncakçıya gittim, robotlara bakıyorum.
    2800 lira fiyat koymuş.
    Internetten baktım aynı ürün indirimsiz KDV dahil 2200 lira.
    Şimdi bu 2200 liraya satan adam o internet sitesine komisyon da veriyor.

Demek ki esnafımızın sattığı daha kaliteli.

• arkadaş sen bu ölçüleri nereden çıkardın?

hayatın gerçekleri ile çelişir bu yazdıkların.

istersen dene. mesela diyelim bir bina yaptın ve elektrik tesisatı döşenecek.

git 10 tane elektrikçiden fiyat al. karşına 1 liraya aynı işi yapan da çıkacak 10 liraya yapan da. üstelik kullandıkları malzeme de aynı.

esnafa dikkat et. kazığı basar geçer. sen uyanık olacaksın.

• Paran var da salak mıyım kazıklanayım? Esnaf dediğin sanırsın ulaşamayacağımız ciğer. Ulaşamadık diye laf atıyoruz. Benim gibi internetten alışverişin olmadığı dönemleri görenler esnafı iyi bilir. Malın fiyatını bilemezdik. 2-3 satıcı vardı hepsi farklı fiyat verirdi kaça gelmiş kaç para karla satılıyor haberimiz olmazdı.

O yüzden senin esnafını bu devirde kim takar? Hatta o kadar gümrüğe, vergiye rağmen yurtdışından getirtip daha ucuza alıyoruz. Bu esnafların sigorta, stopaj, vergi ödüyorum demesinden de bıktım. Bir tek o ödüyor sanki. Sigorta dediği kendi bağkuru, stopaj dükkan sahibinin kira vergisi, vergi dediği anca kdv farkı. Gelir vergisi falan ödemezler.

• Değil mi? O kadar fakirim ki Paris'teki Mamiche fırını el yapımı kruvasanları 1 ve 3 euro arasına satarken kıytırık esnaf margarine boğduğu kruvasanını 150 liraya satıyor.

Parası olmayan adam kazıkçı esnaf diyor
  • esnaf var bizim burda battı rekabet ortamında tutunmaları zor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla esnaftan birşey almak nasip olamıyor ne zaman bir dükkana girsem kazıklamaya çalışıyorlar birde gözlüklü mülayim bir tip gözüküyorsan yandın almadan direk çıkıyorum

• Colda kullanıcısına yanıt

Hayır aynı ürünü internette daha ucuza bulabilirsiniz ama muhtemelen o satıcıdan 1 kere alabilirsiniz, yani eski almıştır ve stok bitiriyordur. Yada maddi gücü çok iyidir mahalle oyuncakçısı vadeli alırken internette satan peşin alıyordur. İşçi maliyeti yoktur kira maliyeti düşüktür vs. Yani kimsenin giderini bilmeden gelirine bakarak wauvv çok kar ediyor demeyin. Yine ucuz olan yerden almak daha mantıklı tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.