Şimdi Ara

Park Halindeki Arabama Çarptılar, Nasıl İlerlemeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Park halinde duran aracıma geri geri gelip maalesef çarptılar. Aracı alalı 1 sene olmadı ve maalesef şans geldi beni buldu.

Hiç tramere girmeden ustaya götürüp yaptırıp parasını mı ödemeli çarpan taraf yoksa tutanakla gidip orijinal neyse orada yaptırıp tramere ve değer kaybına mı dahil etmeli?

Satarken vb. sıkıntı yaratacak ve değer kaybettirecek bir konu mudur?

İlk kez başıma geldiği için soruyorum

- Arka tarafta çizik var

- Tampon kedigözü etrafındaki plastik aksam kırılmış ve tamponda çizikler var

- Tekerleğin olduğu taraftaki tamponda çizikler var ve en kötüsü tamponun bagaj ve orta kısım arasında yer alan tekerleğin olduğu yerede ayrıklık var. (2 tarafı karşılaştırdım o kısım biraz ayrılmış diğer tarafa göre - kırmızıyla işaretledim)

O ayrıklık canımı sıktı tekrar yerine ittirilebilir mi bir şeyler kırılmış mıdır bilemedim. Ne dersiniz tramere ve değer kaybına girmeye gerek var mı yoksa ustaya yaptırıp parasını ödedip geçmeli mi?

Teşekkür ederim

• Hiçbir şey yok arabada. Götürün sanayiye maksimum birkaç bin tl şu fotoğraflardaki hasar. Tramer vs de uğraşma değmez

• Araba pert olmuş. Şaka şaka.
    Ben böyle bir hasar görsem gece mışıl mışıl uyurum. Kısacası önemli bir şey değil.
    Geçen sene biri benim tamponu söktü geçerken. Bende sıfır kusur olduğu için ve trameri de düşünmediğim için telefondaki kocası tutanak tutmayalım ben öderim demesine rağmen tutanak tutturdum .
    Yüzde 100 ben haklıyım kocası da bunu biliyor. Resimleri filan görmüş. Ben sola dönüyorum. Buda soldan sola dönüyor. Geçiş hakkı vesaire hepsi benden yana artı arka tamponu sökmüş.
    Kocası da sigorta derdinde çünkü seneye hasarsızlık indirimi almayacağı için bir sürü fazladan sigorta öder. Ondan ben vereyim diyor tutanağı işletme deyip duruyor mantıklı olarak.

Ödemez belki diyerek tutanağı tutturdum. Gittiler bir tane kaportacı buldular. Benim aracı oraya götürdüm. Tamponda gerekli tamir yapıldı ben ücrete karışmadım.

gitsin kendi ödesin sigortayı işe sokmadan. İsterseniz benim gibi tutanak da tutun. Tampon hasarı çok da önemli değil.

• biz milletçe araba almayalım en güzeli

şu tramer olayını kafa yorulacaksa en güzeli araba almamak

bi şey yapmanıza gerek yok boya kalkan yeri rutuşlayın yeter

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Usta çamurluğun tırnaklarını esnettiği için orayı çıkartıp düzeltip tekrar takmak lazım dedi. Bu önemli bir durum mudur? İlerde satarken ederken başımı ağrıtır mı, sigortayı devreye sokmak gerekir mi sizce? Tırnakların düzeltilmesi ve çıkar tak canımı sıktı açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcx -- 13 Ekim 2024; 12:7:45 >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

Kafa yormak zorundasın, çünkü fazladan para almak için geçiriyorlar. 1.000 TL'lik işe 20.000 TL diyorlar. Ufacık tampon sürtmesi tramere 20.000 TL giriyor. Tampon çok basit tamir olacakken değişecek diyor, hatta araç sahibine bile sormadan değiştiriyorlar.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

umursamam kasko bugünler için var,

kapının önünde duruyor,kazanın garantisi yok,

sıva gibi macunlu olacağına değişsin daha iyi,

sanayilerde artık selam vermek 1 lira  

• 3 bin derler boya için ama 2 bine okler geçmiş olsun
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

Usta çamurluğun tırnaklarını esnettiği için orayı çıkartıp düzeltip tekrar takmak lazım dedi. (Resimdeki ayrıklık diğer tarafta yapışık) Bu önemli bir durum mudur? İlerde satarken ederken başımı ağrıtır mı, sigortayı devreye sokmak gerekir mi sizce? Tırnakların düzeltilmesi ve çıkar tak canımı sıktı açıkçası

• Kedi kolunu görüp yara sanmış atasözünün karşılığı. Adam parayı vermeye razıysa sanayide 3 liraya hallettir yok adam kıl biriyse koy tutanağı.
  • OrQuN kullanıcısına yanıt

Ne bileyim hocam. İlk arabam alalı 1 sene olmadı, düzgün bakıyorum biri gelip durduk yere zarar verince canı sıkılıyor insanın. Bilmediğim için de sorayım dedim :)

• Geçmiş olsun. Canınızı sıkmayın. Ben olsam boya falan yaptırmam, rötuş yeterli. Tampona macun yapılınca daha sonra çatlıyor. İkinci elde kimse tampona önem vermez. Daha büyük bir kazada ben olsam tamponu tamir ettirmem orijinali ile değişim isterim ama buna her eksper yanaşmıyor.
    K.

Sanayi selam vermek 1 lira, kaskoda geçirmasyon 20 lira  

Macun olacak bir yer yok. Boya olacak sadece. Amaç faturayı fazla gösterebilmek.

resimde olağan bi şey yok,fare bi yerini görmüş yara sanmış

rutuş atılır geçer,

tampon plastik parça değişse ne olur değişmese ne olur,

bırakın bu kafaları bırakın,

yetkili serviste işlem gören aracı her türlü alırım,sanayiden geçmiş yeni hasara uğrayan araba hayatta almam.bas macunu geç

• Bu hayat böyle yaşanır mı insanlar iyice kafayı yedi altı üstü plastik aksam be

Tampon değişse nolur demişsin. Değişirse 50 bin tramer girer. Ayrıca aracın değeri düşer. Tampon dediğin şey eski arabalardaki gibi plastik parça denilip geçiştirilecek basit bir parça değil artık. Pahalı ve komplike parçalar haline geldi.

hocam sen araba alma yada kullanma  piyasada ucuz parça kalmadı zaten,aldığımız milyonluk arabalarda illaki parçasıda ona göre pahalı olacak ne var bunda

2014-2023 senesine kadar otomotiv sektöründeydim biliyorum neyin ne olduğu tarif etmene gerek yok 

hadi selametle...

boş boş yorumlarla malesef uğraşamıcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 13 Ekim 2024; 14:46:47 >
  • gcx G kullanıcısına yanıt

Tampon olduğu için önemsiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.